USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Львівський Євромайдан: погляд Волинських Новин. ФОТОРЕПОРТАЖ

28 Листопада 2013 08:36
Львів’ян закликають масово вирушати у Київ, утворювати живий ланцюг та бути розумною нацією.

Чим живе львівський Євромайдан напередодні Вільнюського саміту, дізнався кореспондент Волинських Новин.

Проспект Свободи 27 листопада вирував - тисячі молодих людей зібралися поблизу пам’ятника Тарасу Шевченку на підтримку євроінтеграції. Серед прапорів переважали синьо-жовті стяги, були також прапори Європейського Союзу та червоно-чорні прапори. Багато хто самотужки виготовив транспаранти з гаслами «Russia Goodbye», «Europe lend us money» та іншими. Серед звичних проєвропейських гасел на львівському Євромайдані лунали і гасла українських націоналістів «Бандера, Шухевич – герої України». Незважаючи на відчутний мороз, людей на Майдані не меншало аж до закінчення концерту, що тривав до 23.00. Рятуватися від холоду пропонували, безплатно наливаючи гарячий чай, алкоголь на Євромайдані - заборонений. Зі сцени учасників акції попереджували про можливі провокації і закликали не реагувати на них.













Надвечір відбувся автопробіг на підтримку євроінтеграції, у якому взяли участь десятки автівок з українською символікою та прапорами ЄС, що проїхали проспектом Свободи. Учасники Євромайдану вітали їх оплесками, дехто з водіїв зупинявся, щоб потиснути руку мітингувальникам.









Присутнім повідомили, що у п’ятницю о 12.00 утворять живий ланцюг, що з’єднає Україну з Євросоюзом, а для того, щоб це відбулося, потрібен майже мільйон учасників.

















Наприкінці концерту виступив гурт «Тостер», який розпочав виступ піснею про Азарова «Кровосісі».

«Можливо, ви не сприймете це, але у мене є така думка і я поділюсь нею з вами – зараз на нас дивиться увесь світ, увесь світ дивиться на Львів, Київ, Україну. Чесно кажучи, хотілося б, щоб вони сприймали нас виваженою, дорослою і розумною нацією, а в такому народі немає місця ксенофобії, злим негарним жартам. «Хто не стрибає, той москаль» - це класно, це весело, але на рок-концерті, а не коли формується ціла нова держава. Ми ж не проти росіян, ми проти й…..о Путіна. Будьте розумніші, будьте виваженіші», - звернувся до учасників Євромайдану лідер гурту «Тостер» Дмитро Тернущак.






Він закликав усіх учасників Євромайдану вирушати у Київ.

«Я дуже прошу, щоб студентський протест, від якого я просто в захваті, не перетворився з часом на звичайну дискотеку. Хлопці, я в вас вірю, разом ми зможемо. Ми зможемо тих політиків нагнути, як вони досі нагинали нас. Головне запам’ятайте, ми – народ, вони – бидло», - звернувся до публіки Дмитро Тернущак.











По проспекту Свободи автобусів до Києва очікувало чимало молодих людей.

«Нас спонукає їхати у Київ невдоволення тим, що наш Президент присягався, що ми потрапимо в Євросоюз, але обдурив увесь народ, який на нього сподівався, думав, що, може, він і справді не такий поганий. У нас народ, який буде довго терпіти, але якщо йому допекти, то він повстане. Український народ - один з найсильніших духом. Я вірю в успіх цього, якби люди не вірили, хіба вони вийшли б просто так мерзнути, кричати, зривати голоси, виходити на Майдан у Києві, щоб їм «Беркут» ламав руки та ноги? Вони вірять, що це станеться, і рано чи пізно вони доб’ються свого», - розповіли активісти Львівського Євромайдану, які вирушають до столиці, Тарас та Володимир.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Корінний лучанин Показати IP 28 Листопада 2013 10:31
ЛЬВІВ ЗАВЖДИ СУПЕР! МОЛОДЦІ! Львівян підтримую!
лучанин Показати IP 28 Листопада 2013 15:41
Лемки дуже креативна народність... Починаючи з 1990 року, коли вони у своїй області перевели годинники на годину назад, щоб показували варшавський час, а не київський.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus