USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцький дитсадок закрили на карантин аж через 2 тижні після отруєння дітей

30 Червня 2016 15:17
Через отруєння дітей навчальний заклад № 7 закрили на карантин. Відповідне розпорядження сьогодні, 30 червня, підписав міський голова Луцька.

«Відповідно до статті 30 Закону України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи лист Волинського обласного лабораторного центру держсанепідслужби України від 24.06.2016 №06.3-/522, у зв’язку із розладами кишково-шлункового тракту дітей дошкільного навчального закладу №7», – йдеться в документі.

Відтак, з 30 червня заклад припинив роботу.

Натомість, як розповіла Світлана (ім’я змінено, – ред.), мама дитини, яка отруїлася у дитсадку, симптоми хвороби почали проявлятися ще майже 2 тижні тому.

«Дитина прийшла з дитсадка і вже наступного дня, ввечері 18 червня, в неї з’явились симптоми отруєння, почалася блювота. Ми спочатку списали ці ознаки на те, що, можливо, дитина довго пробула на сонці і перегрілася. Проте вже після вихідних, у вівторок, коли дитина знову пішла у дитсадок, вже ввечері у неї з’явилась температура та діарея. Зранку ми – в інфекційну, зробили посіви, виявили сальмонелу. В той же день ще одна дитина з нашої групи з подібними симптомами звернулась до медустанови, але у неї збудника не виявили, тож через декілька днів відпустили додому. Натомість з паралельної групи у ще 2 дітей підтвердили діагноз «сальмонельоз», тобто офіційно захворіло троє дітей», – розповідає жінка.

Разом з тим лучанка каже, що ще декілька вихованців дитсадка звертались до лікарні зі схожими симптомами, але збудника у них не виявили: «Ну ви ж самі розумієте, у всіх імунітет різний. Хтось захворів, а у когось просто розлад шлунку та легке отруєння».

Зі слів пані Світлани, і у неї, і у чоловіка та старшої доньки збудників хвороби не виявили. Та запевняє, що вдома дитина заразитись не могла, адже споживала ту саму їжу, що й інші.

Разом з тим, як зауважує лучанка, встановити, що стало причиною захворювання, зі слів лікарів, не вдалося, адже там була велика кількість вихідних і залишків їжі не залишилось. Натомість Світлана розповідає, що медики кажуть, буцімто діти заразилися побутовим шляхом від якогось носія. Жінка бідкається, що відправляла в дитсадок здорову дитину та не чекала, що все обернеться саме так. І от уже тиждень змушена перебувати зі своє кровинкою в лікарні.

Отож, незважаючи на те, що перші симптоми отруєння дітей з’явилися майже 2 тижні тому, рішення про закриття садочка оприлюднили лише сьогодні. Тобто весь цей час заражені діти ще могли відвідувати установу та переносити хворобу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Рома Показати IP 30 Червня 2016 15:59
А Романюк каже, що все нормально.
1111 Показати IP 30 Червня 2016 16:04
18 червня це субота , який садок ?
Лучанка Показати IP 30 Червня 2016 16:16
18 червня це субота, а ще й вечір ,хм, мамочки що дітям даєте їсти???
Анонім Показати IP 30 Червня 2016 16:38
А все через те, що не працює нормально санепідстанція/нема перевірок/, !!!!!!!!!!!! На свідоміст розраховувати не можна!!
Лучанка до Анонім Показати IP 30 Червня 2016 17:47
сальмонельоз (тьфу язика можна зламати)))) може прогресувати з температурою, поносом і т.д. на 4-5 день від зараження і тут не стоїть питання субота чи неділя.
Лучанка до Лучанка Показати IP 30 Червня 2016 17:49
Ой вибачте це я писала Лучанці і 111 на відповідь що 18 червня це субота )))
Лучанка до Лучанка Показати IP 30 Червня 2016 20:21
Якщо 4,5днів тоді виникає питання де батьки святкували Трійцю і що давали дітям, порахуйте по датам ,тоді виходить, щл хвору дитину привели в колектив і весь бруд виливають на садок
Мама до Лучанка Показати IP 30 Червня 2016 21:47
Да вам легко говорити бо це не ваша дитина захворіла і не ви з нею саме на Трійцю їздили по лікарнях з температурою 39-40 (до чергових лікарів бо саме на Трійцю було загострення цієї хвороби) і нарешті у вівторок - середу можна було звернутися до інших лікарів які змогли по симптомах поставити правильний діагноз і направити на здачу термінових аналізів, по яких і було видно що за хвороба у діток і призначили правильне лікування, а не фарингіт, або ротовіруску і ще інші діагнози а лікувати треба було зовсім інше (капанням, антибіотиками і т.д.) І якщо ви не вмієте читати то прочитайте ще раз там написано "Дитина прийшла з дитсадка і вже наступного дня, ввечері 18 червня, в неї з’явились симптоми отруєння" не після свят а до свят!!!!
Мама до Лучанка Показати IP 30 Червня 2016 21:49
якщо 4-5 днів то це виходить 13-14 числа а не Трійця
олежик Показати IP 30 Червня 2016 17:32
влада спить чи що вона робить? до чого вже дійшли вже на дітях експеременти роблять. відповідальності у влади нуль а вимоги до людей всюди і плати за все не можеш іди по світу з торбою
111 Показати IP 30 Червня 2016 20:39
Легше всього звинувачувати владу, ви ніколи не бачили як відпочивають родини з дітьми на природі і як жаряться шашлики окорочки і ковбаски і це все дається дітяи чи ви думаєте їм беруть кашки чи якусь іншу дитячу їжу
Аня Показати IP 30 Червня 2016 22:05
Це ужас!!!! Що ви тут обговорюєте чорним по білому написано що саме з одного садочка в один і той самий період похворіли діти з різних груп. Невже вам цього мало? І що тут страшного ну прийдуть в садочок з перевірками від цього йому нічого не буде, а діти саме головне це діти. Нажаль їх так бистро від тої гидоти не почистять як садік перед перевіркою.
аяяй Показати IP 30 Червня 2016 22:56
Нанимайте персональных нянь,и сами глядите и кормите своих детей,раз гос.сады вас не устраивают
222 Показати IP 1 Липня 2016 12:04
на мою думку в першу чергу потрібно перевіряти постачальників, чи дотримуються вони санітарних норм, в яких умовах зберігають продукти які вони постачають дітям!
Анонім Показати IP 1 Липня 2016 13:26
То одна наша сальмонела з Володимира освітою області керує, в тому числі визначає постачальників продуктів у навчальні заклади от і маємо.
ХХХ Показати IP 1 Липня 2016 19:07
недавно аналогічна ситуація була в іншому садку( з величезним розголосом), а в скількох садках "зам'яли! а постачальників ніхто не перевіряє!!! оце тендери, комусь гроші, а чиїсь діти розплачуються здоров'ям та ще й за батьківський кошт...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus