USD 39.35 39.68
  • USD 39.35 39.68
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.80 9.95

Дворічна лучанка потребує термінової трансплантації печінки

8 Листопада 2016 09:13
Дворічна Міланка з Луцька потребує трансплантації печінки, яка коштує 115 тисяч євро.

Про це на сторінці "Медвецька Мілана! Термінова трансплантація печінки!" у мережі Фейсбук розповідає мама дівчинки Pronina Olga.

"Допоможіть врятувати нашу улюблену донечку. Вона наше довгоочікуване щастя і друга дитина в сім'ї. У Міланки є старший братик, якому зараз 11 років і якого вона дуже любить. Вагітність і пологи у нас протікали чудово. Я регулярно проходила УЗД, здавала всі аналізи, пила вітамінки, багато гуляла. І ось 24 вересня о 23.55 з'явилася на світ наша донечка. На третій день нас виписали з пологового будинку і ми поїхали додому ближче знайомитися з братиком, татом і прабабусею", - пригадує мама.

Міланка була на грудному вигодовуванні, добре набирала вагу і розвивалася. Педіатр, зі слів мами, не звертала уваги на жовтий колір шкіри дитини аж до 3 місяців. Коли ж прийшли до лікаря на контроль в 3 місяці, батьки почули перший діагноз: Вроджений гепатит.

"Спочатку ми потрапили в інфекційну лікарню, де мою дівчинку обстежили на всілякі інфекції та віруси. На щастя, вони не підтвердилися. Оскільки ми потрапили в лікарню напередодні Нового Року і Різдва, наше обстеження затягнулося не на один тиждень. Пізніше, вже у Львові, ми дізналися, що цінним був кожен втрачений день, а лікарі все тягнули і тягнули. Свята... Оскільки інфекцій і вирусів невиявили, нас перевели у Дитячу Обласну Лікарню, де після проведеного МРТ поставили під питанням діагноз: Атрезія жовчовивідних шляхів". - розповідає мама.

Дитину відправили до Києва в ОХМАТДИТ, спочатку в поліклініку, а потім і на госпіталізацію.

"Лікарі у нашому місті запевняли нас, що вже пізно, ми пропустили вчасно діагноз і, що треба було оперувати до 2 місяців, а нам вже було 3,5 місяці. У той же вечір ми виїхали в Київ. На наступний ранок, прийшовши на консультацію в київську поліклініку, ми не почули ні діагнозу, ні тактики лікування, а просто: "Сподівайтеся на краще...", - каже мама Міланки.

Батьків така відповідь не задовольнила, вони хотіли не тільки сподіватися, а й врятувати життя донечки. Через соціальні мережі вони зв'язалися з батьками діток з таким же діагнозом.

"Велике дякую Анжелі Латій, яка вселила в нас віру і підказала нам контакти лікаря Галини Василівни. Ми одразу зв'язалися з лікарем і негайно виїхали до Львова. Галина Василівна зустріла нас дуже добре. Ми були приємно здивовані дружньою атмосферою в клініці і уважним ставленням Галини Василівни.Там нам підтвердили діагноз і ризикнули зробити коректуючу операцію за методом Касаї. Доньці було майже 4 місяці. Це диво, але операція допомогла, незважаючи на пізній вік, жовч почала відходити, Міланка почала світлішати, аналізи поліпшувалися", - пригадує ті радісні дні мама.

Через 2,5 місяці вони повернулися додому. батьки сподівалися і вірили, що трансплантації не знадобиться. На жаль, в грудні минулого року, після перенесеного ГРЗ, Міланка знову почала жовтіти, а печінка стала збільшуватися.

Протягом року мама з дитиною кілька разів лягали в лікарню на крапельниці, але стан печінки вони не покращують. Дитина і далі жовтіє, аналізи погіршуються. Лікар прийняла рішення про трансплантацію печінки. На операцію родині потрібно 115 тисяч Євро. У сім'я не має таких коштів, тому просить допомогти врятувати життя Міланки.

"Ми просимо Вас, стоячи на колінах, допоможіть врятувати нашу донечку...", - звертаються до всіх небайдужих батьки.

Кошти можна перерахувати на картку Приватбанку за номером вказаним на фото!

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вова Показати IP 22 Жовтня 2016 21:29
Дай Боже здоров"я дитині!!!!! А ВР і дупутати хоч собі добавили грошисьок а дітям усім хворим збирай по нитці, ото держава
луцьк до Вова Показати IP 23 Жовтня 2016 00:14
неподобається держава, виїжай закордон!
000 до луцьк Показати IP 23 Жовтня 2016 14:38
Держава гарна- влада хренова.
Віктор до луцьк Показати IP 23 Жовтня 2016 16:30
А чому людина має кудись їхати? Можливо краще щось спробувати змінити в своїй країні, змінити державу, змінити себе самого? Виїхати - просто. Але це - слабкість.
Ліза до Луцьк до луцьк Показати IP 26 Жовтня 2016 17:52
а ти певно депутатик
Віктор Показати IP 23 Жовтня 2016 22:21
Шановне панство! Не соромтеся допомагати іншим, 115 тисяч евро, це лише по 33 гривні зі 100 тисяч Українців. Це небагато, пожертвуйте 1-ю чашкою кави та пачкою цигарок і врятуйте малятко.
Лучанин Показати IP 8 Листопада 2016 12:03
" Педіатр, зі слів мами, не звертала уваги на жовтий колір шкіри дитини аж до 3 місяців" - а вони завжди ніколи ні на що не звертають уваги. Для них завжди все ок. Поки не стає пізно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus