USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Маленькі патріоти зігріли серця поранених волинських бійців

27 Листопада 2014 15:10
До луцьких школярів завітали поранені бійці АТО. Так, маленькі патріоти заздалегідь підготувались до трепетної зустрічі, утворивши живий коридор із синьо-жовтими прапорцями в руках. Юні вихованці ЗОШ № 17 розповідали визволителям вірші, співали пісні та дарували квіти.
Окрім того, вони намалювали теплі та патріотичні малюнки, які незабаром передадуть бійцям просто на «лінію вогню», аби щирі дитячі твори мистецтва тішили душі українських військових. Простодушні творіння дитячих рук волинським бійцям вручила школярка Марійка, тато якої наразі боронить цілісність країни у зоні АТО.
Разом із своїми Героями малеча заспівала гімн України.
«Треба робити усе можливе, аби Україна перемогла та залишилась цілісною», - переселенка зі Сходу

Організатором зустрічі виступила вимушена переселенка із Краматорська Світлана Чорнобаєва, яка, опинившись у доволі складній життєвій ситуації із двома дітками, не опустила руки, а стала активною учасницею волонтерського руху. Жінка працює у двох напрямках, допомагаючи таким же переселенцям, як і вона сама, а також українським військовим. Навіть при тому, що вона без вигадок чула звуки справжньої війни у себе вдома, Світлана була й залишилась справжнім патріотом України. Окрім того, переселенка запевняє, що настільки полюбила тихий та спокійний «західноукраїнський» Луцьк, що уже не зможе проміняти його на будь-яке інше місто.
«Ви – воїни України, ви звільнили моє рідне місто. Ми знаємо, що таке війна, адже власними вухами чули звуки вибухів. Це дуже страшно. І нехай хоча б на цій землі не буде того, що є там, на Сході України. Бережіть себе, бо ми вас любимо і чекаємо та будемо робити усе можливе, аби Україна перемогла та залишилась цілісною. Слава Україні!», - звернулась вона до поранених воїнів.
Зі слів, директора школи Олега Маха, ця зустріч стала наукою як для дітей, так і дорослих про те, як жити далі.
Вороги-агресори - це колишні українці, яких свого часу погано виховали

«Найстрашнішим, дітки, є те, що вороги-агресори – це колишні українці, яких свого часу батьки погано виховали. Тож, ми бачимо, що, на відміну від наших військових, які вміють жертвувати життям та здоров’ям на благо інших, існують ще й люди, які вміють продавати душу. А от українські воїни захищають наші душі від небезпеки», - звернувся очільник навчального закладу до дітей.
Волинянин, який став заручником палаючого танку, отримав високу бойову нагороду

Тож, розчулені військові щиро подякували діткам та вчителям. А один із солдатів, волинянин Богдан, по-юнацьки соромлячись, показав власну бойову нагороду - орден «За мужність» III ступеня. Однак, через сльози, що зрадливим клубком підкочувались до горла, молодий танкіст так і не зміг повністю розповісти сумну історію про те, як горів танк, про смерть побратимів й про те, яким дивом йому вдалось вижити на полі бою.
«Вибачте, але мені важко про це говорити», - тамуючи душевний біль, перепросив хлопець.
Як пояснила заступник директора ЗОШ № 17 Інна Юрист, спочатку організатори зустрічі хотіли влаштувати грандіозний концерт, утім згодом передумали.

«Що є важливим для наших бійців? Це - щира молитва з дитячих уст, тепла зустріч та спілкування. Ми хочемо їм трошки нагадати про рідну домівку, про те, що їх чекають вдома. Ми вдячні людям, які боронять мир і спокій на Сході. Наші дітки повинні знати, що українці - міцні духом, адже ми - справжні нащадки козаків», - зауважила вона.

По завершенню заходу бійцям вручили смачні подарунки.
Підготувала Вікторія СЕМЕНЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
віктор Показати IP 27 Листопада 2014 15:35
ще недавно ці молоді хлопці були школярами...а зараз вони по дитячому дорослі зі змужнілими обличчями...яка в нас чудова молодь
Олена Показати IP 27 Листопада 2014 16:50
а ВРУ вже тусуються http://www.eramedia.com.ua/today/

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus