USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Мандрівна виставка «Книжковий Біг - Бен» – вже в Луцьку

6 Травня 2016 11:13
Луцька центральна бібліотека для дітей прийняла естафету від бібліотекарів України, учасниць проекту «Display – кроссинг «Книжковий Біг-Бен», - повідомляють організатори заходу.

Організаторами нової мобільної книжкової виставки стала Молодіжна секція української бібліотечної асоціації (УБА).

2016 рік оголошили роком англійської мови в Україні і виставка отримала символічну назву «Книжковий Біг –Бен», вежа яка давно стала символом як Англії, так і всього англійського. Цьогорічна виставка буде подорожуючою, адже учасниками проекту стали понад 80 бібліотек України.

За мету виставки організатори ставили розповісти про сучасне значення англійської мови, як мови міжнародного спілкування, викликати інтерес і повагу до англомовних країн, спонукати людей до подорожей і розвитку міжнародного туризму.

В інсталяції до першого розділу «Do you speak English&?» використали валізи , в яких розмістили словники, розмовники, підручники. У одній валізі зібрали книги для підлітків та молоді, а в іншій – книги для молодших дітей.

Наступний розділ «Читай в оригіналі» розкрив фонди бібліотеки художніми книгами на англійській мові, які представлені казками «Колобок», «Ох» , книгами «Пригоди Аліси в країні Чудес», «Хроніки Нарні» Люіс Керрол, «Мертва планета і інші фантастичні оповідання» тощо.

Останній розділ під назвою « Мова стирає кордони» знайомить з цікавими туристичними місцями 5 англомовних країн, які представлені в картах, путівниках, буклетах. Це карти Лондона, Австралії, США, Нової Зеландії, Канади.

З нагоди відкриття виставки бібліотекар Юля Аркушина розповіла дітям про саму ідею виставки, про книги, які тут представлені, та провела цікаву мовну гру за англомовною сторінкою журналу «Смайлик». А волонтер Наталія Старко розповіла дітям про найцікавіші культурні і природні місця в цих країнах. Юні відвідувачі, своєю чергою, розповідали про своє місто, про себе , свої мрії та хобі. Як розповіла одна з відвідувачок виставки Катя Кушнір: « Я хочу піднятись на ваш книжковий Біг-Бен і побачити світ».
Організатори запрошують усіх бажаючих відвідати виставку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus