USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Матір загиблого волинського кіборга отримала нагороду за сина

1 Грудня 2015 15:46
Кіборга з Рожищенщини Василя Смолярчука нагородили орденом посмертно. Про це інформує Район. Рожище.

Під час проведення 30 листопада у РД «Просвіта» тематичного вечора-реквієму до другої річниці Революції Гідності загиблого атовця із Тристеня, мужнього десантника-кіборга, що захищав Донецький аеропорт і поклав своє життя за Україну, посмертно було удостоєно ордена «За мужність» ІІІ ступеня.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, довгою виявилась остання дорога солдата до рідного дому. Хлопця дістали з-під завалів аеропорту та поховали у Дніпропетровську ще на початку року. Проте ідентифікувати тіло Василя за експертизою ДНК змогли лише навесні. Перепоховання бійця відбулося в селі Тристень Рожищенського району 1 травня.

Виступ військового комісара Олега Алєксєєва, який вручив нагороду згорьованій матері полеглого героя, був коротким, але промовистим:

– Коли відбуваються такі заходи, я завжди згадую слова Кузьми Скрябіна: «Не треба шукати якоїсь країни – ти сам є країна!», – почав зі сцени Олег Віталійович. – Слава тим хлопцям, які не шкодуючи ні свого здоров’я, ні свого життя, захищають нашу державу. А тим, хто ховається, можу сказати одне: як виростуть ваші діти і запитають вас: «Тату, а що ти зробив для своєї держави?», то чи вистачить вам сили сказати правду?.. Всі ті, хто боронив і боронить нашу державу, – Герої! І кожна нагорода знайде свого героя. Тож від свого імені, від імені військового обласного комісара та Президента України дозвольте вручити нагороду «За мужність» ІІІ ступеня посмертно Василю Івановичу Смолярчуку…».

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus