USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Майже всі нардепи з Волині не захотіли зобов’язати держслужбовців вивчити українську мову

22 Травня 2015 15:22
Майже всі нардепи з Волині не голосували за обов’язкове володіння українською мовою держслужбовцями.

Так, Ігор Єремеєв, Степан Івахів та Сергій Мартиняк не підтримали закон про обов’язкове володіння українською мовою держслужбовцями.

Щодо інших представників Волині в Парламенті, то Ігор Гузь був відсутній під час голосування, Ігор Лапін та Микола Мартиненко утримались, - інформує «Вголос».

З волинських депутатів тільки Юрій Савчук (фракція «Народного фронту») підтримав зазначений проект рішення, - йдеться у повідомленні.

20 травня 2015 року у Верховній Раді України парламентська коаліція провалила законодавчу ініціативу депутатів міжфракційного об'єднання ВО «Свобода» №1201 про внесення змін до Закону України «Про державну службу» (щодо обов'язкового володіння українською мовою посадовими та службовими особами органів державної влади). «За» проголосували лише 152 нардепи.

Волинські нардепи з «Народного фронту» та олігархи з депутатської групи «Воля народу» Ігор Єремеєв, Степан Івахів та Сергій Мартиняк не підтримали проект закону про внесення змін до Закону України «Про державну службу» щодо обов'язкового володіння українською мовою посадовими та службовими особами органів державної влади.

Укотре не було під час голосування голови Волинської обласної організації «Народного фронту» Ігоря Гузя.

Утримався від підтримки законодавчої ініціативи про обов’язкове володіння українською мовою державними службовцями та посадовими особами його однопартієць, обраний у Луцькому мажоритарному окрузі, Ігор Лапін.

Аналогічну позицію зайняв під час голосування і скандально відомий соратник Арсенія Яценюка, проти якого Федеральна прокуратура Швейцарії порушила кримінальну справу за корупцію, нардеп Микола Мартиненко, що його двічі обирали депутатом у 21-му виборчому окрузі на Волині в 1998-му і 2002-му роках.

Згідно з пояснювальною запискою, запропоновано внести зміни до статей третьої, четвертої, десятої і дванадцятої Закону України «Про державну службу», відповідно до яких посадові та службові особи органів державної влади повинні володіти українською мовою на рівні, необхідному для виконання ними їхніх посадових і професійних обов’язків, не допускати публічних проявів зневаги до української мови, знущання чи глуму над нею, а також її дискредитації.

Крім того, згідно зі змінами, чиновники зобов’язані складати іспит з української мови для підтвердження рівня володіння нею, необхідного для виконання ними службових обов’язків.

Нагадаємо, Постанову про відсіч агресії РФ також підтримали не всі нардепи з Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 26
вчитель Показати IP 22 Травня 2015 15:27
Щоб ВЧИТИ щось - треба мати РОЗУМ, а це категорія ВРОДЖЕНА. Як ту*і можуть вчити МОВИ?! "Сила есть - ума не надо".
ольга вікторівна до вчитель Показати IP 22 Травня 2015 17:37
Молодцы, наши нардепы!
))) до ольга вікторівна Показати IP 23 Травня 2015 01:02
как красиво смылся гузьок. позорное голосование, но прекрасное, чтобы глаза замыленные хоть как-то начали раскрываться на происходящее.
Анонім до ольга вікторівна Показати IP 23 Травня 2015 08:47
ну так. це на випадок влала міняється і шапку на сторону.
Лікар "вчителю" Показати IP 22 Травня 2015 15:42
Як ви вже задовбали. Як так будемо поводитись, то скоро нас будуть заставляти учити польську мову. Читайте історію - неуки.
бандеровець до Лікар "вчителю" Показати IP 24 Травня 2015 07:33
а ви поцікавтесь з чого розпочиналася незалежність Прибалтійських країн... Видно гірше нас живуть
Анонім Показати IP 22 Травня 2015 15:59
вони не можуть за це голосувати, бо в уряды україни сидять іноземці, які української мови не знають і не збираються її вчити.
Я Показати IP 22 Травня 2015 16:04
Вони праві. Тої України навіть і на папері не існує ще з часів Катерини другої. То навіщо вчити мову неіснуючої держави.
Ви до Я Показати IP 23 Травня 2015 00:13
Повністю з Вами згідний, з часів Катерини навіть на папері не існує тої Російської Федерації, навіщо вчити мову неіснуючої держави?
правда до Я Показати IP 23 Травня 2015 12:56
Ти заллллупа кацапська помовчи
Україна Показати IP 22 Травня 2015 16:27
Хліб український їсти і красти кошти з казни державної, брехати на Україні дуже добре всім....а все інше українське поперек горла !!!!
Анонім Показати IP 22 Травня 2015 17:19
Г..ни вони, ці нардепи смі спрвжні, ще й не дуже доброі якості!!!!!!!!!
"Інтелігентам" Показати IP 22 Травня 2015 17:40
Мова- це один з факторів, що формують націю. І ті суки- ролі, хто говорить нам, що це штучна мова і т. д і т.п чудово це розуміють. Все просто і логічно: нема мови - нема нації. Тому окупанти ( нема значення хто: поляки, австро-угорці, московити) завжди першим чином забороняли українську мову та знищували інтелігенцію, а потім і селянство - основних носіїв мови і культури народу. А щодо того існувала Україна під час Катерини 2-ї чи у інший час, потрібно відділяти державу і націю. Всі народи у певні періоди своєї історії були поневолені іншими та були у складі інших держав. Вибачте, але до Петра також не існувало росіян, ні як нації, ні як держави. Були русини - територія України, Білорусі та частково Польщі і Литви, та МОСКОВИТИ на сході. За часів Римської імперії італійців не було, були римляни. По аналогії з сучасними росіянами іспанці себе можуть зараз назвати Великоримлянами, а італійців Малоримлянами, вони ж також були частиною Римської імперії. А коли кельти, нормани та галли стали франками, а франки французами? Коли готи стали германцями, а германці німцями? А на землях Моськовського царства жили угро-фіни, чудь та меря, де вони поділись? Чине стали часом вони московитами? А поляни, дуліби та древляни не стали раніми русинами?
Хлоп до "Інтелігентам" Показати IP 22 Травня 2015 17:54
Вам ще замало "формування нації" в Криму та Донбасу життями наших хлопців? Хочете привітати Путіна в Тирасполі?
Холопам до Хлоп Показати IP 23 Травня 2015 00:02
Ваших хлопців ніхто не запрошував на наші землі. І ми (українці) відстоюємо свою свободу, незалежність, та своє право на існування та життя в кінці кінців. Ви всі запам"ятайте, як казав Лесь Подрев"янський, в українців є лише одна національна ідея - ВІД%БІТЬСЯ ВІД НАС!
1221 Показати IP 22 Травня 2015 19:30
всім т.з. горе-депутатам прийдеться скласти свої повноваження...як почуєш людей з округу, тільки не прикормлених - такі негативні висловлювання слухаємо, навіть, дивуємося, чи туди приїхлаи..
віка Показати IP 23 Травня 2015 08:58
я.....ти просто чмо...як і вони
Русский мир Показати IP 23 Травня 2015 15:31
коментар було видалено
шрек Показати IP 23 Травня 2015 23:12
жестяк
Дуже просто Показати IP 24 Травня 2015 16:07
Нехай попробує хтось із депутатів у німецькому Бундестазі не знати намецької і не виступати рідною мовою, або у москві - російської! От і вся суть, без емоцій! Чим більше Людина знає мов, тим більш вона Людина. Для інтеліґентних людей нема проблеми вивчити мову, а для неуків це не під силу. А горе-депутати не вчать української окрім того ще із своїх проруських та антиукраїнських переконань.
петро Показати IP 24 Травня 2015 18:38
Де ж там москаль ЛАПІН або татарин ЕРЕМЕЕВ будуть голосувати за вивчення держслужбовцями украінськоі мови та ще й в Украіні. Де ж там. Бо барани за п'ятдесят гривен оберуть хоч свиню до Верховноі Ради. Хоч барана. Стадо ідіотів,а не громадяни. А Гузь-горлопан і бовдур. Він вічно відсутній там,де йому треба б було бути. Не лишився на Волинь працювати,,поліз у нардепи-Боруля недовчений.
павло до петро Показати IP 24 Травня 2015 19:39
Лапін і Єремеєв не москаль і не татарин,а Ж И Д И!!! Також і Гузь цієї національності,і Мартиняк.Істиним УКРАЇНЦЯМ найдорожче -це наша солов"їна МОВА!!!,з якої починається УКРАЇНСЬКА НАЦІЯ !!! А жидам гроші потрібні і великі гроші,які можна зробити,а не заробити тільки будучи при владі,що вони і мають,а лохи за 50-200грн.всерівно проголосують за них.
Людина Показати IP 24 Травня 2015 20:42
Якраз актуально зараз, вже запровадили мову на Донбасі, давайте продовжимо. Нема чого бавитися - закачати рукави і до роботи! А то своі неспроможні навести порядок, запросили ііноземців і зараз всадимо іх мову вчити. Прийде час вивчать усі
Хіхіхі Показати IP 24 Травня 2015 20:44
До речі, Палиця то вивчив мову як слід? Бо російською йому зручніше, судячи з усього..
Арк Показати IP 26 Травня 2015 01:14
Це не депутати-це мерзоття.
до хіхіхі Показати IP 26 Травня 2015 10:14
Ти но послухай як Палиця українською говорить. І не тільки в Одесі, і в Києві, і вдома. Добре бути "патріотом" у себе на запічку. Таких "малоросів", як хіхіхі, як Гузь і Лапін, Винниченко висміяв ще 100 років тому. І змінилося мало що.....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus