USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Менше половини бійців 51 ОМБ перейде до нової 14 бригади

4 Листопада 2014 15:54
Триває реформування 51 ОМБ у 14 бригаду, згідно з наказом Головнокомандувача. До складу нового з’єднання 51 бригада переходить в складі своїх основних бойових підрозділів. Нині частина відновлює боєздатність.

Про це стало відомо під час зустрічі голови ОДА Володимира Гунчика та командира 51 ОМБ полковника Володимира Яцківа у Луцькому гарнізонному госпіталі сьогодні, 4 листопада.

Зі слів комбрига, до складу 14 бригади увійдуть 4 підрозділи, визначені указом Президента: реактивний дивізіон, танковий батальйон, протитанкова батарея і рембат. Решта передаватимуться в інші частини.

«Ми зараз максимально намагаємося зберегти людей, зокрема, переведенням в підрозділи, які залишаються, наскільки це можливо. Але ви мене теж зрозумійте. Я не буду стояти за тих людей, які покидали зброю і повтікали. Ті, які рахуються в госпіталях, ходять на службу, проявили себе нормально - вони всі залишаться. На жаль, це дуже невеликий відсоток – в районі півтори-двох тисяч осіб. А решта: хто в бігах, хто переводиться. Враховуються побажання бійців, щоб вони перебували в тих частинах, де їм краще. За бажанням їх переводять в інженерно-будівельні батальйони. Це вже не бойова бригада. Це люди, які виконують другорядні завдання», - каже полковник Володимир Яцків.

До слова, бувають випадки, каже комбриг, коли військовослужбовці вдаються до обману, просячи направлення на лікування.

«Ви самі знаєте, хто де був. Бо основна маса тих, хто залишив частину – я їх називаю «дачники» (від назви населеного пункту Дачне на Донбасі, де дислокувалася частина - ред. ), які відмовлялися йти вас заміняти, а зараз я їх маю відпускати в госпіталь? Є ж і такі випадки, і я йтиму проти цього. Інакше який я командир, якщо я ставлю їх і вас на один рівень?», - резюмує полковник.

Так, з його слів, масової демобілізації не буде, поки не буде наказу Головнокомандувача. Частина бійців буде демобілізована, згідно з законом, за сімейними обставинами і за станом здоров’я.

Крім того, командир 14 бригади вже відомий, але його імені поки що не називають. Голова ОДА Володимир Гунчик пообіцяв познайомити ЗМІ з новим командиром частини.

Власне, очільник облдержадміністрації додав, що є чимало солдат, які не з’явилися після закінчення відпустки, або не повернулися після перебуванні у госпіталі.

ЧИТАТИ ЩЕ: ГЕРОЇЧНА 51-А БРИГАДА В ЦИФРАХ

«Ті солдати, які приписані у військовій частині, повинні там бути, або з’являтися за викликом командира. Але є дуже багато бійців, які не в госпіталі, не у частині, вони сьогодні, так би мовити, ніде. І я знаю, що це проблема. Якщо вони зараз вдома – мають прийти зареєструватися у частину, і їм дадуть знову відпустку. Але є такі, які не повернулися після 10-денної відпустки. Але вони військовозобов’язані, вони під присягою. Я хочу до них звернутися: не робіть дурниць, бо за цим стоїть військова прокуратура. Даються відпустки, направлення на реабілітацію. Бо те, що ви зараз робите, – це «самоволка», майже злочин», - зауважив Володимир Гунчик.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus