USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Мешканці Нововолинська прагнуть відновити вокзал. ОНОВЛЕНО

4 Травня 2016 16:16
Петицію про відновлення будівлі залізничного вокзалу у Нововолинську та відновлення курсування поїздів міжміського та іншого сполучення зареєстрували на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Петицію зареєстрував Руслан Бутеєць 26 квітня 2016 року. Аби її розглянули у міській раді, вона має набрати щонайменше 200 голосів.

“Думаю, це питання постало не тільки у мене, а й у багатьох інших мешканців міста. Я вважаю, що у Нововолинську має працювати залізничний вокзал. Причин на це багато. А саме: значна кількість студентів, які вчаться у інших містах України, незручне розташування сусідніх вокзалів (щоб потрапити на поїзд мешканцю Нововолинська необхідно їхати у Володимир-Волинський або у Іваничі, а якщо врахувати, що міська влада не надає транспорту для відвезення пасажирів на станцію - це "вливається у копійчину", особливо у нічний час), вигідне швидке сполучення з сусідніми містами такими, як Червоноград, Володимир-Волинський, Іваничі, Горохів, Луцьк, Львів, нові робочі місця (каси, охорона, підтримання чистоти, розгалуження транспортної інфраструктури міста”, – йдеться у тексті петиції.

Підписати петицію можна ТУТ.

Довідково. Товарна залізнична станція Центральна була розташована в часи СРСР за 2 кілометри від Нововолинська. До слова, місцева журналістка Наталя Камишнікова у коментарях на сторінкак "Нововолинського інформаційного порталу" писала, що на залізничній станції Центральній був іще й клуб - будівлю сплюндрували, але досі видніється.


Що про це думають самі залізничники міста, з’ясовували журналісти “БУГу”. Начальник станції «Центральна» розповіла декілька фактів. З її слів, приміщення, що вважалось вокзалом, за радянських часів слугувало клубом відпочинку залізничників і тепер знаходиться у приватній власності.

Станція Центральна – товарна. Міжміського пасажирського сполучення у Нововолинську ніколи не було, навіть колії не розраховані на рух такого транспорту.

Тому вести мову про відновлення пасажирських перевезень недоречно, а за побудову всієї залізничної інфраструктури відповідає “Укрзалізниця”.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 3 Травня 2016 16:48
Не відновлення, а створення залізничного вокзалу. Відновити можна те, що колись існувало, а залізничного вокзалу в Нововолинську ніколи не було, не було навіть залізничної станції і залізничного сполучення з іншими містами.
Анатоль_ Показати IP 4 Травня 2016 20:08
Я в шоці, бо дуже хотів приїхати у Нововолинськ залізницею, але це неможливо. Дякую журналістам Нововолинська за плідну діяльність!
Нововолинчанка до Анатоль_ Показати IP 5 Травня 2016 20:14
Нічого страшного, ще є вагонетки (залишились на закритих шахтах) ну звісно колії зтарабанили, але якщо постаратись можна на них доїхати в Нововолинськ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus