USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Мешканці Вересневого нарікають на свавілля муніципалів

28 Вересня 2016 12:52
Узаконити гаражі, встановлені понад 20 років тому, прагнуть мешканці мікрорайону Вересневе.

У депутатському запиті до міського голови член фракції «УКРОП» Борис Смаль повідомив, що до нього звернулися мешканці мікрорайону Вересневе.

Поблизу багатоповерхових будинків за адресами вулиця Корольова, 9, 11 та вулиця Польова, 1, 3 знаходяться велика кількість гаражів, що встановлені мешканцями без відповідного документального підтвердження. Переважна більшість з них з’явилися в 80-х та 90-х роках минулого століття; а саме, в період, коли Гнідавський цукровий завод надавав квартири мешканцям та керівництво підприємства не заперечувало проти встановлення споруд поблизу будинків. За понад 20 років, незважаючи на збільшення кількості гаражів, жодні виконавчі органи міської ради чи правоохоронці не мали претензій щодо законності їх розміщення.

Приблизно місяць тому мешканці заявили про намір створити кооператив та узаконити розміщення споруд. Для цього ініціативна група звернулася в управління містобудування та архітектури і в управління земельних ресурсів, погодили алгоритм дій та розпочали процедуру реєстрації кооперативу. У відповідь на таку добровільну ініціативу мешканців, на стінах з’явилися повідомлення про незаконність встановлення гаражів. В листівках також була вимога до власників споруд звернутися в департамент муніципальної поліції. Будучи законослухняними, мешканці делегували в поліцейський департамент голову майбутнього кооперативу. Представнику громади надали роз’яснення щодо необхідності звернення всіх власників гаражів та запевнили, що жодні агресивні заходи до мешканців та їх майна застосовуватися не будуть. В цьому також запевнила мене керівник департаменту під час телефонної розмови.

Повіривши в обіцянки муніципальної поліції, мешканці більшості гаражних споруд одночасно звернулися в департамент, де отримали припис, виклик в суд та повідомлення про застосування до них штрафних санкцій. Зважаючи на те, що лучани свідомо звернулися за допомогою, необхідності в терміновому застосуванні штрафних санкцій не було. Діюче законодавство хоча й передбачає процедуру застосування штрафів, проте не встановлює конкретних термінів.

Депутат просив надати роз’яснення щодо необхідності та доцільності дій представників муніципальної поліції та провести роз’яснювальну роботу серед керівників та працівників виконавчих органів міської ради щодо необхідності надання підтримки лучанам в їх прагненні узаконювати розміщення гаражних споруд.

Депутати підтримали запит колеги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Луцьк Показати IP 28 Вересня 2016 13:06
Коли вони 20 років нікому не мішали. Як будинки будуються на костях людей. То міська рада цього небачить. Або великими сумами закриває на це очі. Так що це за така європейська влада. Все таки вирішуючи все гроші. Дай гроші то буде в тебе щастя. Автомата треба брати до такої влади . Чим дальше тим гірше
Луцьк Показати IP 28 Вересня 2016 13:07
Гнати тих депутатів в шию
Alex Показати IP 28 Вересня 2016 13:08
Багатьох людей хвилює дане питання, з одної сторони гаражі та тимчасові споруди потрібно прибрати, а то вже нарозміщували де тільки попало, але з іншої сторони місто втрачає постійний заробіток. Якщо гараж стоїть біля будинку і мешканці даного будинку не заперечують то навіщо його зносити, всеодно на тому місці появиться стихійна парковка тих же авто. Не простіше брати плату(своєрідний податок) з власників гаражів. Звісно якщо не знаходиться власник даної споруди, тоді можна і її прибрати.
Лучанка до Alex Показати IP 28 Вересня 2016 13:48
У підїзді 36 квартир - про які гаражі може йти мова?! На місці одного такого гаража розміщується 2 машини! Всі платять за утримання будинку і прибудинкової території - 36 гаражів там поміститься?! Слаіва Богу, що позносили ті гаражі - хоч дітям є де гратись. Машини паркують увечері.
Протихалуп Показати IP 28 Вересня 2016 13:33
По факту рейдерство -захват землі з бажанням узаконити обхідними шляхами.
це моє місто Показати IP 28 Вересня 2016 13:55
В даній ситуації дії гаражників - свавілля.Встановили гаражі без дозволів, безкоштовно користувались десятки років, а тепер ще мають нахабство плювати на порядок.Вихід-виділення землі для створення кооперативів у кожному районі міста віддалено від будинків з помірною платою в бюджет.
Луцьк Показати IP 28 Вересня 2016 14:06
Я також проти муніципалів і стихійних парковок машин на траві біля будинків. Дайте людям узаконити те, що 20 років нікому не заважало. Відчепіться від тих гаражів, не знущайтеся з людей. Правильно сказано, до такої влади треба брати автомата, дістали вже
житель до Луцьк Показати IP 28 Вересня 2016 14:23
Ви за всіх відносно не заважало не розписуйтесь
Баба яга за Показати IP 28 Вересня 2016 14:29
Так, так треба все позноситити і звільнити місця для додаткових смітників. Скрізь по місту де тільки є якийсь вільний клаптик землі там будяки і сміття. Місто перетворилося на суцільний гадючник, тому що влада економить на прибиранні.
А до Баба яга за Показати IP 28 Вересня 2016 15:08
Місто перетворилося на гадючник тому що живуть в ньому...
Баба яга за Показати IP 28 Вересня 2016 14:30
Так, так треба все позноситити і звільнити місця для додаткових смітників. Скрізь по місту де тільки є якийсь вільний клаптик землі там будяки і сміття. Місто перетворилося на суцільний гадючник, тому що влада економить на прибиранні.
Громада Показати IP 28 Вересня 2016 15:46
Як можна зносити всі гаражі підряд. Є гаражі з ямами біля приватних секторів, які дійсно не заважають, і люди користуються по півстоліття, є такі, де можна об’єднати в гаражні кооперативи. Навіщо робити смітники, приймати такі категоричні рішення. Дайте людям в оренду і поповнюйте міський бюджет, а не кармани муніципалів
Громада Показати IP 28 Вересня 2016 15:46
Як можна зносити всі гаражі підряд. Є гаражі з ямами біля приватних секторів, які дійсно не заважають, і люди користуються по півстоліття, є такі, де можна об’єднати в гаражні кооперативи. Навіщо робити смітники, приймати такі категоричні рішення. Дайте людям в оренду і поповнюйте міський бюджет, а не кармани муніципалів
Братік Показати IP 28 Вересня 2016 16:37
гаражі роблять із Луцька трущоби правильно роблять що зносять
Z Показати IP 28 Вересня 2016 16:44
Шкурный интерес однако.
Справедливість Показати IP 28 Вересня 2016 18:14
Зносять, ШАНОВНІ, гаражі за наші з вами кошти, замість того, щоб поповнити міський бюджет , отримуючи кошти від оренди земель, на яких стоять ті гаражі десятиріччями . До їх знесення Луцьк не виглядав трущобою? Є поодинокі випадки, де вони ДІЙСНО заважають, от там слід було розбиратися, а не всі підряд зносити, витрачаючи гроші на зарплати муніципалам і на демонтаж споруд, та залишаючи купи сміття. Половина гаражів надавалась людям іншою владою, під час знесення будинків їх дідів, прадідів і створення на їх місці новобудов, тільки не оформляли місця для гаражів згідно закону, мотивуючи тим, що земля не продається і запевняли наших лучан, що в них не буде в майбутньому проблем з тими гаражами
Саша Показати IP 28 Вересня 2016 18:15
Чистять місто за наші кошти для вирішення в майбутньому своїх шкурних інтересів
Гнат Показати IP 28 Вересня 2016 20:20
Хай ростуть гаражі великі та маленькі
Анонім Показати IP 28 Вересня 2016 21:45
той Смаль скрізь суне свого носа, а сам і цвяха не забив
Анонім Показати IP 29 Вересня 2016 08:08
позаставляйте все місто гаражами!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus