USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міноборони не віддає волинські землі, влада - безсила

8 Липня 2015 18:18
На Волині є 50 гектарів землі, які пустують. Це - власність Міністерства оборони України. Владці краю говорять, що неспроможні змінити ситуацію, адже не можуть забрати у відомства ділянки, аби «вдихнути у них нове життя».

Про це йшлося під час оперативної відеоселекторної наради у Волинській облдержадміністрації 6-го липня.

Так, чимало земель на Волині заростають бур’янами, а колишні казарми та адміністративні будівлі військових розвалюються. Приклад такого недбальства – військове містечко №51 на вулиці Привокзальна, 14 у Луцьку.

Нагадаємо, раніше чиновники неодноразово піднімали питання про те, аби «відродити» містечко, звівши там новий квартал для воїнів АТО.

Зокрема, йшлося про те, що 10 років тому міськрада прийняла рішення про розбудову там житлового мікрорайону, однак, потім передумала. Заразі землі поросли бур’яном. Згідно з розпорядженням Кабміну, Міноборони повинне було скинути всі непрофільні активи. Однак це містечко до оборонних активів не відноситься. Відтак, влада просила управління продати землю і взяти участь у будівництві містечка як пайовик.

Однак досі жодних зрушень у цій темі не відбулося. Під час наради чиновники вкотре констатували про свою безпорадність. Мовляв, влада Волині не дійшла консенсусу з Міноборони щодо земельної ділянки в Луцьку. Кажуть, 50 гектарів просто лежать, земля не обробляється і ніхто не платить за неї.

ЧИТАТИ ЩЕ: «Мертве» військове містечко Луцька може «ожити»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
свг Показати IP 8 Липня 2015 21:30
а який смисл віддавати якщо влада зробить теж саме. приклад містечка на володимирській 1 та будинок офіцерів показовиі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus