USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Місія «Чорний тюльпан» поїде з Луцька у зону АТО на новому авто

17 Квітня 2015 17:46
Волинські представники місії «Чорний тюльпан», які займаються пошуком та поверненням тіл українських військових, отримали автомобіль-рефрижератор.

Так, у Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» звернулися волинські волонтери, які перебувають у складі місії «Евакуація-200» («Чорний тюльпан»), з проханням допомогти у придбанні автомобіля. Серед них - Микола Собуцький, Андрій Трофімук та Юрій Сковорода, які, варто зазначити, на початку квітня вивезли з зони АТО тіла 34 військових.

У Фонді, у якому від початку АТО виділяються кошти на її підтримку, на таке звернення відреагували оперативно. А вже сьогодні голова правління Фонду Олександр Товстенюк та Микола Собуцький зустрілися на території Свято-Троїцького кафедрального собору, де відбулося освячення та передача автомобіля. Про це повідомляють у прес-службі Фонду «Новий Луцьк».


«Хлопці роблять надзвичайно складну та потрібну справу. Велика їм повага за таку роботу – шукати та повертати тіла загиблих українських військових. Коли до нас надійшло звернення, ми оперативно на нього зреагували та вже через 5 днів підготували авто до відправки у зону АТО. Сьогодні зустрілись тут, на території собору, аби передати рефрижератор та подякувати волонтерам за те, що виконують таку непросту місію, - зазначив голова правління Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» Олександр Товстенюк.

Самі хлопці зазначають, що такий автомобіль був необхідний, адже у літню пору року перевозити тіла загиблих було б неможливо. Окрім того, в авто могло поміститися тільки 2 пасажири, а для злагодженої роботи потрібна команда.

«Раніше ми їздили бусами, виймали з них задні сидіння, туди складали тіла загиблих. Було проблемно, оскільки в автомобіль могло сісти тільки 2 волонтери. А для злагодженої та якісної роботи добре працювати командою з 5-6 людей. Варто зауважити і те, що влітку перевозити тіла загиблих у звичайному бусі - складно через високу температуру. Дуже дякуємо Фонду Ігоря Палиці за те, що прийняли до розгляду наше звернення і так швидко на нього зреагували», - зазначив Микола Собуцький.



Окрім того, хлопці не просто поїдуть на схід новим автомобілем, ще вони передадуть необхідні медичні засоби у медзаклад, де лікуються волинські бійці. У Фонд «Новий Луцьк» днями надійшов лист-звернення від заступника головного лікаря КУ «Старобільське районне територіальне медичне об'єднання» Сергія Гусакова. У зверненні йшлося про те, що у Старобільську лікарню необхідні ліки.



Згідно цього звернення, Фонд придбав медикаментів на суму понад 65 тисяч гривень. І вже сьогодні хлопці перевезуть ліки до пункту призначення.

Отже, сьогодні Микола Собуцький, Андрій Трофімук та Юрій Сковорода відправлятимуться у зону АТО на новому автомобілі. А днями, лікарня, де лікуються наші волинські бійці, отримає необхідні ліки.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
громадьські активіст Показати IP 17 Квітня 2015 19:25
молодці ,всіх прорекламували
від доброго до громадьські активіст Показати IP 17 Квітня 2015 22:53
прорекламували то прорекламували, а те що добру справу зробили ніхто не скаже...Волиняни, недарма кажуть, що на Волинській землі толку не буде ніколи, бо люди такі.
Оксана Показати IP 17 Квітня 2015 19:38
Микола Собуцький - це син Собуцького зі Свободи?
до Оксани до Оксана Показати IP 23 Квітня 2015 20:51
так, це син Собуцького зі свободи
Макс Показати IP 17 Квітня 2015 23:28
Пацани роблять добру справу, а придуркам які вміють тільки обс*рати - кішка тонка приєднатись. Шукати, викопувати та вивозити розірвані тіла - "звичайно кожен може біля монітору"!!! Цікаво чим же займається (громадьські активіст) може вивчає правила правопису:)
Сергій Показати IP 18 Квітня 2015 08:03
молодці! Ми вас підтримуємо! Микола молодець!
Українка Показати IP 18 Квітня 2015 10:23
Низький уклін людям, які роблять таку важливу і надзвичайно складну справу і тим, хто купив спецавто. Дякуємо Вам.
123 Показати IP 18 Квітня 2015 10:25
На передостанньому фото два аферисти, не дай бог хоч одного з них у владу, чи міську чи районну, труба буде
321 до 123 Показати IP 18 Квітня 2015 11:11
А чому відразу у владу?:) Як якісь непотріб, то відразу у владу пхають, більше місць ніяких немає? От і зрозуміло кого наші люди на виборах обирають... Якщо аферист - то місце одне!!!
321 Показати IP 18 Квітня 2015 10:37
та вони тут не при ділах, оці що на передоставнньому фото...Так прийшли, гав половити, подивитись, як інші справу гарну роблять..
олексій златогорськи до 321 Показати IP 18 Квітня 2015 17:15
вони реально допомогли. і мені пофіг, куди вони ідуть і ким вони є. вони показали, що реальні
луцьк Показати IP 18 Квітня 2015 11:20
Гавкайте щенята,гавкайте ...)))
222 Показати IP 18 Квітня 2015 12:00
Чергова добра справа від Фонду Палиці.Молодці!
Було б добре Показати IP 18 Квітня 2015 19:07
якби ця машина НІКОЛИ не використовувалася. Щоб там, на фронті всі залишалися живими.
доброволець Показати IP 22 Квітня 2015 21:38
скоро будемо читати статтю, шо Собуцького закрили в донецькому сбу. Микола викінь футболку)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus