USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку молоді нацгвардійці присягнули на вірність Україні

2 Травня 2015 12:28
Право захищати Україну зі зброєю в руках отримав 21 боєць частини 1141 Національної Гвардії.

Урочисте прийняття присяги бійцями Національної Гвардії відбулося 2 травня у Луцьку.

Командир частини Василь Гуртовський зазначив, що сьогодні – знаменна подія у житті частини, коли молоде поповнення приймає присягу на вірність українському народові. Складання присяги, з його слів, є важливим правовим та морально-етичним актом - це клятва на вірність своєму народові, вітчизні. Військова присяга є документом великої державної ваги, її текст затверджений постановою Верховної Ради, тому вимоги, виведені у ній, мають правовий законодавчий характер, їх виконання обов’язкове для усіх військовослужбовців, незалежно від посад та військових звань.
У документі втілені найвищі почуття українського народу, який довірив мир, спокій та власну долю своїм озброєним захисникам. Виправдати цю довіру, любов і повагу свого народу – почесний обов’язок кожного воїна.

Він закликав бойових побратимів вірно і чесно служити українській державі. Під керівництвом досвідчених командирів молоді бійці повинні опановувати ази військової науки, аби стати фахівцями своєї справи, заслужити повагу військового колективу, щоденно стояти на сторожі законності та правопорядку, на перешкоді тим, хто порушує закон.

Командир частини відзначив, що від служби молодого поповнення залежатиме спокій у державі, її обороноздатність, а також незалежність.
Радник голови Волинської облдержадміністрації Борис Кондратюк зазначив, що сьогодні – відповідальний та важливий момент у житті гвардійців, адже вони дають клятву українському народу захищати Батьківщину, мир і спокій громадян. У час коли триває військова агресія, прийняття присяги є особливою відповідальністю. В час, коли порушена територіальна цілісність держави і треба боротися за незалежність, суверенітет держави, на молодих бійців покладається велика відповідальність.

З його слів, від кожного бійця окремо залежить боєготовність частини та усіх Збройних сил. Він побажав молодим гвардійцям якнайшвидше опанувати свою професію, добросовісно виконувати завдання, що стоять перед ними, а після закінчення служби здоровими повернутися у рідні домівки.
Начальник управління надзвичайних ситуацій Луцької міськради Юрій Кирилюк зауважив, що молоді воїни відсьогодні мають право захищати свою вітчизну зі зброєю в руках. Він розповів, що прослужив у військах 31 рік, приймаючи присягу двічі – у СРСР та в незалежній Україні, і це правильно, тому що майже 100 років тому Україна не відбулася як держава, тому що не були створені збройні сили і військові не приймали присяги.

Він побажав молодим воїнам бути мужніми, сміливими, старанними та ніколи не зрадити клятву на вірність українському народу.
З вітальним словом до присутніх звернулася матір одного із молодих нацгвардійців Ірина Бондарук. Вона наголосила, що присяга – не просто обіцянка, а слово честі, тож юнаків сьогодні вітають із тим, що вони стануть справжніми солдатами.

«Бережіть наш мир і спокій, а ворогів не допускайте і на версту, і нехай вам завжди в усьому усміхається удача. Бажаємо нести службу по честі і по совісті, і пам’ятайте завжди, що рідні, друзі, вірять у вас, люблять і чекають вдома», - звернулася до молодих бійців Ірина Бондарук.
Традиційно до військовослужбовців, які приймають присягу, із благословенням звернувся священик отець Георгій. Він зазначив, що в ці дні церква живе пасхальним періодом, коли ми усі вітаємося словами «Христос воскрес – воістину воскрес», і це не просто слова привітання, а слова перемоги, того, що Господь переміг усяке зло, знищив зло і показав, що істина, правда, любов завжди восторжествує.

Після благословення священика кожен із бійців особисто зачитав текст військової присяги, після чого нацгвардійці приймали привітання рідних та близьких.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Небайдужа Показати IP 2 Травня 2015 13:23
Хай Боже благословення буде з нашими воїнами повсякчас, хай повернуться усі додому здоровими!
Луцьк Показати IP 2 Травня 2015 17:22
Повертайтесь живими!!!А чому серед воїнів немає ПС Самооборони!!??))Що коли мова їде за реальний фронт то страшно)))
ОРЕСТ ЛЮТИЙ до Луцьк Показати IP 2 Травня 2015 17:43
БО ЇДУТЬ ОКРЕМИМ ПІДРОЗДІЛОМ!
Анонім Показати IP 2 Травня 2015 19:37
"У ЛУЦЬКУ МОЛОДІ НАЦГВАРДІЙЦІ ПРИСЯГНУЛИ НА ВІРНІСТЬ УКРАЇНІ", а не ее народу. Следовательно, они, не нарушая своей присяги могут воевать с народом Украины. Тут естественно возникает "маленькая" коллизия - что первично, государство либо граждане государства. Иными словами - граждане государства живут ради своей страны либо государство существует ради благополучия своих граждан?
Валера Показати IP 2 Травня 2015 21:50
Якщо хто не знає Україна це і є народ...
Анонім до Валера Показати IP 2 Травня 2015 22:44
Ты до такой степени наивный, что считаешь, что интересы власть имущих и народа совпадают?
Миру Україні Показати IP 3 Травня 2015 11:52
Хай береже Вас Бог .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus