USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Молодцова і Степанюк допомогли «Волині»

6 Травня 2016 17:12
Третій рік поспіль луцька волейбольна команда «Континіум-Волинь-Університет» стабільно виборює п’яте місце в українській жіночій Суперлізі. Та все ж таки сезон 2015-2016 років мав свої особливості. Про цьогорічний виступ волинських волейболісток проаналізував кореспондент йдеться в матеріалі газети Волинські Новини №14 від 5 травня 2016 року.

ЧОМУ НЕ ПРОХОДИМО В «ЧЕТВІРКУ»?

Прикрою традицією для лучанок стало втрачати очки вже не тільки з безпосереднім конкурентом – тернопільською «Галичанкою», а й з командами із нижньої частини «турнірки». Так, подвійна поразка в Тернополі вже нікого не здивувала, адже підопічним Богуслава Галицького перші ігри завжди даються важко. Та от наступна втрата одного очка (і це ще пощастило) в Чернігові стала сенсацією туру. Далі були обмін перемогами з Вінницею, п’ять очок у Рівному й шестиматчева програшна серія з трійкою лідерів – «Хіміком», «Сєверодончанкою» та «Орбітою».

Стартове привітання команди - традиція перед кожною грою

Пощастило тільки, що і «Галичанка» невпевнено йшла в Суперлізі. Без свого лідера Катерини Дуднік тернополянки теж втратили чимало очок. Це зіграло на руку лучанкам в очному восьмому турі, коли підопічні Богуслава Галицького взяли чотири очки й тим самим зберегли інтригу в чемпіонаті. Правда, у другому колі Дуднік відновилася, і «Галичанка» вже не втрачала очки з командами другої четвірки, більше того, двічі виграла в «Орбіти». Луцька «Волинь» не трансформувалася і грала з такою самою удачею. Це стало причиною цікавого антирекорду. У другому матчі виїзного 11-го туру лучанки поступились у волинському дербі рівненській «Регіні». І це вперше за чотири роки виступу рівненчанок в елітітному чемпіонаті.

ДРУГИЙ ЕТАП – РАДІСТЬ ДЛЯ ВБОЛІВАЛЬНИКІВ

Незважаючи на скрутний стан вітчизняного спорту, керівництво Федерації волейболу України наважилося у другому етапі провести чотири тури для фіналістів і два для другої четвірки. Так, луцькі вболівальники мали змогу спостерігати перші матчі лучанок у Рівному, а друге коло ігор – у Луцьку.

За логікою, це мав бути турнір за виживання у Суперлізі, але де-факто подарував уболівальникам ще кілька матчів, а командам – можливість збалансувати склад до наступного сезону. Головний тренер лучанок Богуслав Галицький запевнив, що для команди ці турніри цікаві тільки ігровою практикою.

Головний тренер Богуслав Галицький

«Наші завдання такі: цей сезон – вчитися, наступний – вчитися, а потім уже можна на щось розраховувати. Я вже говорив, що для цього потрібно три сезони. У цю команду з часом додамо чотирьох волейболісток 2000 року народження. Я відповідаю за збірну України цього віку, і в нас у школі є чотири гравці-кандидати по 190 см. Тож у наступному сезоні на майданчику залишаться два-три гравці з нинішнього складу. Чому? Тому що мені треба робити команду на перспективу, адже у нас немає такого фінансування, щоб учасників купувати», – пояснив Галицький.

І справді, лучанки в першому турі другого етапу грали власними силами: боролися, награвали комбінації – їхня гра симпатизувала глядачу. З цього погляду і поразка в «п’ятихатці» з Вінницею була не такою прикрою. Та у другому домашньому турі головний тренер волинянок перестрахувався, дозаявивши колишніх гравців, які зараз виступають в іноземних чемпіонатах – Юлію Молодцову та Анну Степанюк.

Кашу дівчата не зіпсували, та й луцькі глядачі скучили за виступами колишніх гравців «Волині». Тим паче, за рік в інших клубах обом легіонеркам є чим похвалитися. Юлія Молодцова стала срібною призеркою Балтійської ліги. Команда Анни Степанюк стала четвертою в сильному чемпіонаті Азербайджану, її «Азерйол» цьогоріч виступав у півфіналі Кубка ЄКВ.

Прогнозовано лучанки здобули три перемоги в останніх іграх сезону і вкотре стали п’ятими.

Марина Скрипник та Олена Рудик

«Великої перерви в нас не буде. Ми завжди стараємося максимально наситити міжсезоння товарисьми матчами, тренуваннями, зборами та цікавими турнірами. Моє завдання як тренера – зліпити боєздатний колектив. Зараз не найкращі часи для українського волейболу, але бувало й гірше, та все одно працювали. Пригадую, колись у дорогу дівчата брали з собою електроплитку, каструлі, пательню, ложки, вилки, чашки. Їжу готували собі самі. А на ігри їздили стареньким автобусом «кавзиком», таким, як ще Жеглов і Шарапов із фільму «Місце зустрічі змінити не можна» возили затриманих злочинців. Тож і цю кризу ми переживемо», – розповів Галицький.

Максим ЯБЛОНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus