USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Мощі святого великомученика - у Луцьку. ФОТО

9 Серпня 2013 08:00
Великі святині - мощі святого великомученика і цілителя Пантелеймона та чудотворна ікона Почаївської Богоматері прибули до Свято-Пантелеймонівського храму.

Віряни Української православної церкви мають змогу приклонитися до мощів святого великомученика Пантелеймона з 8 по 13 серпня.







«Ми приїхали з Афонського подвір’я у Києві з благословення блаженнійшого митрополита Київського і всієї України Володимира та ігумена Афонської обителі архімандрита Єремії. Ми були у різних містах, зокрема у Луганську, Дніпропетровську та Полтаві з ковчегом, у якому перебуває частина мощів святого великомученика Пантелеймона. До Луцька ми офіційно прибули на престольне свято. Мощі перебуватимуть у Свято-Пантелеймонівському храмі, згодом їх повезуть у Володимир-Волинську єпархію»,- розповів настоятель Афонського подвір’я ієромонах Олексій.






Послушник Афонського подвір’я Михаїл повідомив, що усі віруючі, які прикладуться до мощів святого великомученика Пантелеймона, зможуть передати записки на святу гору Афон. З його слів, було багато випадків зцілення після того, як віруючі прикладалися до мощів. Михаїл запевнив, що немає хвороб, які не могли б бути зцілені молитвами святого великомученика Пантелеймона, який за життя був лікарем. Втім, йдеться не лише про тілесне одужання, а й про духовне зцілення, мир та спокій у душі.





Також з 8 по 11 серпня на теренах Волинської єпархії у рамках святкування 1025-річчя Хрещення Київської Русі перебуватиме ікона Почаївської Богоматері.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
. Показати IP 9 Серпня 2013 09:25
Де саме знаходиться цей храм?
Сергій до . Показати IP 9 Серпня 2013 09:34
Спочатку думав що це в Рованцях, але ж де там, то ж то не та віра. Схоже, що цей храм біля Покровської церкви.
Ірина до Сергій Показати IP 28 Червня 2015 08:46
Так-так, У Рованецькому рамі по моєму краще) Там і храм більший і помолитися спокійно можна)
. Показати IP 9 Серпня 2013 10:08
Так-так,схожа. Дуже дякую :)
Темнота - друг маладьожи Показати IP 9 Серпня 2013 10:17
Люди, схаменіться. Кому ви поклоняєтесь, що ви цілуєте? Друга заповідь - Не роби собі кумира і всякої подоби з того, що на небі вгорі, або на землі внизу, і що у воді під землею: не поклоняйся їм і не служи їм.
Вільна Волинь до Темнота - друг маладьожи Показати IP 9 Серпня 2013 14:24
Кому що ближче! Комусь близький Бог, який "дивний у святих Своїх"(Пс. 67,36). А хтось, такі як Ви, "не відають чому поклоняються і що славлять!"(Іоан.4:22) У Вас є свої, привезені ззабугра, традиції, ось і дотримуйтесь їх. А ми, не святим кланяємся і кумирів собі не робимо, а через цих святих прославляємо Всемогутнього Бога, Який являє благодать свою чудесами через таких, як святий великомученик Пантеліймон. Адже Сам Господь казав:"Тих, хто прославив Мене і Я прославлю!"(1 Царств 2:11-36) Забули? Чи Ви, радше, бажаєте не бачити цих слів Святого Письма?
Лучанин Показати IP 9 Серпня 2013 12:10
Слухай, темнота, не сунь свого носа до святині, поклоняйся своїм свідкам Єговим.
... Показати IP 9 Серпня 2013 14:46
А ніхто не підкаже,можна протягом дня приходити,чи там служби йдуть на певну годину?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus