USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Московський патріархат втратив ще одну парафію на Волині

6 Листопада 2014 12:47
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив Божественну Літургію у храмі Рівноапостольного князя Володимира Великого села Стрільче Горохівського деканату. Місцева парафія нещодавно перейшла з Московського в Київський Патріархат. Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що перейти до Київського патріархату вирішили церковні громади МП в селах Угринів та Печихвости.

У проповіді високопреосвященний підкреслив, що в цій святині Служба Божа архієрейським чином українською мовою служиться вперше. Також розповів про різні підходи до розуміння любові: любов до Бога, до ближнього, до себе, земне кохання. Наголосив, що любові ми потребуємо за своєю природою, особливо любові Всевишнього – до людей: «Сьогодні Церква, тобто ми з вами, як ніколи потребуємо цієї Божественної любові. Божественної любові, яка би спонукала нас до єдності, до миру, до щасливого буття тут, на землі».

Згадуючи про Казанський образ Богоматері, особливе вшанування якого випадає на той день, зауважив: Волинська земля – під опікою Богородиці, про це свідчить велика кількість Її чудотворних ікон, явлень.

Під час Відправи митрополит висвятив на ієромонаха інспектора і викладача Волинської православної богословської академії ієродиякона Іларіона (Зборовського) і вручив декілька благословенних грамот активним парафіянам.

Із владикою служили: декан протоієрей Андрій Сидор, декан монастирів єпархії та намісник чоловічого монастиря Святителя Миколая Чудотворця, що в селі Жидичин Ківерецього деканату, ігумен Костянтин (Марченко), настоятель парафії протоієрей Андрій Лотоцький, інше місцеве духовенство.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 34
лучани Показати IP 6 Листопада 2014 12:50
На українській землі не повинно буди церкви ,яка підтримала агресію проти України. РПЦ благословляє Путлєра на вбивства.
Тетяна до лучани Показати IP 6 Листопада 2014 14:03
Повністю з Вами згідна.Ми ходимо в церкву не до священників, а до Бога!Але те, що на українській землі не місце кирилівським "батюшкам", людям потрібно розуміти,куди десятину носиш і кому допомагаєш!?
ЦЕДВА до лучани Показати IP 6 Листопада 2014 17:21
Люди ! Навіщо Вам ці приміщення? У біблії сказано:ТВОЕ ТІЛО Є ЦЕРКВА! І її ніхто в тебе тне забере!
Стеблина до лучани Показати IP 7 Листопада 2014 09:45
коментар було видалено
ох-ах до лучани Показати IP 7 Листопада 2014 09:52
Саме цікаво, ЩО є БІЛЬШ ГОЛОВНІ ПРОБЛЕМИ СЬОГОДЕННЯ !!! на які ніхто не зветає уваги... зате МИшко чуть не зірка ВН в кожному селі по 3 генделики... чоловіки та жінки пють пиво як воду( а це страшно..початкова стадія алкоголізму)... газу в селах не було і ще 10 років не буде.... ліс рубають як собі на дрова так і на палєти( в кожному селі по 3 пілорами) РОБОТИ НІХТО НЕ МАЄ((((( чоловіки здебільшого в Москві на заробітках... і не треба сміятися їз сходу... Наші села деградують як духовно так і фізично... Вчора обідня пора на кожній вулиці пяний ледве стоїть на ногах...телефон стаціонарний після дощу та грози не працює..... туалет на дворі мають 80-90 % населення.... ні доріг ні асфальту..... після декількох днів дощів ні з села ні в село заїхати не можливо.... Починаючи від старого і до малого... матюкаються як сапожники.. дівчата на дівчат не схожі... ненависть і нелюбов наших людей зідає зовсім... Тут і війни не треба.... все ітак іде до кінця.. для написання статті можу ВН провести селами і тоді будете писати про проблеми сьогодення, а не сіяти теми, які ведуть до війни між православними українцями
777 до ох-ах Показати IP 26 Листопада 2014 19:58
МОЛОДЕЦЬ!!!
Павло до лучани до лучани Показати IP 19 Листопада 2014 22:47
"много званых да мало избранных" . Бардак породжує бардак, схаменіться . Таке стається коли люди не мають віри в Бога в серці своєму, а керуються емоціями і "модними" гаслами , що ведуть до загибелі духовноЇ.
власюк лена Показати IP 6 Листопада 2014 13:10
Бог один незалежно від церкви
o до власюк лена Показати IP 6 Листопада 2014 22:51
коментар було видалено
А? Показати IP 6 Листопада 2014 13:19
А батюшка тоже перемітнувся? Цікаво а як взагалі ці переходи відбуваються? Рішення громади і батюшка обо переходить або анафема? Майно церкви чи приходу належить громаді? Якщо так, то й прибутки повинні розподілятися під контролем громади. Цікаво чи звітуються батюшки перед парафіянами про надходження й видатки... Чи можна висловити недовіру батюшці? Хто знає просвітіть. дякую...
Анонім до А? Показати IP 6 Листопада 2014 16:52
Згідно чинного законодавства повинно відбуватись так: проводиться голосування, якщо знаходиться кілька людей, які бажають залишитись у попердній конфесії, то за ними залишається храм. Люди, які вирішили перейти в іншу конфесію реєструють нову громаду і створюються собі місце для молитви. Тому сьогоденні переходи в контексті українського законодавства не є законними - це просто захоплення храмів... Демократія по-українськи
до А? до А? Показати IP 5 Квітня 2017 10:57
Батюшка вчився в семінарії УПЦ КП, а потім перейшов в УПЦ... А зараз знов. Як казав один герой: Власть міняється. А зараз знов їздить до владики, щоб повернутися в УПЦ
Католик Показати IP 6 Листопада 2014 14:42
Михаіл, захвачуй ще церкви бабтистів, пятидесятників , католиків і інших.Чи страшно? Такі як ти нищать православя в Україні і прийде час коли прийдеться збирати каміння, але його вже не буде. Продажна ти с ....................ч.
лучани до Католик Показати IP 6 Листопада 2014 15:19
РПЦ служить сатані.
Patrik до Католик Показати IP 6 Листопада 2014 15:30
Послухай мене брате, на жаль, сьогодні захвачує наші землі наш східний сусід - Росія, а не Михаїл захвачує церкви... Про це знає весь світ... Якщо ти досі цього не зрозумів, то якраз це зрозуміли прості люди-наші земляки, які саме з цієї причини переходять до Київського патріархату... І Михаїл тут ні до чого, бо народна воля вище бажання і прагнення будь-якого служителя культу... І саме від таких вчинків простих людей-християн очищується і зміцнюється православ'я в Україні... То ж не потрібно біснуватись, сквернословити і погрожувати, а старайся сприймати реальну істину і не судити невинних... Згадай брате, чи не про тебе сказано: "Лицеміре, — вийми перше колоду із власного ока, а потім побачиш, як вийняти скалку з ока брата твого (св. Матвія Глава 7, 5)"? Не гнівайся брате, я думаю, що все ти зрозумів і надіюсь, що не образив тебе.
111 Показати IP 6 Листопада 2014 15:09
Може краще будувати, а ніж захвачувати? Мені подобається будинок сусіда , або апартаменти Михаіла біля собору . Ви подаєте приклад для наслідування.
лучани до 111 Показати IP 6 Листопада 2014 15:21
РПЦ захопило Лавру та Почаїв, які були українськими,коли ще Москви не було.
Анонім до лучани Показати IP 6 Листопада 2014 16:54
Колись Почаївську лавру греко-католики захоплювали також. Вони крім того, ще багато храмів позахоплювали. Чому до них немає претензій?
P.S. Показати IP 6 Листопада 2014 15:21
Бабуся мены розказувала: "Коли прийшли совэти, привели з собою попів і разом з НКВД почали забирати храми. "Віджали" храми у греко-католиків і поставили своїх попів." Я до чого це привів, Русские привикли все "віджимати", а в УПЦ КП громади самі переходять. Одним словом Русские, не путати з Росіянами, — це "Рижі цигани", які не привикли працювати, а тільки віджимати і красти.
Анонім до P.S. Показати IP 6 Листопада 2014 16:57
А бабуся часом не в курсі справи, коли з"явлись греко-католики? Як вони вкупі з поляками гнобили українців православних? "Ще як були ми козаками, а унії не чуть було, отак-то весело жилось!" Т.Г. Шевченко.
Зейда Показати IP 6 Листопада 2014 15:26
Цей піп ранше навчався у КП і потім пішов в МП.
P.S. до Зейда Показати IP 6 Листопада 2014 18:11
Ви мене не правильно зрозуміли. "Одним словом Русские, не путати з Росіянами, — це "Рижі цигани", які не привикли працювати, а тільки віджимати і красти." я ось це мав на увазі, основною темою мого посту було ось це.
1 до Р.S. Показати IP 6 Листопада 2014 16:56
А бабуся твоя бандерiвка?
P.S. до 1 до Р.S. Показати IP 6 Листопада 2014 17:50
Ні, вона з даунбаса
Володимир до P.S. Показати IP 19 Листопада 2014 13:26
Молодець P.S., так тримати!!! На них правда діє, як на біснуватого хрест та свячена вода...
Филька Дениска Показати IP 6 Листопада 2014 20:39
Мишку, и всю эту херню,"киевский патриархат" не признает и не признает весь Православный Мир !
Анонім до Филька Дениска Показати IP 6 Листопада 2014 22:27
це ти филька дениска так званий - Православный мир?
Джорджано Бруно Показати IP 6 Листопада 2014 21:10
Патрік нічого незрозумів і не зрозуміє . Очевидно, що не дано і даремно таким пояснювати . В Україні українські храми і ніхто не забере храм з села Стрільче в Москву, а от Михаіл робить власний бізнес на неосвічених людях і він ще гірше Путіна. Путін в Москві, а цей видає себе за "українця " сіючи ненависть серед віруючих людей. До речі КП не визнає жодна з 15 помісних Церков світу. Ви бачили, щоб Михайло чи Філарет спів служили в Болгарській, Польській, грузинській, Вірменській, Чеській і т. д. Церквах. О то ж бо . Є питання?
Анонім до Джорджано Бруно Показати IP 6 Листопада 2014 22:36
А ви з ним поїдьте в Ізраїль - і побачите
Ось вам Показати IP 6 Листопада 2014 21:24
"Patriku" на таких як ти не ображаються - таких лікують, або ізольовують від суспільства і я думаю , що дописувач на тебе не образився. А ти загляь, якщо бачиш, в свої очі . Там колода, чи може в мізках тирса?
Ось Хер до Ось вам Показати IP 6 Листопада 2014 21:30
коментар було видалено
громаді Стрільче Показати IP 7 Листопада 2014 16:18
Відкриють синагогу і дадуть шматок маци - перші туди побіжите. Відкриють мечеть і дадуть шмат баранини - славитимите Аллаха. Така ваша доля зрадницька.
Володимир до громаді Стрільче Показати IP 19 Листопада 2014 13:29
Ти хто такий, щоби засуджувати цілу громаду??? Вояка диванний!!! Подивись спершу, як сам живеш і куди ходиш...
Сolonel до громаді Стрільче Показати IP 21 Листопада 2014 16:09
А коник "громаді Стрільче" міцними путами прив,язаний до Гундяєва! Він мацковських попиків не зраджує! Ставить їх вище Бога!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus