USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Юний лучанин створив «Меч», аби допомогти «Азову»

27 Листопада 2014 18:16
Комусь бракувало часу на Майдан, інші стояли від першого і до останнього дня: йшли, аби хтось інший був не сам. Сьогодні в умовах війни-АТО українці не втратили, на щастя, ані тієї віри, яка запалювала серця мільйонів, ані сили, аби боротися далі. А приклад юного лучанина - доказ того, що в Україні є справжні українці.

Він мріє про мир і не може лишатися осторонь того, що нині відбувається. Учень Луцької ЗОШ№11 Вадим Гребень створив організацію «Меч», яка надає допомогу бійцям «Азову».

«До створення організації мене спонукало, перш за все, те, що багато моїх друзів воюють в «Азові». Оскільки я - неповнолітній і не можу туди поїхати, я допомагаю тут чим можу», - розповідає хлопець.

Зізнається, що ініціатором створення організації був він сам і його друзі. «Ми збираємо гуманітарну допомогу. Акцентуємо увагу не на харчах, а на одязі. Зараз в планах - купити безпілотник і джип для «Азову», - каже Вадим.

Тішить, що країна, і Волинь зокрема, має прогресивну молодь, яка вміє розставляти пріоритети. Приємно, коли на противагу диванній сотні, держава має значно сильніше військо – військо небайдужих українців, справжніх патріотів.

Яким має бути справжній боєць, у молодого лучанина є власне бачення: «Він має бути патріотом своєї держави, сильний духом, відданий своїй країні не тільки на словах, але й на ділі. Нещодавно наша організація створила секцію фрі-файту (змішане бойове мистецтво), де охочі можуть навчити самозахисту. Підготовка спортсменів до змагань за системою фрі-файту — комплексна і включає в себе різноманітні техніки для відновлення та забезпечення нормальної діяльності всіх процесів в організмі».

Окрім того, хлопець вважає, що головним його завданням зараз є донести істинну, національну ідею.

Щоправда, зізнається, що не вистачає часу на навчання та громадську діяльність. Тому надає перевагу другому. «Якщо програють війну, ми не зможемо вчитися», - аргументує свій вибір.

І додає, що коли настане день і закінчиться війна, їх організація продовжить свою діяльність. Каже, будуть покращувати Україну. «Ми прагнемо, щоб українці були єдині між собою, щоб були патріотами», - розповідає Вадим.

Щодо планів на майбутнє, хлопець мріє вчитися на політолога. Щоправда, зізнається, що не хоче вв’язуватися у саму політику.

Мовляв, можна зробити багато чого для країни і без неї.

Якби ми не називати, те, що нині відбувається на Сході України: АТО чи війна, проблеми від цього не вирішаться самі. Але, коли є такі українці, ми не маємо права на поразку. Тепер наша країна знатиме в обличчя справжніх Героїв, які боронять державу на передовій і патріотів, які не дають згаснути вірі, допомагаючи їм тут, в тилу, - кажуть знайомі Вадима.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
парень молодец Показати IP 27 Листопада 2014 19:52
но по луцку и области уже столько ездит джипов с польскими номерами или птнх или айдар но туда ехать не спешать.вместо этого регулярно заправляются в ресторанах и кафе
Шо?! Показати IP 27 Листопада 2014 21:07
"Якби ми не називати, те, що нині відбувається на Сході України: АТО чи війна, проблеми від цього не вирішаться самі." - Ні, шановні, проблеми виникають саме через те що спочатку речі не так називають!!!
ні, війні Показати IP 28 Листопада 2014 09:19
Хлопчина молодець, робить Велику справу, а міг би сидіти десь за компом і спостерігати за подіями. Приємно, що молоде покоління-це справжні патріоти! Батькам повага за виховання!
Джулія Показати IP 28 Листопада 2014 11:44
Гарно написано, гарна і справа. Але от цікаво: де школярі беруть кошти на одяг та інші потрібні в АТО речі? Не знайшла в статті такої інфи...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus