USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Ми це бачили: як народжується паска. ФОТОРЕПОРТАЖ

19 Квітня 2014 09:00
В усі часи українці дуже любили та шанували релігійні свята. Однак Великодня люди чекали з особливою надією та трепетом. До цього свята у всіх будинках печуть святкові хлібці – паски, та виготовляють крашанки.

Спостерігати, як народжується паска – справжнє задоволення.

Для тих, хто не має часу випікати духмяну паску в домашніх умовах, цілодобово працюють цехи у пекарнях, зокрема й на ПАТ «ТЕРЕМНО ХЛІБ».

Хлібопекарі кажуть, що й рецептура, й спосіб приготування не відрізняються від традиційної випічки у селах. А щоб паска вийшла, як домашня, на підприємствах створюють відповідні умови за допомогою спеціального обладнання.

Для виготовлення паски використовують борошно лише вищого ґатунку, яке просіюється автоматично. Процес виготовлення здобного продукту починається від приготування розчину і закінчується вийманням духмяної випічки з печі.


Вона огорнена зручними та естетичними паперовими формами.




Після того, як гарно вибродила розчина, замішують смачне здобне тісто. У нього додаються цукор, яйця, вершкове масло, родзинки та курага


Готове тісто розкладають по паперових кошичках або формочках і випікають.
Тривале зберігання такої паски досягається завдяки натуральним складникам. У тісто додають лише натуральні компоненти: молоко, яйця, масло, родзинки. Працівниці стверджують, що аби паска вийшла гарною, потрібно приступати до роботи із хорошим настроєм.
Після того, як рум’яні хлібці дістають із печі, їх прикрашають білковою глазур’ю, посипають кольоровим цукровим «пшоном», яке мовою професіоналів називають «нонпарель пасхальна», та солодкими квітами.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus