USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

МИ ЦЕ БАЧИЛИ: майданівські будні луцьких активістів. ФОТО

27 Листопада 2013 13:14
Майже тиждень активісти, яким не байдужа доля країни, не зважаючи на холод та негоду, на луцькому майдані захищають власне право бути європейцем.

Про «майданівські будні» Волинські Новини вирішили запитати в активістів, які не шкодують власного здоров’я та сил, вболіваючи за майбутнє держави.

«І щоб ми робили, якби не звичайні люди? Саме прості лучани приносять нам не лише чай та продукти, ба, навіть шкарпетки та рукавички. А стосовно представників влади… Ну, вони допомагають хіба що «міліціонерами», - розповідає лучанка Юля, яка на майдані з першого дня.



На запитання, чи бува не перешкоджають правоохоронці проведенню акції, дівчина відповіла, мовляв, поки що не заважають, але й не допомагають.

«У нас на Волині міліція з народом», - підтримує розмову мітингувальниця поважного віку Ніна Денисюк, яка приїхали підтримати майданівців із Цумані.



Зі слів молодого активіста Олександра Пахом'юка, цієї ночі наметове містечко охороняло 14 чоловік. Семеро чергували до 3-ої ночі, і ще стільки ж – опісля.



«Харчуємось добре: є чай, канапки, ковбаса. Хтось часом гаряченького приносить або пиріжки. Оскільки у наметах спати трішки холодно, то намагаємось дівчат відправляти на ночівлю до вагончика, там можна облаштувати чотири або й п’ять спальних місць», - розповідає хлопець.

«А хіба ж тут замерзнеш з таким обігрівом?», - підхоплює розмову ще один активіст Сашко, який вказує на дизельну «турбіну», що «дмухає» гарячим повітрям.



Також на території - три бочки, у яких, при потребі, можна розпалити багаття, аби зігрітися.
Як зауважив лучанин Олександр, поспати мітингувальники можуть і в духовній семінарії: «Семінарія виділила нам трішки місця, за що їм вдячні. Ми розстеляємо там каремати та спимо», - каже Олександр.



До слова, поки кореспондент нашого видання розмовляла з активістом, пані поважного віку пригостила хлопців варенням: «Візьміть, дітки», - з теплотою в очах простягнула банку зі смакотою.

Із правоохоронцями майданівці товаришують: «Трапляються і провокації: люди у нетверезому стані приходять, щось кричать. Але поки вони не «штурмують наметове містечко» та не заходять на територію, їх ніхто не чіпає, навіть міліція. З неадекватними намагаємося не спілкуватися, не провокувати, кажемо: «Приходьте завтра, поговоримо», - розповідає Олександр Пахом’юк.

До речі, молоді активісти гріються кавою та чаєм, адже вживати алкоголь тут заборонено і це суворо контролюють «чергові» табору. Курити на території наметового містечка теж не можна.

«Будемо стояти до останнього. Але дивує байдужість місцевого телебачення», - зауважив лучанин Віктор Кінаш, який ходить на майдан, наче на роботу - кожен день із 9 ранку і до 23-ої.



Волинські Новини поцікавилася, чи планують активісти їхати «за правдою» до столиці, на що один із мітингувальників відповів: «Учора автобус зі студентами уже виїхав, утім, ми не організовуємо поїздок, бо не хочемо дебатів у Житомирському лісі, чи гірше того, іще не перетнувши межу із Рівненською областю», - наголосив лучанин.

Після дружньої розмови, репортера пригостили справжньою майданівською кавою.



«Такої смачнющої кави я ще не пила ніколи. Відчутно, що Віктор Миколайович приготував її з теплотою і від щирого серця», - тішиться журналістка.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ася Показати IP 27 Листопада 2013 13:23
З такіми дівахами і рай в шалаші.Наніч можна до вас .
Forever Autumn Показати IP 27 Листопада 2013 13:25
А Маліна де? Вона ж там дні й вечори напрольот)
Знайка Показати IP 27 Листопада 2013 14:07
)))))))))))))))))
Я Показати IP 27 Листопада 2013 19:59
Рижа гарнюня
естет Показати IP 27 Листопада 2013 20:44
Гарні дівчатка, але не миються... А продажна СЕС не реагує)))))))))))))
в Показати IP 27 Листопада 2013 22:22
Ну ви і розумово відсталі якщо тільки на такі коментарі спромоглися щиро жаль е люди достойні такі як на знімках в такі як ви
Журналіст Показати IP 28 Листопада 2013 21:38
Мені щиро жаль тих, хто залишив тут такі безглузді коментарі. Хочу сказати майданівцям: "Молодці! Ми вами пишаємось!". P.S А дівчатка і справді гарні. Головне, що усі з тих, хто на фото, перш за усе, красиві душею!!! Дякую, що ви є!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus