USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

На «Бандерштаті» презентували електромобіль

1 Серпня 2015 12:18
Автомобіль, який можна «заправити» від домашньої розетки, презентував у Луцьку Олександр Кравцов.

Гутірка з власником електромобіля, активістом, який популяризує використання електрокарів, відбулася 1 серпня.

З його слів, електромобіль – це незалежність від централізованих систем. Так, перед початком фестивалю він зарядив свою автівку від звичайної сільської розетки у своїх друзів поблизу Луцька, і заряду вистачить на подорож до Польщі. В Європі вже працюють швидкісні зарядні станції, часто централізовані пункти зарядки облаштовують у супермаркетах, де протягом 30 хвилин можна зарядити акумулятор, енергії якого вистачить на 150-200 кілометрів.

Тенденція використання електрокарів поширюється в світі, тож за 5-10 років доведеться думати навіть про громадський чи вантажний транспорт без викидів. Як зазначив Олександр Кравцов, Україні варто знайти інвестора для облаштування суперчарджерів (швидкісних заправок для електрокарів), що дозволило б оснастити ними бодай одну швидкісну трасу.



З нового року планують скасувати оподаткування імпортних електрокарів, тож вони можуть подешевшати для українців на 35% (наразі модель, яку демонстрували під час «Бандерштату», коштує 16 тисяч доларів, тобто, як якісна іномарка).

Відтак, вже з наступного року українці зможуть пересідати на електрокари масово. Остаточно перейти на машини без викидів, з його слів, Україна зможе не раніше, ніж за 30 років, адже зараз в країні налічується до мільйонів автомобілів.

Він зауважив також, що щороку збільшується ємність та знижується ціна акумуляторів, тож «Ніссан» вже комплектуватиме електрокари з акумуляторами із запасом ходу 350 кілометрів, а за 7-8 років очікують машини, що проїздитимуть тисячі кілометрів на одному акумуляторі.



Олександр Кравцов спростував низку міфів, що склалися про електромобілі. Так, відсутність зарядок насправді є міфом, адже зарядити автівку можна від домашньої розетки (щоправда, це повільний процес). Також не варто вірити у міф про недовговічність та малу ємність акумуляторів, бо їх заміна не є надто складною.

Попри те, що до виробництва вітчизняних електрокарів він ставиться скептично, Олександр Кравцов вважає, що варто, перш за все, вирішити питання з облаштуванням суперчарджерів (вартість зарядки акумулятора в домашніх умовах становить приблизно 15 гривень, у бізнесових – приблизно 25).

Після гутірки прокататися територією фестивалю безпосередньо в електромобілі мали можливість ті, хто ставив питання популяризатору електрокарів.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
тамбув Показати IP 1 Серпня 2015 13:15
І це дійсно цікава тема, але організатори її влаштували коли піпл дрихнув після вчорашнього або пійшов гуляти по Луцьку!:(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus