USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Кургані Слави волиняни низько схилили голови перед вояками УПА

28 Квітня 2015 14:56
На місці, де колись була катівня НКВС, у райцентрі Іваничі на Волині, насипано курган-могилу, яку в районі називають Курган Слави.

У другу неділю після Світлого Христового Воскресіння, вже за традицією, тут вшановують усіх, хто загинув від рук російських окупантів. Сюди приходять жителі з усього району, вояки УПА, їхні діти та вояки УПА з міста Нововолинська, Горохівського та Сокальського району сусідньої Львівської області.

Нагадаємо, 9 квітня 2015 року Верховна Рада визнала учасників ОУН та УПА борцями за незалежність України.

26 квітня 2015 року в райцентрі Іваничі на Волині вшанували тих, хто загинув від рук карателів НКВС, пом’янули героїв Майдану та вояків, що полягли на війні з російськими окупантами на сході України.

Захід відбувся за підтримки місцевих активістів, зокрема, радника голови районної ради Андрія Бадзюня та голови Іваничівської районної організації ВО «Свобода» Юрія Опекана.

ЧИТАТИ ЩЕ: СПІЛЬНА ПЕРЕМОГА: НА ВОЛИНІ ПЛАНУЮТЬ ПРИМИРИТИСЯ ВЕТЕРАНИ ВІЙНИ ТА УПА

Цієї неділі після служби у Свято-Покровському храмі з хоругвами та синьо-жовтими прапорами багатолюдна процесія пройшла врочистою ходою до кургану. Настоятелі церкви, митрофорні протоієреї Андрій та Василь Мельничуки відправили молебень по убієнних.

Після цього відбувся мітинг-реквієм. Перед присутніми виступив радник голови Іваничівської районної ради, депутат районної ради Андрій Бадзюнь.

«Низько схиляємо голови перед живими вояками УПА і віддаємо шану загиблим. Це наша історія. На жаль, Україна і сьогодні продовжує боротьбу за свою незалежність, втрачаючи своїх кращих синів і дочок, нових героїв України. Серед них – і наші земляки, мешканці Іваничівщини. Цього дня маємо згадати їх поіменно.

Це загиблий на Майдані від кулі снайпера Сергій Байдовський, полеглі на Донбасі Михайло Грицюк, Володимир Якобчук, Ігор Кантор, Сергій Дармофал, Володимир Пушкарук, Станіслав Потапчук, Ігор Пугач», – сказав Андрій Бадзюнь.

«Проте всі вимоги Революції гідності не виконані. В країні не провели люстрації, не здійснили реформ, не здолали влади олігархів та корупції. Коли «Свобода» стала вимагати розслідування фактів багатомільярдної корупції в уряді Яценюка, парламент відволік увагу суспільства тим, що прийняв закон про декомунізацію.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРОЩАВАЙТЕ, СЕРП І МОЛОТ. УТОЧНЕННЯ ДО ЗАКОНУ ПРО ДЕКОМУНІЗАЦІЮ

Проте голова Верховної Ради України Володимир Гройсман досі його не підписав. Під нашим тиском влада йде на певні поступки, але вона не хоче докорін6них змін. Одне із ключових вимог Майдану – зміна системи влади – не виконане. Тому наша боротьба триває. Через цю боротьбу ми відбуваємося як нація і здобудемо те, про що співаємо в нашому національному Славні, коли Україною керуватимуть українці», – додав Андрій Бадзюнь.



До слова, 21 квітня президент Петро Порошенко видав указ про заходи щодо вшанування Українських січових стрільців та 100-річчя їхньої перемоги на горі Маківці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 28 Квітня 2015 15:55
Чи встановить Президент день вшанування загиблих від рук ОУН-УПА?
МИ до Анонім Показати IP 28 Квітня 2015 17:16
Це залежить від нас з Вами!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus