USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Любомльському районі нікому зупинити розробку незаконних кар’єрів, - ЗМІ

6 Травня 2015 18:45
Питання розробки незаконних кар’єрів актуальні, мабуть, для всіх районів області. Так, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про незаконний видобуток піску біля МПП «Ягодин». Також масове вивезення невідомими особами піску зафіксували в Старовижівському районі.

Про злочинний видобуток піску у Любомльському районі написав Олександр Пациків у статті, опублікованій на сайті «Буг». Наводимо текст статті.

Вже понад два місяці тривала експлуатація незаконного кар'єру, от тільки виявляється, що спинити це варварство нікому, хоча в чергову частину Любомльського РВ УМВС з початку року і 20.03.2015 було зафіксовано п’ять повідомлень, в тому числі два – від депутата міської Ради Грищука Б.В, одне – від мера міста Ющука Р.В плюс ще два від голови Любомльського відділення громадської організації «Народний контроль Волинської області» Кальчика Ю.В.

Останній – 20.03, після зустрічі громадських активістів з міжрайпрокурором Грищенко Я.А, де якраз одним із головних питань і було незаконна розробка кар’єра в урочищі «Полігон» на території земель запасу Любомльської міської ради.



Всі активісти сидять балакають, а КРАЗи пісок возять. Чи може так задумано, щоб ніхто не вліз у тему?

Ця територія була передана під заліснення після використання і рекультивації кар’єру МП «Будівельник» біля 6 років тому. Тепер же сосни і берези на площі біля 3-х га висотою до 2-х метрів пішли під ніж навантажувача.

Жодного разу міліціонери не проявили відповідного «рвіння» до виконання своїх обов’язків. Техніка не затримувалася, разом з тим – за дивним збігом обставин – водії КРАЗів Ковельського ДЕУ виявлялися напрочуд обізнаними з діючим законодавством, не бажали давати пояснення, мотивуючи це статтею 63 Конституції України, і що цікаво, ці поради давали їм самі слідчі, що виїздили туди в складі слідчо-оперативної групи, а хто їм своєю чергою кожного разу телефоном давав такі вказівки – можна здогадатися кожному, хто мало-мало обізнаний із структурою та методами роботи правоохоронців. Хоча і серед міліціонерів є свої орли і дятли… І кожного разу ввечері техніка поверталася на свою базу, районні керівники-силовики полегшено зітхали, а через трохи спектакль повторювався. Збільшувалися запаси піску на місці під будівельним майданчиком чергової АЗС «Волинської нафтової компанії» поблизу села Вишнів, що примикає до траси Київ-Варшава. Окомірно туди вивезено піску і грунту загальним запасом біля десяти тисяч кубометрів.



ЧИТАТИ ЩЕ: НЕЗАКОННИЙ ВИДОБУТОК ПІСКУ НА ВОЛИНІ – З ПОДАЧІ ВЛАДИ

Виявляється, у такому розвитку подій зацікавлена ще одна фірма - «Україна Голден сад», зареєстрована в селі Старовойтово на вулиці Прикордонників,7а, що за 1,5 мільйона гривень в цінах на 2012 рік державних бюджетних коштів взялася облаштувати плодово-ягідну плантацію смородини(кажуть, і лохина є в ближніх планах) та водонакопичувальний басейн для поливу кущів ягід. Ось і екскаватор цієї фірми під управлінням Максимука Сергія Сергійовича 2 місяці колупав землю по колишньому кар’єру та поблизу нього, ну а вже куди вивозити пісок- це вирішували вищі керівники. Як виявилося, земельна ділянка під будівництво сервісного центру по обслуговуванню вантажних та легкових автомобілів за межами населених пунктів Вишнівської сільської Ради виділялася депутату обласної Ради Латковському В.В. , заступнику комісії облради по екології та природокористуванню, а ось кому вона тепер належить – невідомо, так як продавалась-перепродувалась багато разів. Ясна річ – про незаконну розробку кар’єру він ні сном ні духом.

За станом на 27 березня на об’єкті розпочалася активна фаза – завезені будівельні вагончики, підігнана техніка, в тому числі і екскаватор садової фірми, ось тепер і Максимук С.С. побачив куди вивезено пісок , а то пояснював,що не знає кому вантажить і куди ці авто пісок вивозять, словом, все робиться для того, щоб не встановити скільки того піску і грунту, завезено і якого та звідки.Є сильні сумніви, що Державна екологічна інспекція у Волинській області в особі Ткачука О.В та Державної інспекції сільського господарства у Волинській області в особі Соколовської С.І оперативно проведуть згідно подання міжрайонного Любомльського прокурора Я. Грищенка перевірку до того, як будуть проведені земляні планірувальні роботи на згаданому об»єкті,- тобто, коли шкоду довкіллю і обрахують, то претензії пред»явити буде комусь дуже проблемно.

«Якщо в країні мають ходження грошові знаки, то повинні бути люди, у котрих їх багато»- казав легендарний Остап Бендер. Методи роботи місцевих « Остапів Бендерів» та їхня поведінка передбачувана, але як правило, вищий пілотаж полягає у дерибані бюджетних коштів, щось мені підказує, що по звітах згаданої ягідної фірми водонакопичувальний басейн вже влаштований, бо за станом на 1.01.2014 р держава мала відшкодувати затрати за виконані роботи в 2013 р в розмірі 510,2 сячі гривень. І кошти ці перераховуються після підписання акта виконаних робіт комісією з представників районних служб. Може варто поцікавитися відповідним органам цими питаннями, адже по законодавству використання бюджетних коштів підлягає обов’язковому державному аудиту.

Тим більше, особа, яка не формально, а конкретно є розпорядником коштів на Любомльщині залишив ще у попедні роки яскравий слід при перебуванні на посаді заступника Шуфрича в МНС, а згодом дивним чином – в Автодорі, курував будівництво траси Варшава-Київ до Євро-2012, ось тільки замість двох смуг з Любомля до Ковеля вийшла по суті одна, земляки ще надіються на те, що розрахується за будівництво свого жилого будинку в передмісті Києва, до речі, сильно переживав ще й тим, що земляки-головенці не мають змоги помитися в лазні й буквально змусив лісничого Верещука В.Г. під свою виборчу програму провести реконструкцію лазні на базі Головненського лісництва, де сам особисто з активом і адміністрацією лісгоспу помився три рази, після чого тема закрилася

Активно пропіарився при закладання фундаменту під нову школу в селищі Головно, де разом з тодішнім головою ОДА Климчуком Б.П. роздавав наліво-направо солодкі обіцянки і до речі, після проблем з підписанням акта виконаних робіт по садовій програмі, сказав йому, що, мовляв не підписали , бо хочуть 30% відкату.

ВІрно служив колишньому міжрайпрокурору, який його використовував у якості помічника по тонких питаннях . Згодом в зоні митного контролю став завідувати нововідкритим відділенням «Аваль-банку», а потім фортуна несла все вище і вище-начальник митного поста «Краковець» на Галицькій митниці, потім МНС, Автодор – всюди його треба було. А який громадський діяч!- змінив «Батьківщину», УСДП, а в 2012 р був у списку партії Пенсіонерів на виборах до Парламенту.

Для працівників Ковельського ДЕУ, яке завдяки старанням керівництва «в казначействі зависло», тепер пропозиція колишнього керівника сприйнята була як реальний варіант заробити грошенят,а в подробиці вони не вдавалися - такса за ходку затверджена і крути баранку та рахуй рейси!

Розрахунок готівкою завжди був і є самий надійний – тут колишній шеф все продумав, тим більше і підрядник солідний - «Волинська нафтова компанія»

Невже такий може красти? Ніколи не повірю, все в нього правильно, і все що вище – то брехня і наклеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Андрій М. Показати IP 6 Травня 2015 21:00
Цікава стаття. А хто автор?
Ігор Показати IP 7 Травня 2015 07:36
Це про кого стаття ? Що за спритник там такий ?
наглядач Показати IP 7 Травня 2015 22:05
4 тисячи кубов. Піску туди завезли
Кальчик Показати IP 8 Травня 2015 22:54
Приплів сюди майже всіх кого хотів, лише Боярчука С.С. залишив без уваги.
Волинянин Показати IP 21 Травня 2015 11:36
Про Богдана В.П. тут ще не все написано.При всіх владах примазувався. Ця не виняток.
Для Андрія М. Показати IP 21 Травня 2015 15:14
Тебе теж "кине"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus