USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Львівщині підірвали й обстріляли джип виробника морозива: троє загиблих

29 Серпня 2016 14:44
Троє чоловіків загинули внаслідок вибуху автомобіля на Львівщині. Ще один пасажир позашляховика Мерседес отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований. Після вибуху автомобіль обстріляли з автоматичної зброї.

Про це повідомили у прес-службі львівської поліції.

Сьогодні, 29 серпня, близько 10.30 на оперативну лінію 102 до правоохоронців надійшло повідомлення про те, що у селі Старе Село, що у Пустомитівському районі на Львівщині, вибухнув автомобіль.

На місце події виїхала слідчо-оперативна група, експерти-вибухотехніки та працівники інших служб. Встановлено, що під час вибуху позадорожника Мерседес, який належить одному з львівських підприємств, загинули троє чоловіків. Ще один пасажир автомобіля отримав травми та був госпіталізований.

Згідно попередніми даними, спрацював вибуховий пристрій. Після вибуху автомобіль був обстріляний з автоматичної зброї.

Наразі правоохоронці встановлюють особи загиблих, також встановлюються обставини події, вирішується питання про відкриття кримінального провадження, проводяться слідчі дії.



Позашляховик "Мерседес-Гелендваген", який у понеділок вранці підірвали у Старому Селі під Львовом, належить власнику ПАТ «Львівський холодокомбінат» Богданові Копитку. Про це повідомляє ZAXID.NET. Усі загиблі й поранений є працівниками «Львівського холодокомбінату», відзначає видання.

Натомість самому бізнесмену-власнику ПАТ «Львівський холодокомбінат» пощастило.

"Власника підприємства Богдана Копитка, який найімовірніше і був ціллю замаху, в автомобілі не було. Згідно з повідомленням джерела, він в останній момент передумав їхати", - пише ZAXID.NET.

На місці вибуху утворилася воронка завширшки з чотири метри, передає ТСН. Згідно з повідомленням, чоловіки, які перебували в автівці - охоронці. Троє з них загинули, ще двоє перебувають у тяжкому стані.

Також правоохоронці знайшли у лісі магазини до автомата і використаний гранатомет.

Спікер МВС Артем Шевченко підтверджує у Фейсбуці, що підірваний позашляховик належав ВАТ "Львівський холодокомбінат". Зі слів Шевченка, інцидент, швидше за все, - кримінальнальні "розбірки".

"Голова його наглядової ради Богдан Копитко є особистістю досить відомою у вузьких кримінальних колах Львівщини. За даними департаменту карного розшуку Національної поліції України, швидше за все, йдеться про кримінальну боротьбу за вплив між організованими злочинними групами в регіоні", - написав він.

На місце вибуху виїхав і начальник кримінальної поліції Вадим Троян.

Львівський холодокомбінат випускає морозиво і напівфабрикати під торговою маркою "Лімо". Підприємство входить у трійку кращих українських виробників морозива та є найбільшим виробником морозива на заході України.

"Згідно з даними Департаменту карного розшуку Нацполіції, швидше за все, йдеться про "кримінальну боротьбу за вплив між організованими злочинними групами в регіоні", - прокоментував вибух на трасі під Львовом речник МВС.



За станом на 14:45 Львівському порталу стали відомі нові подробиці замаху на життя власника ПАТ «Львівський холодокомбінат» Богдана Копитка. Згідно з інформацією джерела із правоохоронних органів, «Копито» вижив, бо сів у авто яке рухалося позаду «автомобіля мішені».

За даними джерела, Богдан Копитко рухався позаду автомобіля, яке стало «мішенню» кіллерів, а між ними також рухалися автомобіль «Нива» та квадроцикл.

«Після того, як перший автомобіль «злетів у повітря» та почалися обстріли, авто у якому насправді перебував Богдан Копитко розвернулося і на великій швидкості помчало у зворотному напрямку. В той час від вибуху та автоматних обстрілів загинули двоє його охоронців та водій «Мерседеса», що рухалися попереду. Ще один охоронець зумів вижити, адже після вибуху вцілів та вискочив з салону авто, яке після вибуху розстріляли автоматники», – повідомило джерело.

Також джерело повідомило, що «автомобіль «Нива», який випадково потрапив у кортеж автомобілів ПАТ «Львівський холодокомбінат» утік із місця інциденту. Натомість, водій квадроциклу надав потерпілому охоронцю першу медичну допомогу. Зараз міліція досліджує місце засідки, де вичікував мінер та автоматники».

«Богдан Копитко є особою доволі відомою у вузьких кримінальних колах, як «авторитетна» людина на прізвисько «Копито». Зараз телефон чоловіка не відповідає», – додало джерело.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Да... Показати IP 29 Серпня 2016 16:13
90-ті отдихають
отож Показати IP 29 Серпня 2016 17:52
це все донецькі та путлер....
Анонім Показати IP 29 Серпня 2016 18:30
лімо і є найкращим морозивом!!!
отож2 Показати IP 29 Серпня 2016 18:40
це аваков з своїми реформами, порошенко придивись до стану справ особливо в ВМС, ЗВІЛЬНИ АВАКОВА І БУДЕ ВСЕ ДОБРЕ
Активіст Показати IP 29 Серпня 2016 19:01
Це дякуючи успішним реформам. Патрульні розкриють дуже швидко....
Анонім Показати IP 29 Серпня 2016 20:15
На лімо-у дитини-страшенна алергія, а от на Рудь немає..
Оленка до Анонім Показати IP 30 Серпня 2016 09:47
Їжте "Ласунку"

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus