USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На місці готелю «Оснастки» пропонують створити центр для реабілітації бійців

23 Серпня 2016 16:59
Колишній голова профспілки й акціонер ВАТ “Оснастка” Анатолій Величко разом із головою нововолинської спілки ветеранів АТО Олександром Кондисюком створили ідею розбудувати в Нововолинську на місці готелю ВАТ “Оснастка”, що знаходиться на вулиці Винниченка, 18, рекреаційний лікувальний центр для воїнів АТО, - інформує БУГ.

Будівля є власністю підприємця Марчука Віталія, а також арбітражної керівничої Надії Вознякевич. Об’єкт виставлили на продаж і перебуває в поганому стані. Чи можливо реалізувати ідею активістів?

Готель ВАТ “Оснастка” є “місцем відпочинку” для наркоманів. Будівлі терміново необхідна реставрація. Приміщення можна було б використати з користю, організувати лікувальний центр, в якому будуть працювати лікарі-волонтери.

Анатолій Величко зауважує, що приміщення потрібно передати у власність місцевої влади і домогтися того, щоб із зруйнованого готелю розбудували лікувальний комплекс.



Анатолій Величко – колишній голова профспілки та акціонер ВАТ “Оснастка”



“ВАТ “Оснастка” є напівдержавним підприємством, 51% акцій належить безпосередньо державі, якими керує фонд державного майна України в особі територіального майна України у Волинській області. Місцева влада ніяк не може вплинути на санації і рішення стосовно продажу готелю ВАТ “Оснастка”. На засіданнях акредиторів, згідно з планом цього публічного національного підприємства, міцева влада не має права голосу, за законом, може лише ознайомлюватися із звітом арбітражного керуючого. Також нововолинська влада не буде контролювти потенційних покупців. Безкоштовно готель ніхто не віддасть, тому що арбітражну керуючу Вознякевич Надію можуть обвинити у корупції. Є діючий план санацій, виготовлена експортна оцінка, яка затверджена фондом державного майна, відповідно власниця може втратити ліцензію, якщо передасть власність безкоштовно, або, навіть, за іншою ціною”, – коментує заступник міського голови Громик Олександр.





Своєю черго, власник готелю ВАТ “Оснастка” Віталій Марчук зауважив, що ідея хороша та корисна, але на місці готелю розбудувати реабілітаційний лікувальний центр неможливо. Як відомо, будівля виставлена на продаж, початкова вартість її становить 1 152 000 гривні. Торги офіційно відбудуться 7 вересня 2016 року й наразі є потенційний покупець. Тобто віддати готель ВАТ “Оснастка” безкоштовно підприємець по-суті немає права.

Стосовно “притулку для наркоманів” Марчук Віталій висловився негативно. Зазначив, що періодично здійснюється прибирання готелю, але місцеві наркомани одразу ж забруднюють територію. Підприємець звертався в поліцію з проханням контролювати цю проблему, розганяти зловмисників, але, на жаль, запит до правоохоронців не змінив становище. Встановлювати на об’єкт охорону на сьогоднішній день не вигідно та не доцільно. Усі предмети, які знаходились всередині готелю ВАТ “Оснастка” вивезені власником, тобто красти там нічого.

Віталій Марчук сподівається, що готель ВАТ “Оснастка” продадуть, нові власники створять порядок і масова наркоманія, яка найбільше тривожить громаду, буде ліквідована.

Щодо питання передачі майна у власність міської ради підприємець зауважив, що пропозиція доручити безпосередню продаж комунальній владі була, але за рішенням сесій міської ради цей запит був відхилений. Підприємство ВАТ “Оснастка” наразі працює з непоганими результатами, зарплата виплачується регулярно, не значна заборгованість є лише по земельному податку.



Марчук Віталій – керівник ВАТ “Оснастка”.

Санації підприємства ВАТ “Оснастка” здійснюється вже понад 10 років, виробництво збережене, сплачує податки, підприємство забезпечено кадрами, площею, обладнанням, єдине стоїть питання, що з часом не буде кому працювати, держава не виконує належної підготовки виробничих спеціальностей. Висновок можна зробити, що санації дали позитивний результат, поштовхи для прогресивного розвитку, люди мають робочі місця на діючій організації ВАТ “Оснастка”, а також на місцях зданих в оренду.

Марчук Віталій розповів, який товар виготовляють на підприємстві, наприклад різноманітні штампи прес-форми, броньовані двері, котли для опалення, також розробляються подрібнювачі зерна, здійснюється модернізація сільськогосподарської техніки. В цеху працює понад 50 працівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Конкурент Показати IP 23 Серпня 2016 20:25
Лише ремонт, за грубою оцiнкою, потягне на 4-5 млн. Який спонсор у вас знайдеться? Чизнову все нахаляву?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus