USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нічні розбірки на МП «Устилуг»: затримали двох бійців, яким закидають дезертирство

12 Лютого 2016 08:33
На митному пункті Устилуг затримали двох демобілізованих учасників АТО та незаконно утримували їх. Інцидент трапився вчора, 11 лютого. За станом на 2 ночі хлопців відпустили додому. Про це інформує БУГ.

З'ясувалося, що Сергія Сиротинця та Ігоря Бондарєва затримали ще зранку при спробі перетнути кордон. До появи преси, адвоката не допускали до хлопців та не пояснювали причини затримання.

Згодом адвокат Микола Омелянюк повідомив, що проти хлопців відкрили кримінальне провадження та наразі є постанова івано-Франківського суду про арешт. Хлопців звинувачують у самовільному залишенні військової частини під час проходження служби.

Це правопорушення, як припускає адвокат, трапилося понад рік тому.

Зі слів родичів затриманих, жоден із хлопців не оримував повістки до суду та не знав, що проти нього порушене провадження. Обвинувачувальний вирок для всіх став несподіваним.

Також, зі слів адвоката, демобілізованих хлопців протягом 3-х годин утримували в кайданках. Протокол про затримання почали складати після 18-ої години, що є грубим порушенням чинного законодавства. Матері затриманих звернулися до працівників поліції та написали заяви, що їх синів незаконно утримують на митному пункті.

Не зрозумілим залишається той факт, що на митний пункт очікують приїзд військової прокуратури із Івано-Франківська, де й планується провести судилище над демобілізованими бійцями.


На митницю приїздив військовий комісар із Володимира-Волинського Руслан Яцій, який зазначив, що з боку воєнкомату претензій до хлопців немає.

Також, аби забрати хлопців із митного пункту приїхав конвой Військової служби правопорядку. Проте їм не дали доступу до затриманих рідні, активісти та товариші по службі. Після цього, автівку ВСП заблокували.

Спробу розібратися у ситуації, що склалася, зробив начальник Володимир-Волинського відділку поліції Михайло Бобик. Приїздили контролювати ситуацію працівники патрульної поліції. Серед присутніх були громадяни у комуфляжі із шивронами “Айдар”.

Близько 23-ої години до адвоката Миколи Омелянюка зателефонували невідомі та погрожували.

Військова служба правопорядку, вивчивши документи затриманих повідомила, що не мають право забирати хлопців під конвой, адже сьогодні хлопці є звільненими в запас.

Після 23-ї години ситуація на пропускному пункті загострилася. Близько 30-ти людей блокували роботу митників.

Близько 2-ої ночі ситуація загострилася настільки, що рідні та друзі готові були перейти на режимний об’єкт та самостійно звільнити затриманих. Але це не трапилося, так як саме в цей момент хлопців відпустили.

Сергій Сиротинець та Ігор Бондарєв знаходяться вдома. Хоча у понеділок повинні будуть з’явитися до міського суду в Івано-Франківську.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus