USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На околицях Луцька порушують санітарно-екологічне законодавство

12 Серпня 2015 10:40
Неприємний запах та безліч мікробів стали постійними «супутниками» лучан. Городяни скаржаться, що на околицях Луцька зливають фекалії у дощові каналізації. Такий стан справ обурює людей й вони готові боротися.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту вчора, 11-го серпня.

Ситуацію прокоментував голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов.

«У Луцьку порушують Закон України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення». У ньому йдеться, що громадяни мають право на безпечне навколишнє природне середовище та відшкодування збитків, завданих їхньому здоров’ю внаслідок порушення підприємствами, установами, організаціями, громадянами санітарного законодавства.

Чому не дотримуються букви закону в нашому місті?

В районі 40-го кварталу із навколишніх сіл рідкі побутові відходи і фекалії виливають у каналізацію на околицях міста. Щоранку по 5-6 машин зливають нечистоти у дощові каналізації, а такі речі мають відбуватися на спеціальних спорудах.

Необхідно звернутися до начальника ЖКГ, аби він проінформував про стан справ та виливання відходів у зливні колектори каналізації», - запропонував Андрій Осіпов.

Він наголосив, що так далі продовжуватися не може, оскільки ситуація спричиняє загрозу життю людей.

Нагадаємо, про те, що фекалії зливають у дощову каналізацію, повідомляли і читачі ІА Волинські Новини у рубриці «Новини користувачів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лучани Показати IP 12 Серпня 2015 11:09
Увага!! В Луцьку нищать памятники архітектури. Вставляють дешеві пластикові вікна у будинки Краєзнавчого музею та училища культури.
1 до лучани Показати IP 12 Серпня 2015 13:13
перемкнуло що путаєш каналізацію з культурою
Артем Показати IP 12 Серпня 2015 11:36
СЕС і екологів носом тикнути
Колишній до Артем Показати IP 12 Серпня 2015 12:32
А може для початку нас насом тикнути. Екологи чи СЕС винні, що нам плювати на всіх крім себе? Щоб звинувачувати когось - давайте спершу починати з себе... Доносити недопалок до урни, а не кидати під ноги; не "харкати" на зупинках... Наказати тих хто зливає фекалії у дощову каналізацію потрібно. Та ще більш потрібно міняти своє ставлення до людей, природи. Не варто винуватити контролюючі органи. Давайте задумаємось, що робить кожен з нас...
Оксана Показати IP 12 Серпня 2015 12:09
І всі ці фекалії витікають на Вишкові з "ліньовки" у старе русло річки Стир, яку мали перенести чи продовжити, щоб вона попадала у проточний Стир. СМОРІД жахливий. А ще саме головне, що Корчук(директор Луцькводоканалу), депутат від Вишківського округу. Сумно...
Такі да! Показати IP 12 Серпня 2015 12:48
Годину тому (близько 11-30) гмнвоз зливав фекалії на вул. Карпенка-Карого, під мостом на Рівненській. Це санкціоноване місце зливу?Йосіпов - нехай розбереться і Я оберу його мером.
Саня Показати IP 12 Серпня 2015 15:21
А ще в районі Чернишевського, Новочерчицької, особливо в період ранковий-після 3-х ночі можна задушитись, фекаліями так воняє, що неможливо, а подзвониш на 1580, то відповідь одна-дзвоніть екологам, а ті посилають у водоканал, і т. д., а гімно воняє далі, одним словом у фекаліях живемо.
сос Показати IP 12 Серпня 2015 20:17
Тільки прочитав договір... Сама Міська Рада погодила дозвіл зливання на 40-ву кварталі.. Тому нехай спочатку між собою розберуться.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus