USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На працівників ЛПЕ тиснуть за те, що підписалися під петицією?

28 Квітня 2016 18:52
Відкриті списки підписів на підтримку електронної петиції стали небезпекою для лучан. Наприклад, як розповідає водій тролейбуса, адміністрація Луцького підприємства електротранспорту вчиняє адміністративний тиск на тих, хто підписався під вимогою переглянути результат конкурсу на посаду директора ЛПЕ в зв’язку з порушенням чинного законодавства та економічного обґрунтування і доцільності надмірно високих заробітних плат керівному апарату ЛПЕ.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив голова страйкового комітету, водій Андрій Черчик.

Нагадаємо, майже 200 працівників Луцького підприємства електротранспорту напередодні проведення конкурсу на посаду директора підписалися за кандидатуру Володимира Пуца. Натомість міський голова переконує, що звернення від колективу не бачив і звинуватив кандидата у безгосподарній діяльності. Та градоначальник так і не пояснив, чому заради новопризначеного директора змінили умови конкурсу, всупереч чинним нормативним актам.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ЛПЕ ОТРИМАЛО НОВОГО ДИРЕКТОРА

Водночас, у міській раді заявляють, що не порушували закон при призначенні нового директора ЛПЕ Ігоря Грицюка, та запевняють, що звернення від колективу підприємства на підтримку екс-керівника Володимира Пуца не отримували.

«До працівників Луцького підприємства електротранспорту застосовують адміністративний тиск. Зокрема, до тих, хто підтримав петицію, дзвонить начальник служби перевезень ЛПЕ Віктор Михалюк. Він запитує, чи дійсно підписався, чому це зробив і так далі. На людей тиснуть, як можуть. І працівники бояться лишитися без роботи», - розповідає один з тих, хто підписався під петицією.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПІСЛЯ ПРИЗНАЧЕННЯМ НОВОГО ДИРЕКТОРА НА ЛПЕ КОНФЛІКТ ЗАГОСТРИВСЯ

Аби це припинилося, Андрій Черчик надав інциденту публічного розголосу в соцмережах.

Зокрема, він зауважив, що працівників вже настільки залякали, що вони про проблеми на підприємстві говорять пошепки.

«Працівники говорять про начальство і обговорюють проблеми свого підприємства пошепки, адже загроза звільнення висить над кожним з них. Страх панує на ЛПЕ. Люди знову в паніці. Ви скажете, що самі винуваті, в якійсь мірі погоджусь, але цей страх штучно створюється керівниками міста, інакше були б прийняті якісь заходи. Адже колектив неодноразово волав до мера про допомогу! Та йому байдуже... Чому? Тому що адмінресурс, ось що головне, а люди то таке…

А я назву прізвища тих пенсіонерів, які залякують працівників звільненням, які телефонують їм, які позбавляють їх премій... Михалюк – пенсіонер, начальник служби перевезень, Івчик – пенсіонер, юрист підприємства, Бабич – пенсіонер, головний інженер і т.д. Я не знаю докладно, але подейкують, що все це колишні комсорги, парторги, які ніяк не можуть змиритись з вимогами часу... Усе це і є адмінресурс, разом з молодим Ігором Грицюком, якому мер особисто виписав заробітну плату таку, що будь-який начальник під його дудку затанцює», - йдеться у повідомленні.
Як запевнив Андрій Черчик, з цією ситуацією не буде миритись нещодавно створена на ЛПЕ незалежна профспілка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
777 Показати IP 28 Квітня 2016 20:16
Не платили зарплату - погано! Платять зарплату - знову погано! Складається враження, що для гогось яка б ситуація не була б в депо - все одно вони будуть робити так, щоб не давати спокійно працювати підприємству! Ви думаєте, що нормальний, молодий, кваліфікований спеціаліст піде працювати в депо - а ніколи! А чому ті горлохвати не кажуть скільки пенсіонерів працюють робітниками! Дуже багато! То дякуйте тим пенсіонерам, які працюють в депо, а не обливайте їх брудом!
B-52 до 777 Показати IP 28 Квітня 2016 22:14
Хто такі горлохвати? Кому дякувати? Пенсіонерам, які не мають належної пенсіі та вимушені працювати? Чи мешканці міста ,які повинні працювати на жахливому підприємстві "дякуючи" безробіттю та принижуватись вимагати зароблені кошти. Потрібно негайно унеможливити вплив "Буратіно" на підприємство. Вивести з комунальної власності. Провести прозорий конкурс інвесторів за умови підвищення заробітної плати працівників та вимог до працюючого персоналу.
лучанка до B-52 Показати IP 29 Квітня 2016 07:51
Ну нарешті прямо сказали кому ударівці хочуть ЛПЕ приподнести на блюдечку. Продажні шкури.
лучанин до лучанка Показати IP 29 Квітня 2016 09:21
Бач як губу розкатали. Все привласнити хоче.
Андрій Черчик до 777 Показати IP 28 Квітня 2016 22:56
Не платили зарплату і гвалтували - погано! Платять і гвалтують, теж погано! От такі вони українці, все їм мало.. Ситуація в депо вже десятиліття жахлива, те що стали платити зарплату вчасно, це не заслуга новопризначенного директора, як він це презентує, скажу більше, він, Грицюк, стара профспілка, Герасимюк, як і уся адміністрація усіма силами протистояли вимогам страйкового комітету, аби зберегти статус кво, а ось до каси перші з ложками, брешу, з черпаками прибігли, ну і разом з ними сильно противився вимогам водіїв пан Григоренко, хоча той зміг оцінити ситуацію і зрозумів, що вже не той час і проти омоложеного колективу так собі не попреш. А дякувати пенсіонерам за що? За те, що допустили таку ситуацію на ЛПЕ, що не відстоювали свої права свого часу, як належить. Вони і зараз участі ніякої не приймають, сказали їхати, ось і їздять по колу, хоча з них "спрос" маленький, зрозуміло що вже вік і таке там.. Їх тільки пошкодувати можна, хоча й серед них дехто ще зберіг молодий дух непокори до брехні і несправедливості..
старожил до Андрій Черчик Показати IP 29 Квітня 2016 08:47
Ти сам де був протягом цього "десятиліття"? Брехливий провокатор, який обманює працівників ЛПЄ і читачів "ВН". "Згвалтований"? То звернись в поліцію із заявою про згвалтування- під...с.
22222 до старожил Показати IP 17 Травня 2016 04:10
як тебе знайти
скоро пенсіонер до Андрій Черчик Показати IP 29 Квітня 2016 09:10
Себе пошкодуй, жертва зґв*лт*вання. Пенсіонерів поважати треба, хоча б за те, що працюють чесно все життя. А Черчики приходять і уходять
52 до Черчика до Андрій Черчик Показати IP 29 Квітня 2016 09:11
У Ваших діях не вбачається ніякої послідовності і логіки. То Ви в чомусь звинувачуєте пенсіонерів, що працюють на ЛПЕ, а разом з тим збираєте підписи і на кожному кроці галасуєте, щоб директором призначили Пуца В. В., який також є пенсіонером. Як то кажуть в народі, поганому скрізь погано. А заробітну плату рахуйте свою, а не чужу.
Андрій Черчик Показати IP 29 Квітня 2016 14:53
Мої ображені анонімові недруги, ось що я відповім на ваші злосливі коментарі: ПСИ СКИГЛЯТЬ, А КАРАВАН ІДЕ! В цьому наша і логіка і послідовність, адже усе, що ми планували і збільшення заробітної плати, і своєчасна виплата і підвищення кваліфікаційних розрядів і незалежна профспілка, все поступово, крок за кроком досягаємо. І в поліцію колектив заяви відносив і до суду ще звернемось, не все зразу. А що до Пуца, то й тут знайте, що колектив голосував не за вік, чи проти віку кандидата, а за людяність, чого як видно по ваших коментарях вам бракує. І питання не в грошах, а в дотриманні права і в справедливості, власне тому адміністрація старанно намагається приховати як свою зарплату, так і свої преміальні і оздоровчі і інше, але якщо досі не змогли второпати, то вже й не второпаєте, що діється, хіба вже після воскресіння мертвих

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus