USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На стадіоні СНУ через недбальство деяких відвідувачів – нові правила

19 Липня 2016 18:50
Через недбале ставлення деяких відвідувачів стадіону Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки «Спортивне ядро», керівництву вишу довелося змінити правила поводження на об'єкті.

Такий крок представник університету Юрій Білик назвав вимушеним, аби зберегти майно оновленого стадіону. Попри це, і надалі кожен дорослий, хто хоче займатися на стадіоні та буде дотримуватися правил поводження, зможе це зробити. Для школярів є пришкільні стадіони, де вони можуть тренуватися.

Як відомо, стадіон «Спортивне ядро», що між вулицями Шопена та Ярощука, належить Східноєвропейському університету імені Лесі Українки. У 2015 році його масштабно реконструювали. За роботи взявся Фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк», що з 2016 року називається «Тільки разом» та тепер працює на території всієї Волині. Зокрема, на об'єкті облаштували волейбольний та баскетбольний майданчики, поле для заняття на вуличних тренажерах, три сертифіковані бігові доріжки з сучасним покриттям, розминкові зони, стрибкову яму, оновили огорожу, покращили освітлення та встановили нові сидіння. Це у тому числі дозволило стадіону стати тренувальною базою для атлетів під час Чемпіонату з легкої атлетики, що відбувся нещодавно в Луцьку.

Тоді на реконструкцію стадіону витратили 2, 574 мільйона гривень. Об'єкт полюбився студентам, молоді та старшому поколінню, яке тут займається фізичною культурою. Саме цієї мети – популяризувати здоровий спосіб життя серед лучан – і прагнув досягнути засновник Фонду «Тільки разом» Ігор Палиця, який разом із батьками Петром Яковичем і Тетяною Йосипівною профінансували роботи на стадіоні. Ігор Палиця неодноразово наголошував, що Україні потрібна сильна молодь. Адже десятки років у країні ніхто не займався вихованням здорової нації і не виділяв кошти на це.

Нагадаємо, відкриття оновленого стадіону «Спортивне ядро» на вулиці Шопена відбулося 3 вересня 2015 року. Перед відкриттям стадіон передали на баланс СНУ ім. Лесі Українки. У Фонді пояснюють, що організація не залишає у своїй власності жодного дитячого майданчика в місті чи футбольного поля, які фінансують. Відтак лише Східноєвропейський університет імені Лесі Українки має право організовувати та проводити заняття з фізичної культури для молоді на стадіоні «Спортивне ядро». У той же час саме адміністрація університету відповідає за збереження матеріально-технічної бази стадіону, його використання та приймає рішення щодо діяльності на стадіоні.

Одначе, попри те, що існують правила поводження на стадіоні, не усі відвідувачі їх дотримувалися.

Зі слів Юрія Білика, окремі лучани недбало віднеслись до майна стадіону – понищили стільці, огорожу, «штрафну зону» та баскетбольний майданчик. Тож керівництво вишу було вимушене прийняти рішення про зміну правил проходу на «Спортивне ядро».

Відтепер стадіон відкритий для охочих бігати щодня з 6:00 до 9:00. Студентів пускатимуть за посвідченнями. А ті, хто хоче займатися, повинен написати звернення на ім’я ректора університету Ігоря Коцана та отримати дозвіл. Юрій Білик додав, що школярів пускати не будуть. Для них у місті є 15 полів зі штучним покриттям, які встановили завдяки Фонду «Тільки разом». Нині триває будівництво ще трьох полів, а проект планують завершити до 2017 року. Відтак, у тих школах, де є територія для поля, з’явиться футбольний майданчик.

Довідка.

Реконструкція стадіону «Спортивне ядро» відбувалася паралельно з оновленням стадіону «Авангард», який після завершення робіт отримав 2 категорію міжнародної сертифікації, умовою якої стала наявність обов’язкової тренувальної бази не далі, ніж за 500 метрів від основної арени. Нею став стадіон «Спортивне ядро».

Це дозволило проводити на оновленому «Авангарді » чемпіонати всеукраїнського та європейського та світового рівні, міжнародні матчеві зустріч, дві з яких вже відбулися в Луцьку. Відтак стан тренувальної бази є важливим показником для спортсменів, які приїжджатимуть на змагання з легкої атлетики.

Збереження «Спортивного ядра» – завдання тих, хто відповідає за нього. Це спортивна арена для розвитку фізичної культури та спорту.

Для охочих бігати і займатися спортом щодня відкритий стадіон «Авангард», який запрошує лучан до здорового способу життя. Але тут немає місця для недбалого ставлення до майна стадіону. Адже воно належить усім, і ми повинні зберегти його для майбутніх спортсменів, наголошують в адміністрації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
КЛАВА Показати IP 19 Липня 2016 21:16
Нехай Палиця посадить туди свого касира з квітками , по 20 гривень - це удар по той політичної силі яку він очолює , а керівництво СНУ - справжн і"поліщуки" - сам не ам та другому не дам ....
Анонім до КЛАВА Показати IP 19 Липня 2016 21:38
Клава, ти не права.
Лучанка до КЛАВА Показати IP 20 Липня 2016 08:45
це удар по дебілах, які не вміють поводитись, як люди і все нищать! За рік як можна так все сплюндрувати?! в місті достатньо майданчиків для занять спортом, а стадіон - власність університету - тому "гамайте" своє.
Неля Показати IP 19 Липня 2016 21:50
Все вірно. Майно берегти треба чиє б воно не було. Вам його безкоштовно зробили.
Лучанин Показати IP 19 Липня 2016 21:54
"Адже воно належить усім" - КОМУ, кому? Можна озвучити їх прізвища? Раніше так, належало усім, я там виріс, старші діти, а от меншим тепер зась, бо його хтось прихватизував. Я не є настільки вже віруючим, але те що Бог наказує знаю точно. А для тих хто нищить майно треба було камери поставити та поліції виконати свої обов'язки.
паша Показати IP 19 Липня 2016 23:06
Думаю там просто мішають комусь діти. А навіщо тоді обслуговуючий персонал СНУ за що зарплату отримує, бюджет вузу не маленький і списувати гроші там вміють на ремонт бозна чого. Усе ламається...це просто привід вигнати дітей.
Лучанин Показати IP 19 Липня 2016 23:36
А баскетбольны і волейбольні майданчики Палиця для школярів зробив?
Наталка до Лучанин Показати IP 20 Липня 2016 11:42
А особисто ви багато зробили для всіх за власні гроші? Зробіть баскетбольні і волейбольні майданчики і вам щиро подякують, а рахувати чужі гроші і вважати. що хтось щось зобовязаний - би**яцтво.
SSG Показати IP 20 Липня 2016 00:07
Погоджуюсь, порядок там потрібно навести. Найбільше смітять футболісти.
Мда Показати IP 20 Липня 2016 07:11
Ще рік назад спокійно ходила займатись, тепер дзуськи Заяву йди пиши, шо хочеш побігати Шо робиться, чорт забирай?
Лучанка до Мда Показати IP 20 Липня 2016 08:41
А ви до себе додому пускаєте всіх?! Це май
прохожий до Лучанка Показати IP 20 Липня 2016 09:41
А СНУ приватний ВУЗ?
Лучанка до прохожий Показати IP 20 Липня 2016 11:39
Ні - не приватний, має тисячі студентів і має відповідне майно. яке має бути в належному стані. Студентів пускатимуть за студентськими квитками, інших - за заявами, З 6 години до 9 години ранку - відкритий для всіх - в чому проблема?! ніхто ж поросячий вереск не здіймає, що на стадіон "Авангард" не пускають...
Володимир Показати IP 21 Липня 2016 23:27
Враховуючи попередні коментарі, хочу сказати, що все набагато простіше.....Дехто просто хоче заробити...Коли на минулому тижні вперше не впустили на стадіон, зателефонував за одим з номерів, зазаначених на вивісці, що закріплена на воротах.....Всю розмову, на жаль не передам, проте фраза: "напишіть заяву на імя ректора, вкажіть свій мобільний, і ми домовимось щоб мені і вам було добре" чомусь дуже нагадує просто збивання грошей... Причому ніякого офіційного оголошення, постанови на вході на територію стадіну не розміщено, на прохання надати будь яку інформацію детальніше охорона тільки посміхається і відправляють писати заяву до ректора. А стосовно до себе до дому, то відколи це територія стадіону стала приватною??? І для чого охорона і "відеонагляд", коли не можуть вслідкувати за хуліганами.... Чи просто повторюється та ж історія, що і з земельною ділянкою в прородоохоронній зоні меморіалу, де зараз будують Спорт лайф.
Олександр Показати IP 29 Липня 2016 19:26
І знову повертаємось до проблем з відвідуванням та зайняттям спортом на славнозвісному стадіоні СНУ "Спортивне ядро" для лучан. Стадіон дійсно відкрили для бажаючих з 19.07. з 6.00 до 9.00 і аж согодні всіх ранкових відвідувачів ошелешили сумною звісткою про те, що з 02.08.2016 стадіон запрацює на платній основі. Нібито створено благодійну організацію, не перерахувавши в фонд якої 90грн. і отримавши натомість місячний абонемент, жоден з відвідувачів на стадіон потрапити не зможе. Досить сумнівна совдепівська примусово-добровільна схема стягнення плати за заняьття спортом на стадіоні з тих самих 6 ранку і до 9.00., які ніби то так популяризуються нашою владою. Цікаво в нашій країні підтримується спорт:дуже гарно і кічливо до виборів і діаметрально- протилежно після. Сумно і дико виглядяє стадіон європейської якості в центрі міста закритий цепом на замок без єдиної живої душі. Надіємось на допомогу небайдужої громадськості в вирішенні даної проблеми, яку в нормальній , цивілізованій , європейській країні важко було б навіть вигадати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus