USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині бджоли гинуть від отруєння пестицидами

16 Травня 2016 14:40
Через обробку посівів хімікатами без попередження пасічників, у двох селах Луцького району загинуло понад 30% бджолосімей.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови Волинської облдержадміністрації 16 травня.

Як повідомив директор департаменту агропромислового розвитку ОДА Юрій Горбенко, наразі в сільськогосподарських підприємствах провели дворазове підживлення озимих зернових культур, проводиться підживлення ярих зернових та цукрових буряків, роботу по захисту посівів від хвороб та шкідників. Актуальним залишається питання недопущення загибелі бджіл під час хімічного захисту медоносних культур. Так, необхідно забезпечити своєчасне інформування власників бджолосімей про заплановані заходи із захисту рослин. З цього приводу вже були неприємні випадки, коли в селах Баїв та Городище Луцького району в результаті обробітку посівів без попередження власників пасік загинуло понад 30% бджолосімей у 10 господарів.

Результатами дослідження, яке провела Волинська регіональна державна лабораторія ветеринарної медицини підтвердили отруєння пестицидами з групи синтетичних піретроїдів та хлорорганічних сполук, що є грубим порушенням статті 37 Закону України «Про бджільництво», якою передбачено інформування пасічників за три дні до початку проведення робіт у полі.

Під час зустрічі з пасічниками, які постраждали від цього, рекомендували звертатися до суду, а сільським головам області рекомендують взяти на контроль власників бджолосімей та господарів, які оброблюють посіви, щоб у майбутньому не допускати таких випадків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
йцукен Показати IP 16 Травня 2016 15:21
Самого в горлі починає душити від того обробітку полів хімією
38 Показати IP 16 Травня 2016 17:38
А хто постачальники? З них і питайте!
бандеровець до 38 Показати IP 17 Травня 2016 07:56
Причому постачальники? Це так аби ляпнути? Бідняжці Павловичу ніяк не щастить)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus