USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині хочуть вирощувати «енергетичну траву»

31 Жовтня 2014 07:00
Підприємці просять землю в Камінь-Каширсьому районі під вирощування міскантуса - енергетичної рослини, яка можуть замінити газ. Про це повідомляє «Волинська газета».

На пошуки вільних площі для вирощування рослини, що може стати заміною природного газу, - інвестори приїхали на Камінь-Каширщину.

29 жовтня голова Камінь-Каширської райдержадміністрації Сергій Дмитрук зустрівся із підприємцями, які звернулися до нього як до представника влади з проханням виділити землі для вирощування міскантуса. Про які площі йдеться і де саме – на офіційному сайті райдержадміністрації не інформують. Як і про результати переговорів.

Відомо, що міскантус вирощують на Житомирщині та Черкащині. Рослина належить до енергетичних, з неї виготовляють брикети та гранули, що слугують альтернативним паливом, силосний газ та рідке біопаливо.

«Завдяки зусиллям ентузіастів, одним із яких є підприємець Валентин Луговський з міста Черкаси, міскантус прижився і в Україні. У 2007 році дослідник посадив експериментальні ділянки. Рослина акліматизувалася, незважаючи на своє афро-азіатське походження», – зазначають у райдержадміністрації.

Довідка. Міскантус – швидкоростуча енергетична культура, багаторічна трава, яка вважається однією із енергетичних рослин європейської кліматичної зони. Належить До перспективних і малозатратних у вирощуванні рослин.

Цю траву вирощують не тому що вона їстівна чи красива. Це – реальна і ефективна альтернатива природному газу та вугіллю. Її використовують для виробництва твердого палива у вигляді брикетів і гранул, силосного газу, а також рідкого біопалива у вигляді етанолу та бутанолу.

У США і Європі щепа з міскантусу тривалий час продається як паливо на біржових торгах.

Завдяки зусиллям ентузіастів, одним із яких є підприємець Валентин Луговський з міста Черкаси, міскантус прижився і в Україні. У 2007 році дослідник посадив експериментальні ділянки. Рослина акліматизувалася, незважаючи на своє афро-азіатське походження.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
. Показати IP 31 Жовтня 2014 07:53
Траву видно вже вирощують і вживають приймаючі такі рішення!
пмс Показати IP 31 Жовтня 2014 07:58
як завжди, хворі ідеї
сірий вовк Показати IP 31 Жовтня 2014 08:35
Людт добрі! Наведіть порядок в лісах, наведіть порядок в лісосмугах і придорожніх насадженнях, організуйте переробку викинутих новорічних ялинок! Подивіться під ноги і не шукайте відповіді на питаання в космосі!.
123 Показати IP 31 Жовтня 2014 12:28
а очерету скільки !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus