USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині лише 57 укриттів повністю готові до використання

28 Травня 2015 13:13
На Волині із 358 захисних споруд готові до використання за призначенням лише 57.

Про стан споруд цивільного захисту під час оперативної наради розповів заступник начальника ДСНС у Волинській області Костянтин Романчук.

З його слів, для захисту працівників і населення від надзвичайних ситуацій різного характеру у мирний час та дію засобів масового ураження у різний період, у області створили фонд цивільних споруд різного рівня захисту. Так, фонд захисних споруд області включає в себе 348 об’єктів, із них 94 бомбосховища та 254 протирадіаційних укриття. На виконання розпорядження від Кабінету Міністрів від 26 січня «Про надання дозволу на проведення перевірок управлінням ДСНС», у 2015 році перевірили стан готовності захисних споруд цивільного захисту та укриття для населення.

За станом на сьогодні вдалось перевірити 325 споруд, а це – 93% від загальної кількості у області. Згідно із результатами проведених перевірок до адміністративної відповідальності за невиконання заходів цивільного захисту притягнено 133 посадові особи.

Окрім цього, по 23 захисних спорудах Волині не вдалося здійснити перевірку через невизнання власниками відповідного їх статусу. Усю інформацію уже направили до правоохоронних органів.

За станом на сьогодні з 348 захисних споруд готові до використання за призначенням 57, обмежено готові – 232 споруди та тимчасово непридатні до використання – 59 укриттів (5 із яких мають руйнування основних огороджувальних конструкцій, частково зруйновані перекриття та стіни, 18 потребують заміни спеціального інженерного обладнання, вентиляційних установок та проти вибухових пристроїв, 36 – підтоплено). Щодо останнього, то 28 захисних споруд підтоплені через низьке залягання грунтових підводних вод, що призвело до порушення гідроізоляції споруд та їх подальше руйнування, а також 8 захисних споруд затопило через неякісно зроблені і свій час монтажно-будівельні роботи і, як наслідок, підтоплення їх дощовими та стічними водами.

ЧИТАТИ ПЕРЕЛІК БОМБОСХОВИЩ У ЛУЦЬКУ

Тим часом, згідно із результатами досліджень профільних робочих груп, відновлення підтоплених споруд є недоцільним через потреби в значних витратах коштів та проведення меліоративних робіт із відновлення та пониження гідроізоляції.

Якщо порівнювати стан готовності із груднем 2014 року, то за 5 місяців покращили стан 39 балансоутримувачів захисних споруд, а також по 14 захисним спорудам проводять будівельно-відновлювальні роботи. Провели інвентаризацію ще 10 споруд.

Вислухавши доповідь, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик наказав зняти споруди, відновлення яких є нераціональним, із балансів, на яких вони наразі знаходяться, аби не витрачати зайвих ресурсів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus