USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На Волині лише за минулий рік освятили 12 храмів

9 Лютого 2016 13:45
Минулого року у Волинській єпархії УПЦ КП освятили дванадцять нових храмів.

Про це повідомив митрополит Луцький і Волинський Михаїл 7 лютого в кафедральному соборі Святої Трійці на завершення недільної Божественної Літургії, розповідаючи про річний звіт єпархії, який нещодавно представлено на розгляд Священного Синоду, – пишуть на сайті релігійної організації.

«Така динаміка зростання Церкви у нашому краї є постійною протягом останніх років. Причому храми, зі слів владики, постають не завдяки якомусь «генеральному» меценатові чи коштам держави, а зусиллями, пожертвами багатьох простих людей. Це свідчить про велику віру волинян і бажання провадити духовне життя», – підкреслив високопреосвященний.

Зазначимо, що, за станом на 31 грудня 2015 року, у Волинській єпархії Київського Патріархату є 330 парафій, об’єднаних у 22 деканати, шість монастирів, 320 священнослужителів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Рыба Показати IP 9 Лютого 2016 14:19
Устал народ от многочисленных религиозных постулатов, и обрались они к Богу: "забери ты у нас свои законы, дай нам жить вольно". И согласился Бог. На следующий день приходит к Богу в ужасе Архангел Михаил, и говорит: "Люди навезли кучу, телег, подвод и грузовиков с различными религиозными свитками, книгами и писаниями. Куда нам все это девать?!" И ответил ему Бог: "Я дал им лишь десять заповедей на каменных скрижалях, пусть они мне их и вернут, а то, что они сами понаписали для себя, пусть себе и оставят".
Л Показати IP 9 Лютого 2016 14:52
Ну і толку з того!!!
:) Показати IP 9 Лютого 2016 15:03
А ніхто не на веде статистики,яку кількість шкіл і садочків відкрили на Волині за минулий рік?
Риба до :) Показати IP 9 Лютого 2016 15:46
Ведуть, але вона негативна...
ВсезнайкО до :) Показати IP 9 Лютого 2016 21:41
А то вже робота держави)) Церква звіт зробила) і дійсно видно, що деякі храми по кілька років будувались, і що фактично кожен по лепті на нього складав
Бе Показати IP 9 Лютого 2016 20:15
І зарили 24 школи.
ВсезнайкО до Бе Показати IP 9 Лютого 2016 21:45
Так скасуйте "...школа відокремлена від Церкви..."...скільки століть українці здобували освіту при церквах в приходських школах, і нічого....ген українські жіночки на цій базі були найрозумініші в Європі)) в той час як в Франції боролись з вошами, в Мордовії традиційно з алкоголізмом, наші красуні читали і писали, здобуваючи науку саме при Церкві.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus