USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині незаконно роздавали ставки і землі заказників

14 Грудня 2016 22:56
Прокуратура довела, що чимало ділянок природно-заповідного фонду на Волині були віддані в користування незаконно.

Про це стало відомо під час брифінгу заступника прокурора області Ярослава Голинського, 14 грудня.

Так, суд задовольнив позовні вимоги прокурора та визнав незаконними і скасував розпорядження голови Турійської РДА, протокол земельних торгів, визнав недійсним договір оренди земельної ділянки водного фонду, розташованої у межах природно-заповідного фонду. Ділянку, площею 20 га на території заказника місцевого значення «Озерянський» повернули державі.

Окрім того, цьогоріч суд задовольнив апеляційну скаргу прокуратури області на рішення суду першої інстанції від 23.12.2015 року та зобов’язав одне підприємство на території Іваничівського району звільнити самовільно зайняту земельну ділянку природно-заповідного фонду, площею 4 га, вартістю 230 тисяч гривень.

Ця ділянка знаходиться на території Павлівського лісництва ДП «Володимир-Волинське ЛМГ» та входить до території державного природно-заповідного фонду заказника «Павлівський». На даний час там зносять незаконні споруди.

Завдяки представницьким заходам Володимир-Волинська місцева прокуратура припинила незаконне використання земельної ділянки водного фонду (водний об’єкт) площею 4,3 га та вартістю 577 тисяч гривень. Ще у 2003 році між Іваничівською РДА та одним громадянином з порушенням порядку укладено договір оренди земельної ділянки водного фонду, що належав територіальній громаді селища. Договір зі спливом 13 років так і залишився не зареєстрованим у відповідних органах влади. При цьому, орендар використовував цю ділянку протягом цього часу.

Тож у листопаді цього року, за позовом прокурора, постановлено судове рішення, яким зобов’язано розірвати незаконну угоду, повернути безпідставно набуту ділянку водного фонду громаді селища Іваничі.

Окрім того, 11 листопада цього року задоволено позов першого заступника керівника Луцької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Волинської обласної державної адміністрації, Садівської сільської ради до громадянина про стягнення заборгованості, повернення земельної ділянки водного фонду площею 29,6 га та водного об’єкту – ставка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Фу-у-у Показати IP 14 Грудня 2016 23:29
Що ж скажеш? Приїхали на Волинь заробити.
Воронюк В.М. Показати IP 15 Грудня 2016 09:18
В народі це знають всі , а прокуратура тільки " узнала " ... За таку платню як в них , тільки так можна "працювати" ..., а що народ переважно працює за 2 - 3тис. вони цього не " знають " ...!!!
Штефан, Луцьк Показати IP 15 Грудня 2016 10:07
Ділянка 4 га у Павлівському лісництві належала нововолинському бізнесмену із партії "Вила" В. Яремі. І, можливо, міському голові В.Сапожнікову, що відзначився там влучною стрільбою на "царських полюваннях" у диких вагітних кабаниць.
Стас Показати IP 15 Грудня 2016 11:19
Василенка за одне місце візьміть, хапуга ще той , без тисячі зелених нічого не погоджує !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus