USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині організують конференцію до 70-річчя Голодомору

5 Жовтня 2016 20:00
Міжнародну наукову конференцію, присвячену Голодомору 1946-1947 років та ролі Західної України в порятунку голодуючих, просять профінансувати з коштів обласного бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 5 жовтня.

Так, депутати розглянули проект рішення «Про проведення Міжнародної наукової конференції «Голод в Україні 1946-1947 років: причини, перебіг, наслідки. Західна Україна в контексті голодомору».

У листопаді цього року планують провести на базі Волинського краєзнавчого музею Міжнародну науково-практичну конференцію, присвячену Голодомору 1946-1947 років і ролі Західної України в порятуванні голодуючих, видати збірку її матеріалів та виготовити пересувну виставку, присвячену цій тематиці.

Також планують долучитись до фінансування видання книги «Голодомор 1946-1947 pоків і роль Західної України в порятунку голодуючих» для забезпечення нею бібліотек, навчальних закладів Волині та областей, населення яких постраждало від Голодомору.

Зокрема, у проекті рішення йдеться про встановлення «Пам’ятника християнському милосердю волинян, які рятували голодуючих», ініціатором якого був врятований від голодної смерті уродженець Запорізької області, знаний на Волині краєзнавець, заслужений працівник культури України Григорій Гуртовий. Кошторисна вартість робіт становить 325 тисяч гривень. День відкриття пам’ятника вважатимуть «Днем вдячності порятованих», а також цю ідею пропонуватимуть підтримати іншим обласним радам.

Кошторис міжнародної конференції становитиме 40 тисяч гривень: 30 тисяч передбачать на підготовку і друк 200 примірників наукового збірника матеріалів конференції, 3,5 тисячі – на друк та пересилку запрошень, програм, оформлення виставки, канцтовари, тисячу – на транспортні витрати, 3 тисячі – на проживання та 2,5 тисячі – на харчування учасників конференції.

Члени комісії рекомендували підтримати сам проект рішення та внесення зміни до однієї з обласних програм, передбачивши фінансування конференції у розмірі 40 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
ющенко Показати IP 5 Жовтня 2016 21:58
Волинь була під Польшою до чого тут ющенковський голодомор.А голодомор був там де живуть східняки і за це люблять ррррррррррррррр
Вахтанг до ющенко Показати IP 6 Жовтня 2016 10:25
Але ж ти й довбень...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus