USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Оновлене джерело освятили на Волині

1 Вересня 2015 10:50
У день престольного свята місцевого храму Успіння Пресвятої Богородиці Української православної церкви, в селі Воротнів Луцького району 28 серпня освятили оновлене джерело.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомив власкор газети «Голос України» Микола Якименко.

Облагороджене джерело досить потужне. Щогодини воно видає на поверхню дев’ять кубометрів води. Як свідчать результати лабораторних аналізів, вода дуже чиста і не містить жодних шкідливих речовин. Поруч з джерелом облаштовано купальню з роздягальнею. Температура води, щоправда невисока, усього 9-10 градусів, однак охочих зануритись у крижану купіль у перший день не бракувало.

Цікаво, що окрім освяченого тут є ще й інші джерела. За кілька десятків метрів від басейну пробивається з-під землі ще одне навіть потужніше. Обидва джерела наповнюють водою річечку Зеленку, яка живить каскад великих ставів у селі Лище. На берегах річки - зарослі дикої м’яти та інших цілющих трав.

Цікаво, що поруч із заплавою Зеленки, неподалік сільського кладовища, знайшли залишки поселення, якому уже кілька тисяч років.

Освячення джерела стало для Воротнева непересічною подією; посмакувати смачною джерельною водою відтепер зможе кожен; вода в басейні освіжає і бадьорить; це джерело радує своєю первісною красою – розповідають місцеві.

Аби ця подія відбулася, чимало зусиль доклали спеціалісти Луцького міжрайонного управління водного господарства, а також місцеві підприємці та активісти - Микола Петровський, Володимир Коріневський, Анатолій Голубович, Віталій Шибенюк, керівник місцевого сільгосппідприємства «Лище» Святослав Карбовський, лісничий Воротнівського лісництва Віталій Романюк, настоятель місцевого храму отець Михаїл. Освячення джерела здійснив благочинний Луцької районної округи протоієрей Петро Приступа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанка Показати IP 1 Вересня 2015 12:03
А слабо освятити луцькводоканал, щоб всі лучани пили святу воду?
Лучанка лучанці до Лучанка Показати IP 1 Вересня 2015 16:37
Воду у Водоканалі освячував цього року на Водохреще Михаїл
щщз Показати IP 1 Вересня 2015 14:56
дочого ті попи до природного джерела№;%%:?*( скрізь иакають свої бороди
Тут живу до щщз Показати IP 2 Вересня 2015 18:30
Завдяки отцю Михаїлу тут все і облагородили
катя Показати IP 1 Вересня 2015 18:55
що ви розумієте у цьому, це не просто ставочок, це реальне джерело і вода з нього пройшла перевірку

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus