USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині після весілля гості потрапили до лікарні з отруєнням

22 Жовтня 2014 09:36
36 осіб госпіталізували після весілля на Волині, серед – них є діти. Одинадцяти пацієнтам в результаті встановили діагноз сальмонельоз. Такі дані за станом на сьогодні, 22 жовтня повідомили Інформаційному агентству Волинські Новини у прес-службі Державної санітарно-епідеміологічної служби Волинської області.

Згідно з повідомленням, після святкування весілля в селі Стобихівка Камінь-Каширського району (12-14 жовтня) за медичною допомогою звернулися 29 осіб, в тому числі 10 дітей, яким встановлено діагноз "Гострий гастроентерит. Сальмонельоз".

Протягом 14-16 жовтня госпіталізовано 9 осіб (в інфекційне відділення Любешівської центральної районної лікарні - 4 хворих, в інфекційне відділення Камінь-Каширської центральної лікарні- 5 хворих), решта від госпіталізації відмовились.

Наразі госпіталізовано 36 осіб, 11-ти встановили діагноз сальмонельоз.

Встановлено, що на весіллі перебувало 400 осіб.

Для приготування страв використовувались продукти з власного господарства та придбані на гуртівні міста Ковеля.

Держсанепідслужбою області здійснюється комплекс протиепідемічних заходів по локалізації та ліквідації даного вогнища.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Лучанин Показати IP 22 Жовтня 2014 09:57
400 осіб!? А кажуть що на Україні бідно живуть...
сальмонела до Лучанин Показати IP 22 Жовтня 2014 10:34
А споримо що захворіли ті, хто не пив самогонку!? )))
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2014 09:57
коментар було видалено
Волинь моя до Анонім Показати IP 22 Жовтня 2014 10:16
Ти дов..б. Якщо ти ти родом з якогось Бердичева, де весілля з 10-ти чоловік це просто край багатого життя, то коментуй весілля в себе дома. Є, були і будуть певні традиції в кожному районі України, і не тобі оцінювати хто, де і як. І поліщук - це гарне слово, тому не лізь до полішуків своїми брудними непомитими руками.
1 до Волинь моя Показати IP 22 Жовтня 2014 11:46
Ага, "чисті полішуки" "чистими" руками накормили "чистих" гостей "чистими" продуктами і вони від "чистоти" в лікарню попали. От насмішив.
Іван до Волинь моя Показати IP 22 Жовтня 2014 11:48
коментар було видалено
Анонім 2 Показати IP 22 Жовтня 2014 10:12
Якби то від кількості людей на весіллі залежало сімейне щастя молодят.
До всіх заздрісників Показати IP 22 Жовтня 2014 10:17
А вам слабо заробити грошей та запросити на своє свято таку кількість гостей? З ваших слів випливає, що ви або ліниві нероби, або заздрісні потвори.
Полішучка до До всіх заздрісників Показати IP 22 Жовтня 2014 10:44
Не розумію такі великі весілля... Це марна трата грошей на людей, які вже завтра про це забудуть... Краще б молодята поїхали світ побачили.... Вражень було б більше)))))
НН до Полішучка Показати IP 22 Жовтня 2014 12:44
в ваших словах правда, но и толку от поездки такой - немного. Пусть решают на семейном совете, а коль решили, то и бранится не нужно. Жаль, что кто то "леванул", решил продешевить...
Оля до До всіх заздрісників Показати IP 22 Жовтня 2014 11:43
Та невже від цього,якщо запросять 400 селюків, старух,які понапиваються,що навіть забули,чого сюди прийшли і не дивляться на молодят залежало їх життя і щастя.А вони через пару місяців розійдуться-це абсурд.А не краще запросити своїх друзів, батьків,кумів,щоб ви їх знали і бачили вони вас, а ви їх.А жили довго і щасливо та любили один одного.400 чоловік-це не весілля, стадо баранів,які один одного не бачать, не чують ,а тільки п"ють, а ще особливо на Поліссі.Була один раз,але ніколи більш не хочу там бути,таке враження,що попала в іншу країну.Ці дурні пісні,житньовка,просто ужас.Краще б ті гроші дали молодим, а вони похали самі відпочити,куди їм сподобається і були удвох, а не нюхали перегар гостей
Волинь моя до Оля Показати IP 22 Жовтня 2014 22:51
Оля... Пісні не дурні. І багато чого іншого - теж далеке від такого "розумного" визначення. Собаки - вони безродні, не пам’ятають звідки вони, хто вони, і як воно було до них. Їм би лише пожерти і відпочити. Вся іронія долі в тому, що полішуки - це люди, які як жили сотні років, так і далі житимуть. А про тих, хто живе аби лише відпочити і збирається в вузькому колі - як ніхто не згадував, так і не згадає. Я надіюсь ви зрозуміли напрямок моїх думок. І ще.. когось до пісень тягне, а когось - до перегару. і пісні та вікові звичаї таким смердять. Тут теж ясно про що і про кого мова
Волинь моя Показати IP 22 Жовтня 2014 10:20
Перепрошую жителів Бердичева. Я мав на увазі якесь забиту "дєрєвню" в Кацапстані.
НН Показати IP 22 Жовтня 2014 10:42
сдается, эт частое явление на Волыни... Или часто пишут?
Лучанка Показати IP 22 Жовтня 2014 11:53
Треба шанувати традиції. Наші батьки працювали тяжко на селі, але побудувати дім і одружити дітей з короваем,запросити все село чи півсела розділити радість, що в цьому поганого?Нас п"ятеро дітей у батьків. І покійна мама все часом журилась, що от всім зробила весілля, а Івану ні ( в молодої раптово помер батько).Щирості , людяності , добра на поліських весіллях набагато більше.Ось це не забудеться, а світу молоді ше побачать,зрештою одне одному не заважае, в кожного і у молодих і у батьків свої уподобання і можливості.
НН до Лучанка Показати IP 22 Жовтня 2014 12:42
вот вы пишите, с открытостью, аж сердце щимит. Сразу видно - соль земли в словах.
селючка до Лучанка Показати IP 22 Жовтня 2014 14:33
а на фіг їх стільки клепати,бо на це розуму багато потрібно.Мати журилась,бо було чим журатись 5 дітей нагодувати,то треба мати силуі обіпрати. Полішуки щирі,знаю стикалася з ними- це люди,які хочуть взяти, але самі нічого не дати.
Анонім до селючка до селючка Показати IP 22 Жовтня 2014 15:01
Я згідна з Лучанкою. Потрібно шанувати традиції . Наші діди, батьки багато та важко працювали, і на скільки вони були поряднішими за нас, веселішими, людянішими, щирішими і не такими заздрісними як теперішнє покоління. А коли при теперішньому часі діждали одружити своїх дітей то хочеться , щоб повесилилась і вся родина. Стикалась з поліщуками не раз і здається що щиріших людей не бачила.
маша до селючки Показати IP 22 Жовтня 2014 15:01
Скільки БОГ дав стільки народили ,щей виховали і всім весілля зробили.А ти якщо своїх дітей кліпаєш то звичайно весілля не зробиш бо кліпати можна що хоч ,тільки не дітей. І не треба ображати іших ще самам не знаєш ,що тебе чекає з однієї двох не буде,обично виростає моральний урод.
Просто мама Показати IP 22 Жовтня 2014 22:56
Так вже повелося, що на весілля мають запросити тих, в кого самі гуляли. А ще в селі, як то того запросили, а мене ні. Образяться односельці . І не тільки на ПоліПоліссі такі традиції. На Прикарпатті, на Закарпатті теж великі весілля гуляють. Ще й кілька днів. А грошей в селах тратять не так і багато. Самогон свій, кабанчика заколють, телятко заріжуть, кури, качки, індики, гриби в лісі, овочі свої, борошно намелють з новлого врожаю, картоплю наміняють на олію. А труяться частіше салатами, бо майонез саморобний з домашніх яєць. А це ж скільки їх треба зібрати на весілля. Щоб і солодкого напекти і на страви вистачило.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus