USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

На виробництвах Волині почастішали випадки травматизму

30 Листопада 2015 13:09
Майже півтори сотні людей на Волині травмувалися під час роботи, ще 9 загинуло. Фахівці відзначають, що показник травматизму у 2015-ому році різко збільшився, пов’язують це з мораторієм на перевірки профільних інспекцій.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради у голови облдержадміністрації сьогодні, 30-ого листопада.

Зі слів начальника Управління Держпраці у Волинській області Олександра Давидюка, мораторій на перевірки діє вже два роки, саме з цим він і пов’язує погіршення ситуації на виробництві.

«Цього року різко виріс травматизм на виробництвах. Практично, два роки ми припинили перевірки. Цього року вже 143 людини травмовано, торік таких було 121 особа. Відповідно, за станом на листопад, травматизм виріс вже на 22 людини, хоча рік ще не завершився. Окрім цього, у 2014-ому році загинуло 7 волинян, у 2015-ому загинули 9 людей. Ще 30 важких випадків травматизму ми розслідуємо. Проводити перевірки ми не маємо права, лише тоді, коли до нас звертаються з таким проханням із самого ж підприємства. Такі випадки бувають, тоді ми проводимо аудит й даємо рекомендації, аби працювати було безпечно», - наголосив Давидюк.

Він порівняв, що коли їхня служба не існувала, то у 90-их роках на Волині було до 60 випадків смертельного травмування в рік.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
222 Показати IP 30 Листопада 2015 20:27
На заводі у Луцьку травляться робітники випарами фарби .Майстер не дозволяє носити захисні засоби,а завод не видає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus