USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині просять збудувати міжнародний перехід для вантажівок

5 Травня 2016 16:14
Інфраструктуру пункту пропуску «Устилуг-Зосін» на польській території пропонують використовувати і українським митникам, а також на Володимирщині просять все-таки збудувати міжнародний митний вантажний автомобільний перехід «Амбуків - Грудек».

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань міжнародного співробітництва, зовнішньоекономічних зв’язків та інвестицій сьогодні, 5 травня.

Так, члени комісії розглянули звернення депутатів Володимир-Волинської районної ради до Кабінету Міністрів України, Державної прикордонної служби України, Державної фіскальної служби України, Волинської обласної ради щодо використання в повному об'ємі інфраструктури міжнародного автомобільного пункту пропуску «Устилуг - Зосин» та будівництва міжнародного митного вантажного автомобільного переходу «Амбуків - Грудек».

Зокрема, у зверненні йдеться, що у зв’язку низькою пропускною спроможністю пункту пропуску «Устилуг-Зосин» (1200 автомобілів на добу), в місті Устилуг накопичується велика кількість транспортних засобів. У зв’язку з цим у місті зростає кількість ДТП, часто виникають аварійні ситуації, погіршується санітарний стан в місті, збільшується рівень злочинності.

Наразі, йдеться у зверненні, зі сторони Республіки Польща, повною мірою розширили міжнародний автомобільний пункт пропуску «Устилуг – Зосин», збільшили кількість смуг руху, побудували адміністративні приміщення. Все це надає можливість додатково створити робочі місця для працівників митних та прикордонних органів та збільшити пропускну спроможність пункту пропуску в 2 рази, а також сприяло б зменшенню нагромадження транзитного автотранспорту на території Устилуга та зменшенню соціальної напруги населення міста.

«У зв'язку із ситуацією, що виникла на сьогоднішній день в Устилузі, через зниження пропускної спроможності міжнародного автомобільного пункту пропуску «Устилуг – Зосин», просимо Вас, у відповідності до міжнародних договорів між Україною та Республікою Польща, вирішити питання про залучення додаткових сил прикордонних і митних підрозділів обох країн щодо використання в повному об'ємі інфраструктури міжнародного автомобільного пункту пропуску «Устилуг – Зосин», збудованої на території Республіки Польща», - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, міжнародний проект реконструкції митного автомобільного пункту пропуску «Устилуг» мав бути завершений ще торік. Але роботи так досі і не виконали. Тому в ОДА також пропонують подібне вирішення питання, перевівши функції пропуску на польську територію.

Крім того, у Володимир-Волинському районі актуальним питання залишається будівництво нового міжнародного митного вантажного автомобільного переходу на українсько - польській дільниці державного кордону «Амбуків - Грудек», оскільки діючі пункти пропуску перевантажені на п'ятдесят відсотків.

Так, побудова та відкриття міжнародного митного вантажного автомобільного переходу «Амбуків - Грудек» включена в Стратегію розвитку Володимир-Волинського району на 2008 - 2020 роки та в Проект плану розвитку Грубешовського повіту.

На думку депутатів Володимир-Волинської райради, втілення цього проекту дасть можливість розвантажити найближчі пункти пропуску, значного збільшення надходжень коштів до державного бюджету, підвищення зайнятості населення, розвитку інфраструктури прикордонних територій, збільшення позитивного зовнішньоторговельного сальдо.

Члени комісії підтримали звернення Володимир-Волинської районної ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
лучанин Показати IP 5 Травня 2016 23:09
А ті Члени комісії разом з депутатами дороги людські не мають бажання збудувати.. ??? В сторону Володимира вона взагалі як після бомбардування.. не дивлячись на гореямковий ремонт.. Сьогодні думав що всі пломби повилітають поки доїхав.. А ще пусти вантажний потік.. то точно тільки танками проїхати можна буде..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus