USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині школярів переводять на індивідуальну форму навчання

1 Вересня 2016 15:05
Кілька класів Дігтівської початкової школи, що на Волині, за день до початку нового навчального року у відділі освіти Володимир-Волинської РДА вирішили перевести на індивідуальне навчання. Аналогічною є ситуація і в інших районах області. Про це інформує «Вголос».

Начальник відділу освіти Володимир-Волинської РДА Оксана Бігун на початку зустрічі з батьками заявила, що мова не про закриття школи. Далі головний спеціаліст відділу Тетяна Іващенко пояснила батькам, що оскільки в школі є так звані неповні класи, де менше п’яти учнів, їх вчитимуть за індивідуальною формою навчання. Ця форма передбачає, що одного учня навчатимуть лише одну годину і за цю годину мають вичитати усі предмети шкільної програми. Якщо ж батьки не згодні з такою формою навчання, відділ освіти пропонує їм перевести дітей до сусідньої школи у селі Суходоли, а це своєю чергою може поставити під загрозу існування Дігтівської початківки.

Батьки школярів опинилися перед складним вибором і щиро дивуються таким необдуманим освітнім інноваціям. Крім того, обурює той факт, що школа у селі Дігтів є однією з кращих в районі за матеріально-технічним забезпеченням: у ній зроблено капітальний ремонт, облаштовано внутрішній туалет, проведено електроопалення, закуплені нові парти та дошки. Також, у школі виявили бажання працювати молоді педагоги.

Сьогодні, 1 вересня, батьки вирішили віддати дітей у Дігтівську початкову школу та писатимуть звернення до керівництва Міносвіти та Верховної Ради з вимогою переглянути Положення про індивідуальну форму навчання.

Крім того, згідно з інформацією видання у селах Маневицького, Любешівського та Камінь-Каширського району склалася аналогічна ситуація. Там вчителів змушують ходити додому до учнів, оскільки функціонування класів з кількістю до 5 учнів не передбачене. Відтак, учні опиняються поза школою. Також їм відмовляють у безкоштовному харчуванні, незважаючи на те, що вони проживають на територіях, які потерпіли від аварії на ЧАЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Небайдужа Показати IP 1 Вересня 2016 22:49
ДУРДОМ!!! ДИСКРИМІНАЦІЯ СІЛЬСЬКИХ ДІТЕЙ!!! ЛУЦЬКИМ - НОВЕНЬКІ ФУТБОЛЬНІ ПОЛЯ, А СІЛЬСЬКИМ - ПО 1 ГОДИНІ НА ДЕНЬ!!!!!!!! НЕ МОВЧІМО, НЕ ТЕРПІМО ЗНУЩАННЯ ДЕРЖАВИ ТА ВИНИЩЕННЯ МАЛИХ СІЛ!!!!!!!! А нешановну "пані" ПЛАХОТНУ З КРАСНОСТАВА - ГЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕТЬ ВІД КЕРІВНИЦТВА ОСВІТОЮ ОБЛАСТІ!!!!!!!
Анонім Показати IP 7 Вересня 2016 15:25
У нас в Деражнянському районі Хмельницької області такаж ситуація

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus