USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині спіймали бурштинокопачів з Рівненщини

27 Жовтня 2016 11:54
У лісах Маневиччини вчора, 26 жовтня, затримали п’ятьох бурштинокопачів з Рівненської області, - повідомляє прес-служба ВОУЛМГ.

Порушників зловили у 35 кварталі Куклинського лісництва державного підприємства «Маневицьке лісове господарство» працівники мобільної рейдової бригади спільно з поліцією.

Як виявилося, «підзаробити» таким чином прибули на Волинь жителі сусідньої Рівненської області – із міста Сарни. Бурштинокопачі мали з собою тільки лопати. І до того, поки їх «підловили за роботою», ще не встигли нічого роздобути. Щоправда, вони зізналися, що минулого року таким чином «спрацювали успішно».

На місці події працювала слідчо-оперативна група. Наразі правоохоронці здійснюють перевірку за цим фактом.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, нещодавно на Маневиччині затримали бурштинокопачів із Закарпаття. Окрім того, наприкінці вересня у 41-му кварталі Вовчецького лісництва ДП «Маневицьке ЛГ» затримали затримали понад три десятки бурштинокопачів.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, робоча група у складі депутатів Волинської облради задля вивчення наслідків незаконного видобутку бурштину здійснила ревізію на територіях несанкціонованої діяльності на Маневиччині. Відтак, вдалося встановити, що поблизу села Лісове незаконні копачі лише з 6 гектарів вивезли бурштину на 12 мільйонів доларів, і це не враховуючи вартості рекультивації земель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Хто не знає???? Показати IP 27 Жовтня 2016 12:38
Без Лапіна та Шпиги вибачте , там нічого не відбувається.реформу вже провели. Злочиність вдвічі розкриття .... без коментарів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus