USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині створили 25-метрове вишиване диво

23 Серпня 2016 17:32
Оригінальна пропозиція вшанування чвертьстолітньої річниці Незалежності України надійшла до представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Старовижівському районі – вишити рушник довжиною 25 метрів.

За декілька місяців руки понад двох десятків талановитих майстрів створили таке диво.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Роль рушника у культурі України значуща і багатогранна. Це – невід’ємний атрибут багатьох обрядів та ритуалів, носій культурної пам’яті народу, його історичної спадщини. Упродовж віків рушникам надавали образно-символічне значення. Тож і цього разу вишиване полотно стало втіленням народної традиції в обрамленні фантазії і таланту сучасних майстрів.

Ідея створення рушника виникла у директора Старовижівського краєзнавчого музею Наталії Ковальчук, яка зуміла зацікавити і об’єднати навколо неї тих людей,

для яких вишивка – не лише хобі, а й засіб вираження найкращих прагнень душі.

Робота над рушником тривала упродовж літніх місяців. За допомогою Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» придбали необхідні матеріали. На старовижівський символ єдності, окрім 25 метрів основи, використали три з половиною кілометри ниток. До вишивання рушника залучили 25 найкращих майстрів району. Серед них – люди найрізноманітніших професій, зокрема, свою частку української щирої душі рушникові подарував лікар центральної районної лікарні Ігор Голик.

Найстаршим майстриням Катерині Сушинець та Надії Димарчук більше 80 років. Спільно визначали концепцію створення полотна, щоб візерунки вишитих сегментів поєднувалися і гармоніювали.

Завершили працю напередодні найголовнішого свята держави. Цього дня він стане одним із найцінніших експонатів районного краєзнавчого музею, зберігатиметься, як пам’ятка спільних ідей, зусиль, майстерності і почуттів.

Фото нижче - Володимира Зінчука
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Рекрут Показати IP 23 Серпня 2016 17:53
А скільки хліба з'їли, поки вишивали? В криницях вода пропадає, то рушник поможе.
Глядач Показати IP 23 Серпня 2016 18:48
Фотограф-майстер,якби не красива фігура,то й не впізнав би Людмили
ще не зовсім свідоми Показати IP 23 Серпня 2016 19:56
І так 25 років. Де заводи, фабрики, робочі місця, ПДВ тощо?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus