USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині учасники АТО отримали у власність понад три тисячі ділянок

24 Жовтня 2016 13:56
З понад восьми тисяч заяв про виділення земельних ділянок у власність учасникам АТО та членам родин загиблих передали 3179 ділянок.

Про це стало відомо під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 24 жовтня.

Начальник ГУ Держгеокадастру у Волинській області Василь Василенко повідомив, що за станом на 19 жовтня від учасників АТО та членів родин загиблих в АТО військовослужбовців надійшло 8037 заяв про виділення земельних ділянок. До органів місцевого самоврядування надійшло 4895 заяв (67,9% від загальної кількості). Наразі ухвалили 6086 рішень про надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок (75,7% від поданих заяв) на площу 3932 гектари. Дещо знизилася активність ухвалення рішень органами місцевого самоврядування.

У власність учасникам АТО та членам родин загиблих передали 3179 земельних ділянок на площу 1369 гектарів, з них 1612 ділянок – органи місцевого самоврядування, 1567 – ГУ Держгеокадастру.

Посадовець наголосив, що, відповідно до розпорядження Кабміну, заяви від учасників АТО повинні розглядатися першочергово. Тобто, якщо від них надійшло 30 заяв, а сільська рада з якихось міркувань надала їм 10 ділянок, решту ділянок виділивши місцевим мешканцям, це буде порушенням нормативно-правового акту Кабінету Міністрів України.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про проблеми з виділенням землі учасникам АТО. Зокрема, понад два десятки учасників АТО на Волині отримали відмови на подані заяви на отримання земельних ділянок, причому більше ніж півроку чиновники не хотіли реєструвати документи, ховаючи їх у шухлядах.У цій ситуації нарікали на протизаконні дії губернатора та працівників ГУ Держземкадастру у Волинській області.

ЧИТАТИ ЩЕ: На Волині – афери з виділенням землі бійцям АТО

Як варіант вирішення земельних та житлових питань бійців АТО у Волинській обласній раді запропонували передати земельні ділянки забудовникам, аби ті, своєю чергою, забезпечили квартирами учасників АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
за Показати IP 24 Жовтня 2016 15:03
що....................................................................................
Активіст до за Показати IP 24 Жовтня 2016 16:19
За аватарство
мама атошника Показати IP 25 Жовтня 2016 11:26
пропонують таке ......що собы пропонують таке .....хай собі лишать

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus