USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині відбувся національно-патріотичний табір

27 Липня 2015 11:56
Національно-патріотичний табір «Згоранська варта» відбувся 25-26 липня поблизу озера Велике Згоранське, що в Любомльському районі Волині. У зв'язку з трагічними подіями в Україні розважальних заходів цьогоріч не планували, але, вже за традицією, вшанували пам'ять Героїв, які полягли в боротьбі з окупантами. Про це повідомляють організатори заходу.

У заходах узяли участь перший заступник голови Волинської обласної ради Олександр Пирожик, голова Любомльської районної ради Микола Сушик, представник «Легіону Свободи» Анатолій Король, депутати обласної та місцевих рад Волині, ветерани ОУН-УПА імені полковника Клима Савура, представники громадськості, краєзнавці, письменники, журналісти.

Заходи розпочалися з автопробігу від озера Велике Згоранське до місця останнього бою повстанців із загону Володимира Кушніра з німецькими окупантами, що відбувся 16 липня 1943 року. Цьогоріч до пам’ятного хреста додали інформаційний стенд, на якому описані згадані події. Панахиду за загиблими відслужив настоятель храму святого Архистратига Михаїла УПЦ Київського патріархату отець Віктор. До підніжжя пам’ятника присутні поклали вінки та квіти. Вшанували пам'ять усіх українських Героїв хвилиною мовчання.

Також автоколона відвідала місце останнього бою групи УПА Пилипа Чихура, що відбувся 23 липня 1950 року на хуторі біля гори Герасимиха. Про цю історичну подію розповів відомий волинський журналіст і письменник Володимир Лис.

Естафету ветеранів УПА Марії Ткачук і Тетяни Барбелюк-Байди, які у виступах пообіцяли «не демобілізовуватись» і «на зло путінській Росії» прожити до ста років, перейняв боєць «Легіону Свободи» Анатолій Король. Він поділився спогадами про участь у воєнних діях і наголосив, що на фронті нині воюють екс-віце-спікер парламенту Руслан Кошулинський, екс-нардеп Олексій Кайда та ін.

Присутні депутат Волинської облради загострили увагу на незавершеності Революції Гідності, загрозі контрреволюції, героїчному протистоянні українських бійців із російськими окупантами на Донбасі. Як зауважив Микола Сушик, голова фракції ВО «Свобода» у Любомльській міській раді Сергій Духницький теж сьогодні воює на Сході.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus