USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

На Волині власника пилорами затримали за крадіжку лісу

7 Лютого 2016 08:00
Підприємець села Гораймівка на прізвище Мельник, який володіє пилорамою, вирішив нажитись на краденому дубі.

Про це повідомляють у прес-службі Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Вночі у селі Сильно Ківерцівського району рейдова бригада лісової охорони ДП «Цуманське ЛГ» та громадського формування «Айдар» звернула увагу на бус, що виїжджав із подвір’я. Їхав повільно, очевидно, мав важкий вантаж. Лісоохоронці спробували його зупинити, та водій на всі застережні знаки не реагував, а при виїзді з селища несподівано звернув в останній двір, закрив автівку і втік до лісу.

«Члени рейдової бригади, присвітивши ліхтариками, побачили у бусі три дубові колодки. Тож одразу викликали на допомогу правоохоронців», – розповідає головний лісничий ДП «Цуманське ЛГ» Сергій Арендарчук.

Господар домівки, де припаркувався бус, здивувався заїжджій автівці не менше лісоохоронців. Як виявилося, такої автівки не було і в селі. Чия ж вона?

Чекати довелося до ранку. Власника автомобіля знайшли у лісі. Ним виявився підприємець села Гораймівка на прізвище Мельник. Чоловік має власну пилораму і вирішив розжитися на волинський дуб. Тож поїхав у Сильно і завантажився трьома трьохметровими колодками дуба на подвір’ї, яке йому показали.
Лісоохоронці вже знайшли місце, де було зрізано два дуби. Це лісові угіддя ДП «Цуманського ЛГ». Діаметр пеньків відповідно складає 58 і 80 сантиметрів. З одного дерева викрадено дві колодки по три метри, з другого – одна триметрова. Тепер правоохоронці виясняють, хто їх зрізав і як часто мешканець села Сильне приторговує на своїй дубовій перевалочній базі.

Усім, винуватцям доведеться відповідати. Кожному – за своє. Автомобіль, разом із краденим лісом, вилучено і передано на штрафмайданчик Ківерцівського райвідділу поліції. Проводиться слідство.

До слова, що це вже другий «дубовий» бус, затриманий цього року рейдовою бригадою ДП «Цуманського ЛГ» і відпроваджений на штрафмайданчик райвідділу поліції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Волиняка Показати IP 7 Лютого 2016 15:18
Лісоохоронці спробували його зупинити, та водій на всі застережні знаки не реагував..... «Члени рейдової бригади, присвітивши ліхтариками... Водій буса ІДІОТ, послаби їх куди подалі!!! Хто дав ЧЛЕНАМ право зупиняти приватний транспорт на дорозі, а потім просвічувати його (ловити за зрізаний дуб і наказувати потрібно однозначно, але це треба робити в лісі), на дорозі може зупиняти поліція, а не ЧЛЕНИ.
я до Волиняка Показати IP 7 Лютого 2016 18:54
В нашiй державi можуть це робити i ЧЛЕНИ
до тупої волинянки Показати IP 7 Лютого 2016 19:41
ойой неправильно зупиняли . та якби це було в дійсно демократичній правовій державі то лісокрад загримівби за грати.а в нас демократія для всіх злодіїв і бандитам гуманний суд і недоторканість.якщо хочаб в коментарях підтримувати злодюг і слати охоронців природи то для чого боролись гинули і гинуть люди.
юрист Показати IP 7 Лютого 2016 20:03
Згідно положення про державну лісову охорону, лісники мають право зупиняти транспортний засіб в лісі та по дорозі з лісу , (по дорозі з лісу це звичайно питання відкрите яке треба вивчати),але так на сьогоднішній день прописано в лісовому кодексі і він діє.Браво ЛІСНИКАМ.
кулимет максим Показати IP 7 Лютого 2016 23:58
ВИ ФУРИ ПРОВІРЯЙТЕ БІЛЯ КОВЕЛЯ , ШВИДКУ ДОПОМОГУ ПОСТАВТЕ, А ТО РОЗРИВ СЕРЦЯ БУДЕ ,В ЗАРІЧЧЯ ЗАЇДЬТЕ І НЕ ЗАБЛУДІТЬСЯ
Анонім до кулимет максим Показати IP 5 Серпня 2016 09:50
а самі лісники перші злодііі
Анонім до кулимет максим Показати IP 5 Серпня 2016 09:53
ніхто так неживе як лісники маневицького р с гораймівка
денис Показати IP 16 Червня 2016 00:25
Текст повідомленняв ато вас всіх а не за дубами ганяєтесь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus