USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Волині водії напідпитку возять громадян

25 Липня 2014 14:16
Під час операції "Автобус" на Волині виявили шість водіїв у нетверезому стані, які перевозили громадян. Про це інформують у прес-службі волинської міліції.

Окрім того, працівники Державтоінспекції зафіксували 1355 порушень законодавства.

У період із 20 червня по 20 липня на території Волинської області здійснювався комплекс заходів із профілактики аварійності на пасажирському транспорті. Працівники ДАІ проводили перевірки діяльності автогосподарств суб’єктів господарювання, які мають ліцензії на право надання відповідних послуг, та дотримання ними вимог чинного законодавства. Не оминули увагою також базових підприємств, зокрема виконання ними договірних умов із пасажироперевізниками.

"Одним із основних аспектів якісного надання послуг є безпека під час перевезення громадян. Тому метою проведення операції є попередження аварійності на пасажирському транспорті, посилення транспортної дисципліни серед усіх категорій водіїв. Загалом протягом місяця виявили 1355 порушень законодавства, допущених водіями автобусів", – наголосив начальник УДАІ КМВС України у Волинській області Володимир Кравченя.

Працівниками ДАІ області ретельно перевіряли технічну готовність автобусів, мікроавтобусів та іншого транспорту до експлуатації у літній період. Здійснювали контроль за дотриманням водіями режиму праці та відпочинку, проходження ними обов’язкового медичного контролю перед виходом на маршрут.

Якщо говорити про порушення, то стражі доріг фіксували наступні: керування автобусами в стані алкогольного сп’яніння – 6; перевищення встановлених обмежень швидкості руху – 135; перевезення пасажирів понад встановлену кількість – 238; порушення вимог дорожніх знаків та розмітки проїзної частини доріг біля автовокзалів – 111; порушення правил зупинки і стоянки в місцях масових відправлень пасажирів – 65; керування водієм автобуса без ліцензійної картки – 4; перевезення пасажирів на маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм – 1; відхилення від визначеного маршруту руху – 206; зберігання автобусів, що використовуються для перевезення пасажирів на комерційній основі, поза встановленими місцями їх стоянки; порушення під час перевезення організованих груп дітей – 2; здійснення перевезень пасажирів із 22:00 до 06:00 у режимі нерегулярних перевезень автобусами, необладнаними тахографом, – 1; тимчасово вилучено ліцензійних карток на автобуси згідно зі статею 265-3 КУпАП – 1.

"Ми наголошували і наголошуємо: і перевізники, і водії автобусів, і загалом усі учасники дорожнього руху повинні бути сумлінними та уважними, аби не наражати на небезпеку себе та життя і здоров’я інших громадян", – підсумував Володимир Кравченя.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Схаменулись? Показати IP 25 Липня 2014 16:53
Та я вже й забув, коли маршрутників без "вихлопу" бачив))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus