USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині встановили пам'ятну дошку загиблому на Майдані

2 Вересня 2014 07:00
Пам'ятну дошку на школі, у якій навчався загиблий на Майдані Едуард Гриневич, встановили на Волині у селі Деревок. Про це повідомляє День.Kiev.ua.

У селі хлопця й досі називають "наш Едик", на його могилі вітер грає синьо-жовтим стягом. Рідні хочуть, аби цей прапор був на місці останнього земного притулку Едуарда навіть тоді, коли встановлять на могилі пам'ятник.

А поки на стіні приміщення школи, у якій навчався Герой Небесної сотні, земляки встановили пам'ятну дошку. На ній – фото Едуарда, дати короткого, але такого знаменного, життя і слова: "Воістину, герої не вмирають, в Небесній сотні їм тепер служити, а всі живі хай завжди пам'ятають: життя достойно за себе і за них прожити”.

Меморіальну дошку з написом:"Слава героям України!" встановили відразу під табличкою з назвою школи. На честь свого земляка-героя у Деревку іменем Едуарда назвали і центральну площу села. Тут – школа, храм, адмінбудівля, пам'ятний знак на честь 450-ої річниці першої писемної згадки про село. Дошку освятив місцевий священик, відслуживши і панахиду. Виступали керівники району та школи. Але найбільше зворушили слова старшої сестри Едуарда Тетяни.

"Не бійтеся боротися за правду, як боровся Едик, бо правда – переможе!", - сказала дівчина. Зі слів Тетяни, Едуард в останні роки свого 28-річного життя завжди був на 1 чи 2 вересня у рідній школі. Тут навчається його племінниця. І улюблений дядько завжди розділяв з дитиною радість свята. Приходив і на всі її інші шкільні свята.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Jnj Показати IP 2 Вересня 2014 07:49
це ті *таланти* що відкрили сучасну скриньку Пандори?
Анонім до Jnj Показати IP 2 Вересня 2014 07:58
Да я вообще в шоке от украинцев,от украинских матерей: устроили митинг в Киеве,чтобы сыновьям, воюющим в Иловайске подвезли оружие.У одной девочки был плакат:"Дайте папе танк!" И хоть бы одна сказала:ПРЕКРАТИТЕ ВОЙНУ!ВЕРНИТЕ СЫНА ДОМОЙ!ВЕРНИТЕ ПАПУ ДОМОЙ!
Анонім до Анонім Показати IP 2 Вересня 2014 08:34
це тільки початок великого шоку для рашистів
Света до Анонім Показати IP 2 Вересня 2014 09:00
Иди уже в военкомат ,без тебя не будет великого шоку.
віра Показати IP 2 Вересня 2014 10:34
коменти аноніма, якщо це один і той самий - ну просто суцільний цинізм

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus