USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині вишукували обдарованих рибалок. ФОТО

27 Квітня 2015 12:50
Дитячий фестиваль риболовлі на Волині зруйнував стереотипи про «суто чоловічий» спорт.

Близько 50-ти дітей віком від 7 до 15 років взяли участь у першому риболовно-спортивному фестивалі «Юний рибалка», який проходив у суботу, 25 квітня у селі Кричевичі Ковельського району, Волинської області.

Про це повідомили у Федерації риболовного спорту Волинської області, що виступила організатором фестивалю.

В рамках фестивалю відбулись риболовні змагання, спортивні конкурси та забави, майстер-класи від чемпіонів України з риболовного спорту, ну і, звичайно ж, частування традиційною рибальською юшкою.

Варто відзначити, що участь у заході взяли не тільки хлопчики, а й дівчатка, а це яскраво демонструє, що риболовля є цікавою і для дівчаток, на відміну від стереотипних думок, нібито, суто чоловіче заняття.

Усіх учасників нагородили дипломами та пам’ятними призами. Однак, самі діти, які взяли участь у заході, в один голос говорять, що для них головне – незабутні емоції, які вони отримали від участі у заході.

Віце-президент Федерації риболовного спорту Волинської області, В’ячеслав Теліцин, зазначає, що такі фестивалі дають можливість навчити дітей рибалити «правильно», за всіма законами риболовного спортивного жанру, та разом з тим освоювати премудрості рибальства.

«Це, наче у футболі, тренери вишукують відомих футболістів, у той час як багато талановитих дітей є у пересічних міських чи сільських командах, їм просто потрібно відкрити двері у світ великого спорту та реалізувати свій спортивний талант. Так і в риболовному спорті: багато обдарованих рибалок, які б хотіли займатися риболовлею на професійному рівні, просто не мають можливості чи не знають як це зробити.

Тому наша Федерація вирішила проводити дитячі риболовно-спортивні фестивалі у невеликих містах та селах, щоб показати їх юним мешканцям, що ловити рибу – це не просто веселощі, а ще й спортивний виклик та жага до перемоги.

Може, хтось із тих дітей, яким ми сьогодні через проведення фестивалю, відкрили захоплюючий світ рибальства, у майбутньому стане чемпіоном України і навіть чемпіоном світу! Тоді, кожен з тих, хто долучився до організації та проведення таких заходів, відчуватиме і свій внесок у розбудову риболовного спорту.

А сьогодні я бачив очі дітей, які світяться від задоволення, коли вони тримають вудочку, і це – основний показник того, що такі фестивалі потрібно проводити,» - підсумовує В’ячеслав Теліцин.

Нагадаємо, нещодавно збірна України вкотре стала переможцем чемпіонату світу з ловлі риби на мормишку.

У Федерації риболовного спорту Волинської області кажуть, що це був перший рибальський фестиваль для дітей, але далеко не останній – такі заходи планують зробити хорошою традицією і проводити у інших районах Волинської області.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Рибак Показати IP 27 Квітня 2015 14:46
Молодці!!! так тримати, правильне виховання дітей змалку - запорука здорової нації!!! Славіку та Даміру респект і удачі в цій справі!
Любитель Показати IP 27 Квітня 2015 15:40
Правила любительського і спортивного рибальства 3.14. Забороняється: .......... організація змагань з рибальства в період нересту риби; ........
Теліцин В'ячеслав до Любитель Показати IP 27 Квітня 2015 17:34
Правил ніхто не порушував. По-перше, мова йде не про змагання, а про фестиваль. По-друге, в рамках правил дозволяється ловити одній людині на один гачок. По-третє, усю рибу, яку впіймали діти, ми випустили назад в озеро. Крім того, в матеріалі не зазначено, але ми ще й браконьєрські сітки знайшли (близько 30 штук!!!!) і всі до одної демонстративно спалили. І взагалі, дивна штука виходить: як тільки візьмешся щось хороше робити - так обов'язково знайдеться хтось, кому кортить кинути ложку дьогтю в бочку меду. Може тому в нас так мало ентузіастів, які прагнуть щось покращити?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus