USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині з пилорами вилучили крадену деревину

11 Лютого 2016 22:45
Рейдова бригада державної лісової охорони на території Гірківського лісництва ДП «СЛАП «Любешівагроліс» (між селами Ветли і Невір) виявила самовільну рубку лісу. У ході розслідування, сліди привели на пилораму, яка належить мешканцю села Ветли Михайлу К.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства.

На місці лісоохоронці виявили чимало лісоматеріалу невідомого походження. Господаря обійстя дома не виявилося, та на чийсь клич захищати власність підприємця зібралось до сотні його односельців. Виник навіть стихійний «Майдан по-Велимчанськи», де й шини стали палити. Тим часом до села прибули правоохоронці, особисто начальник райвідділу поліції та директор ДП «СЛАП «Любешівагроліс», п’ять лісничих ДП «СЛАП «Любешівагроліс» та ДП «Любешівське ЛМГ».

«Ми довели людям, що діємо законно і в інтересах самих же мешканців села. Адже коли ліс почнуть рубати всі, кому заманеться, це буде катастрофа. А лісоматеріали у дворі підприємця були без будь-яких дозвільних документів», – розповідає директор ДП «СЛАП «Любешівагроліс» Віктор Симонович.

З цими аргументами ветлівці не могли не погодитись. Люди заспокоїлися і розійшлися. Лісоматеріали, а це – 28 п’ятиметрових і 2 шестиметрових колод загальною кубомасою 8,022 кбм, – затримали і доставили на склади ДП «СЛАП «Любешівагроліс» до вияснення всіх обставин. Правоохоронці відкрили провадження і зараз ведуть слідство.

Наразі у селі працюють дві бригади: поліції і лісоохоронців. Напередодні державна лісова охорона у лісових масивах довкола села Ветли виявила низку пнів від самовільних рубок. Тоді ж лісоохоронцями було затримано автомобіль «ЗІЛ», навантажений кругляком. Діаметр колод співпав із діаметром виявлених пнів. І ось історія повторилася. То ж слідчі дії мають дати відповідь на питання про те, хто самовільно рубає, а хто скуповує крадене.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 11 Лютого 2016 23:10
прочитав прізвище симонович і сміх розібрав , це не той симонович що при кучмі цілував шукаловича (голова РДА) і разом чорнобильські квартири розпилювали , чи то не той симонович що пятки мартинюку цілував (мартинюк бувший а може і ні кумуніст всія украіни якого проживають батьки в ветлах біля гірок) і зараз , УВАГА він бореться заради майбутнього краіни , людина- хамелеон який на посаді більше років ніж тому лісу біля гірок але зараз при парашенку всьо так як при овощу, уроди , булоб смішно якби не було так сумно......

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus