USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині за кошти місцевого фермера збудували капличку

27 Грудня 2014 18:18
Каплиця Святителя Миколая Чудотворця з’явилася в селі Соснина Іваничівського деканату. Про це повідомили у прес-службі волинської єпархії.

Іваничівський декан протоієрей Ярослав Мельничук із благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла 19 грудня освятив каплицю на честь Святителя Миколая Чудотворця в сел Соснина.

Божницю побудовано за кошти місцевого фермера Тараса Дмитрука, якого Патріарх Філарет нагородив орденом Архістратига Михаїла. Митрополичу благословенну грамоту отримав Віктор Дмитрук.

Це вже третє місце молитви в цьому невеликому селі: окрім храму Великомучениці Параскеви-П’ятниці, діє нещодавно освячена каплиця Введення Пресвятої Богородиці.

Із благочинним служили: настоятель парафії протоієрей Володимир Конопко, інше духовенство – місцеве та з Нововолинського деканату.

Фото з архіву протоієрея Володимира Конопка:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Задивляюсь у твої зі Показати IP 27 Грудня 2014 20:13
Вельми нешановні писаки. Час вже знати і розуміти, що в англійській мові ФЕРМ - FERM, означає годівля тварин і асоціюється воно з FARM-(сільське господарство на якому працює і буває власником ФАРМЕР), тільки тим, що одно і друге знаходиться поза межами міста. А ви вперото вживаєте в українській мові слова, яких значення не розумієте, або вводите чужомовні слова які є бездумним засмічуванням найгарнішої мови. Мимо того, що в українській мові є свої окреслення: суїцид-самогубство, брифінг-зустріч, мітинг-збори... і багато інших. Тим доказуєте не тільки своє невіглавство але і брак пошани до української мови. Розумію, що через лічені хвилини викинете мою заувагу. Не маю нічого проти того, це нормальна поведінка "незнайків". Прошу лиш вибачення за помилки які можна знайти в мойому писанні. Найгарнішу мову, тобто УКРАЇНСЬКУ вивчаю самотужки, далеко від України. Познакомтесь врешті з творами Василя Симоненка і вивчіть вірш: Задивляюсь у твої зіниці голубі, тривожні ......
109 до Задивляюсь у твої зі Показати IP 27 Грудня 2014 22:33
Який ти розумний:подивись в словник,чи є там таке слово. Для цього вони і існують
Жидок з колок до Задивляюсь у твої зі Показати IP 28 Грудня 2014 02:42
Это чтож за монстр, с голубым зрачком.а по делу продай все за Уралом , и давай додому- до хати на полесье
Задивляюсь..... Показати IP 28 Грудня 2014 07:20
Вітаю. Розумію, що мій коментар залишено для того, щоб всезнайкі-недоукі могли висказати свої обмежені знання. Розумію теж і те, що вони не зрозуміли написаного мною... Тому то знайшов я вірш Василя Симоненка у всій його красі. Розумію що до моЦкалів він не "дійде", так само як і до всезнайків. Задивляюсь у твої зіниці Голубі й тривожні, ніби рань. Крешуть з них червоні блискавиці Революцій, бунтів і повстань. Україно! Ти для мене диво! І нехай пливе за роком рік, Буду, мамо горда і вродлива, З тебе дивуватися повік... Одійдіте, недруги лукаві! Друзі, зачекайте на путі! Маю я святе синівське право З матір'ю побуть на самоті. Рідко, нене, згадую про тебе, Дні занадто куці та малі, Ще не всі чорти живуть на небі, Ходить їх до біса на землі. Бачиш, з ними щогодини б'юся, Чуєш — битви споконвічний грюк! Як же я без друзів обійдуся, Без лобів їх, без очей і рук? Україно, ти моя молитва, Ти моя розпука вікова... Гримотить над світом люта битва За твоє життя, твої права. Ради тебе перли в душу сію, Ради тебе мислю і творю... Хай мовчать Америки й Росії, Коли я з тобою говорю. Хай палають хмари бурякові, Хай сичать обращи — все одно Я проллюся крапелькою крові На твоє священне знамено. ********************************** Нище знайдете чудовий вірш В. Сосюри. Моцкалі і всезнайки хай займаються гуским язиком і слівниками.... Володимир Сосюра Любіть Україну, як сонце, любіть, як вітер, і трави, і води… В годину щасливу і в радості мить, любіть у годину негоди. Любіть Україну у сні й наяву, вишневу свою Україну, красу її, вічно живу і нову, і мову її солов'їну. Між братніх народів, мов садом рясним, сіяє вона над віками… Любіть Україну всім серцем своїм і всіми своїми ділами. Для нас вона в світі єдина, одна в просторів солодкому чарі… Вона у зірках, і у вербах вона, і в кожному серця ударі, у квітці, в пташині, в електровогнях, у пісні у кожній, у думі, в дитячий усмішці, в дівочих очах і в стягів багряному шумі… Як та купина, що горить — не згора, живе у стежках, у дібровах, у зойках гудків, і у хвилях Дніпра, і в хмарах отих пурпурових, в грому канонад, що розвіяли в прах чужинців в зелених мундирах, в багнетах, що в тьмі пробивали нам шлях до весен і світлих, і щирих. Юначе! Хай буде для неї твій сміх, і сльози, і все до загину… Не можна любити народів других, коли ти не любиш Вкраїну!.. Дівчино! Як небо її голубе, люби її кожну хвилину. Коханий любить не захоче тебе, коли ти не любиш Вкраїну… Любіть у труді, у коханні, у бою, як пісню, що лине зорею… Всім серцем любіть Україну свою — і вічні ми будемо з нею! 1944

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus