USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині заборгованість за газ - понад 100 мільйонів

27 Листопада 2015 12:57
Заборгованість за газ на Волині сягнула позначки у 100 мільйонів гривень, понад 60% боргу спостерігається у Луцькому районі.

Про це стало відомо під час засідання Антикризового енергетичного штабу ОДА, - інформує «Волинська правда».

Зокрема, директор ТОВ «Волиньгаз Збут» Микола Тищук повідомив, що з початку року в області було спожито понад 200 мільйонів кубометрів газу. Загальна заборгованість за блакитне паливо становить більше 102 мільйонів гривень.

За станом на 25 листопада, каже Тищук, більше 140 тисяч абонентів (це 60%) мають борг. Так, 93% із них мають заборгованість до 1 тисячі гривень. Втім, Микола Тищук відзначає, що нині в області відбувається зменшення кількості боржників за рахунок попереджень та відключень від газопостачання. До того ж, постійно проводиться роз’яснювальна робота щодо можливості отримання субсидій.

Окрім того, Тищук повідомляє, що по бюджетних установах та організаціях розрахунки ще проводяться, тому й інформація невдовзі зміниться. Втім, за нинішніми даними державний бюджет розрахувався за газ на 77,7%, обласний бюджет на 89,9% та місцевий – на 92,4%.

Однак попри доволі непогані показники, очільника Волині Володимира Гунчика занепокоїло становище із розрахунками за газ мешканців Луцького району та Луцька.

«По містах та районах області в мене викликають занепокоєння розрахунки населення по Луцькому району, де найнижчий показник – 64,6% в цілому. Це елітний чиряк, з яким ми ніяк не можемо справитися. Одна біднота живе», - зазначив Гунчик.

Губернатор також додає, що міста обласного значення загалом розраховуються за газ добре, однак Луцький район продовжує тягнути донизу усю область.

Натомість, Микола Тищук повідомив, що «Волиньгаз Збут» продовжує попереджати боржників та відключати постачання газу у їхніх помешкання. Разом з тим, відомо, що у виконавчій службі нині перебуває 13 проваджень на загальну суму більше 40 тисяч гривень. До того ж, каже Тищук, така невелика сума пояснюється тим, що невигідно подавати до суду на тих мешканців, котрі мають заборгованість до 1 тисячі гривень, оскільки через судові збори витрати перевищать доходи.

Така відповідь не задовольнила Володимира Гунчика, і він наголосив, що «Волиньгаз Збуту» варто ще краще попрацювати, аби уникнути погіршення ситуації із заборгованістю та перш за все, особливу увагу закцентувати на вирішенні проблеми по Луцькому району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
споживач Показати IP 27 Листопада 2015 16:08
В ТОВ «Волиньгаз Збуті» працюють одні барани!!!Чому така велика заборгованість,а тому,що споживачі газу раніше платили за спожитий газ на 20-те число поточного місяця і на 10 днів наперед і було все нормально ,а тепер платять на місяць із запізненням по іхніх же платіжках.То навіщо звинувачувати споживачів,якщо самі придумали таку дурнувату систему розрахунків???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus